Eterní HDD - výpadky komunikace s kartou AXAGO PCEU-430. Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Eterní HDD - výpadky komunikace s kartou AXAGO PCEU-430.
Mám externí HDD s USB 3 připojený k počítači přers PCI - EXPRESS kartu AXAGO PCEU-430. Když přehrávám z disku film, všechno funguje. Pokud ale chci na disk něco kopírovat, klesá přenosová rychlost kopírování a po cca deseti sekundách se přenos zastaví. Externí disk se v Tento počítač stále zobrazuje, nelze ho ale prohlížet a nelze ho ani bezpečně odebrat. Stejně se chovají i dva další disky (WD My Passport 320 GB). Zkoušel jsem kartu v "krátkém" i "dlouhém" PCI-E slotu. V čem může být problém?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Eterní HDD - výpadky komunikace s kartou AXAGO PCEU-430.
Mám otázku: jsou všechny tři Tvé HDD opravdu s USB 3.0? Ta WDéčka se vyskytují spíše v provedení USB 2.0 - viz např. http://pevne-disky.heureka.cz/western-d ... 0abk-eesn/.
Pak je nutné dodržet podmínku:
Nemůže být nějaký ten pes zakopaný tady?
PS: Jak jsem to v rychlosti prolétl, tak snad ta WDéčka USB 2.0 jsou stříbrná, USB 3.0 černá. Ale jistý si nejsem.
Pak je nutné dodržet podmínku:
Nemůže být nějaký ten pes zakopaný tady?
PS: Jak jsem to v rychlosti prolétl, tak snad ta WDéčka USB 2.0 jsou stříbrná, USB 3.0 černá. Ale jistý si nejsem.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Domníval jsem se, že všechny jsou USB 3, nicméně po přečtené tvého příspěvku jsem se pro jistotu prohrabal historií svých nákupů (naštěstí nakupuju jen u jedné firmy, takže to tak složité nebylo) a potvrdil jsem si svoji domněnku: všechny tři disky jsou USB 3. Stejně použitý tak kabel je určitě USB 3.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Omlouvám se, že Ti moje odpověď asi nepomůže, ale už jsem se setkal s několika "náhražkami" portů na ZD, které se vkládaly do - obecně - PCI slotů a nefungovaly zdaleka tak, jak bylo ve specifikaci deklarováno. Může to být i Tvůj případ. Mrzí mě, že Ti nemohu jinak pomoct.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
UP.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
V USB 2.0 vše funguje v pořádku? Předpokládám, že ovladače jsi nainstaloval. Nemáš ve správci zařízení nějakej symbol?
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
V USB 2 chodí vše normálně, byť pomaleji. Ve správci žádný žlutý trojúhelník, ovladače nainstalovány z CD, připojeného ke kartě, pokus o aktualizaci končí sdělením Nainstalovaný ovladač je aktuální.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Ještě jednou UP.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Tipoval by som to na problem v tom ovladaci, alebo v nekompatibilite produktov navzajom.
Ten externy USB radic sposobuje vyssie latencie na PHY vrstve na co musi vediet spravne odpovedat druha strana. Druha strana je popisana tiez ovladacom (resp.firmware).
Ten externy USB radic sposobuje vyssie latencie na PHY vrstve na co musi vediet spravne odpovedat druha strana. Druha strana je popisana tiez ovladacom (resp.firmware).
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Po upgrade firmware v jednom disku to vypadá nadějně, kopírování běží bezmála 100 MB/sec a nekouše se. Zítra zkusím přefirmwarovat další dva disky a dám vědět, jak to odpadlo. Děkuju za nasměrování k možné podstatě problému. 

- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak ovladač doporučuji přímo ze stránek výrobce adaptéru, na CD nebývá nejnovější verze.
http://www.axago.cz/cz/servis-a-podpora ... mware.html
http://www.axago.cz/cz/servis-a-podpora ... mware.html
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Eterní HDD - výpadky komunikace s kartou AXAGO PCEU-430. Vyřešeno
Hotovo! Ve všech HDD je nový firmware, je nainstalovaný poslední ovladač karty ze stránek výrobce a vše funguje jak má! Děkuju všem zúčastněným.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zpětná komunikace z NTB na tiskárnu přes switch Příloha(y)
od vasekpetr1 » 24 říj 2024 21:25 » v Sítě - hardware - 16
- 9613
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
10 pro 2024 17:05
-
-
- 7
- 4473
-
od vasekpetr1
03 úno 2025 10:39
-
- 4
- 2977
-
od RIKI22
27 led 2025 16:39
-
- 8
- 2188
-
od petr22
12 lis 2024 07:22
-
-
Problem s grafickou kartou GIGABITE 3070Ti Příloha(y)
od M4rrywanna » 04 pro 2024 16:17 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2169
-
od petr22
08 pro 2024 07:59
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”