Ahoj,
Pořídil sem si nový pc podle doporučených sestav, známý mi vše nainstaloval. Jenže asi po měsíci užívání mi počítač začal vydávat jakýsi zvuk, který mi dost nahnal strach. To hlavně proto, že celá nová sestava jede na půl roku starém Eurocase zdroji, který by měl mít asi o 50W navíc, než je potřeba, jenže je to Eurocase. Počítač sem si rozdělával, abych si poslechl, co ten zvuk vlastně vydává, ale ještě se mi nepodařilo ten zvuk zachytit s rozdělanou bednou. Jen občas, když například je dlouho spuštěný pc, nebo hraji tak se objeví. Jak vlastně zkontrolovat PC, proti případným poruchám? Bojím se hlavně, aby nebyl problém s tím zdrojem, abych nijak nevyhořel, nebo podobně, ikdyž jsou komponenty v záruce, nikdy nevím, jestli by to vyreklamovali.
Snad sem to napsal pochopitelně, za případné nedorozumění se omlouvám.
RoOfli
Nový pc- hluk, jak zjistit, zda- li je vše OK?
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nový pc- hluk, jak zjistit, zda- li je vše OK?
Zdař bůh! Co je to za sestavu a jaký je to přesně zdroj (typ) ? Odkud ten zvuk jde, zjistíš úplně snadno. Až se ten zvuk objeví, tak jen strč prst do středu větráčku. Abys ho nepoškodil. (větrák na procesoru, na grafice, na Airflow, chlazení HDD, jestli máš, atd...) Pár vteřin bez chlazení každá komponenta vydrží. Jen nestrkej ten prst přímo do lopatek ventilátoru, ale jen do středu a přidrž ho. Hned uvidíš, zdali ten nepříjemný zvuk přestane, nebo ne. U zdroje se to takto provést nedá. A tak až odzkoušíš všechno, kromě zdroje, tak je jasné, odkud vítr vane.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.

Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Právě budu v nejbližší době zdroj měnit. Takže snad to ustane, ale přece jenom bych se rád ujistil, že celá sestava je jinak v pořádku.
- Martin63
- Level 5.5
- Pohlaví:
- Stav:
Ano, odzkoušej takto ty větráčky... Nebo je nezkoušej a když tedy chceš, tak vyměň ten zdroj. A pokud to neustane, tak ti asi nic jiného nezbyde, než to takto vyzkoušet.
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2919
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
24 dub 2025 23:01