Sekanie PC(freeze

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

cvirik888
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Sekanie PC(freeze

Příspěvekod cvirik888 » 16 úno 2013 19:43

Zdravím, mal by som pár otázok, som tu nový tak ak budete chcieť podrobnejšie otázky v kľude napíšte, takže 1. otázka neviem či patrí do tejto témy ale keď hrám neakú náročnejšiu hru napr. Gothic 3 alebo World of Tanks,microsoft flight sim(samozrejme low detaily-takže zaťažením to asi nebude) tak asi po 10 minútach sa mi celý Počítač zasekne(zasekne sa obraz,vypne sa zvuk...) a nič nejde stlačiť(nereaguje,skúšal som čakať..no nič), musím ho vždy resetnúť tlačidlo, 2. otázka patrí do tejto kategórie a týka sa (asi) prehrievania CPU, mám program "Core Center" a keď robím neakú prácu(aj náročnejšiu) tak mi ukazuje teplotu 118-126F (47-57 stupňov Celzia), mám tam veľký pasívny chladíč(na CPUň,je asi 20cm široký(dlhý) a zaujmalo by ma či to nieje problém s prehrievaním, myslíte že je nainštalovaný dobre?, CPU je Intel Pentium 4-- 2,4GHz, Graciká karta je ATI Radeon 9600, "rozhranie" je AGP

vopred Ďakujem za odpoveď Miroslav

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Sekanie PC(freeze

Příspěvekod Uziv00 » 16 úno 2013 21:44

Vítej na PC-HELP!

Teplota CPU se zdá OK. P4 topí i víc - zvláště pokud by šlo o Prescott.
Pokud ale máš pasiv, je možné, že se přehřeje jiná komponenta. Máš nějak řešený airflow? Grafika je chlazená jak?

cvirik888
nováček
Stav:

Příspěvekod cvirik888 » 16 úno 2013 22:06

na grafickej karte je aktívny chladič, , do airflowu sa moc nevyznám, pod tým pasívnim chladičom procesora je dosť veľký fan, ďalší je vzadu pri mriežkovaný bedne... , do PC sa moc nerozumiem ... takže treba to "polopate vysvetliť"...

ďakujem

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 16 úno 2013 22:15

Budeš potřebovat nějaký program na měření teplot HW. Já používám everest, ale google ti poradí i jiné. Zkontroluj teploty všech komponent při zátěži. Nejlépe tak, že použiješ programy pro testování komponent. Nejdřív procesor, pak procesor + paměť, pak grafiku. Potom uvidíme.
Airflow např. zde: viewtopic.php?f=40&t=103189&p=781268&hilit=airflow#p781268 nebo strejda google, či jiné příspěvky na fóru.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 17 úno 2013 08:42

Teploty kontroluj HWmonitorem, ukáže i max dosažené. Normálně ho stáhni, zapni ho, potom si pusť hru a až se ti to začne sekat tak to po chvilce vypni, potom sem vlož screenshot toho HWmonitoru. Airflow bych řešil až potom, první bych se zaměřil jestli není na pasivech moc prachu, potom může pomoct chlazení když sundáš bočnici.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

cvirik888
nováček
Stav:

Příspěvekod cvirik888 » 18 úno 2013 17:19

rád by som zmeral tu teplotu ale neviem presne kedy sa mi to sekne, môže sa mi to stať po minute, niekedy sa sekne aj po pol hodine a niekedy to trvá i hodinu...momentlne mám odokrytu bočnicu ale bojím sa že by mi vetráky nasali prach, nie?, na pasívnych chladičoch nieje žiadny prach... momentlne ma trápi i ďalší problém, niekedy mi neotvori tlačítko "štart"(mám windows xp..), kliknem a iba mi zozelenie no nič sa nevysunie, inokedy sa mi neotvóri neaká hra, poprípade mozilla, keď si otvórim procesi(ctrl alt del) tak tam mám firefox.exe a keď dm "ukončiť proces" tak mi to nič nespraví...

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 18 úno 2013 17:32

Prostě ten program spusť když spustíš PC a prostě hrej... a než vypneš PC tak udělej ten screen, třeba budeš mít "štěstí" a sekání se projeví :D
Co se týče SW problémů tak tě odkážu do sekce HJT a tam si vlož log a oni se ti na to podívají :wink:.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

cvirik888
nováček
Stav:

Příspěvekod cvirik888 » 28 úno 2013 20:31

UP-neaký návrhy?

MiliNess
člen BSOD týmu
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod MiliNess » 01 bře 2013 01:31

spusť HeavyLoad a Hardware Monitor. V HeavyLoad spusť zátěžový test, po 5 min udělej screen Hardware Monitoru a hoď ho sem.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti

Zpět na “Problémy s hardwarem”