Nevím zdali je to obvyklé, ale dle mě mám vcelku "originální" problém, možná je to banalita, ale já si stím poměrně dost lámu hlavu.
Má sestava:
Gigabyte Z77-DS3H
Intel i5-2500K
Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz 8gb 2x4
WD Black 7200ot 64mb cache | 1000gb (data)
SSDNow V300 Kingston (systém)
Gigabyte gtx470
Zdroj 530W
Nyní ovšem k problému SSD má čtení i zápis 450mb/s což je dle mě jedna z nejlepších možností pro systém: Windows 7 64bit, (120gb SSD). PC mám okolo 4 měsíců, ještě před 14 dny mu nedělalo problém být ve winech do 8 sekund. Dneska? Po druhém restartu jsem rád že se tam (se zapojeným WD) vůbec dostanu po 20 sekundách. Pokud disk WD (výše) vypojím ze základní desky a konektorů, stále to hází tu bios chybu (problykávající čárku) ale nastartuje se po cca 10 sekundách. Tuším že se jedná o chybu v BIOS, ovšem u toho WD mě mrzí že občas pokud se mu nepovede nahodit správně vydává velmi zajímavé vrčení, velmi nepatrné, ale opakovaný stejný zvuk a cca po 5 minutách ve Winech přestane procesor jakoby absolutně reagovat (0% zatížení) lépe řečeno vypadá jako by se vypl (také ve videu).
Chtěl bych se zeptat,.. Pokud je chyba v bootování, jak by se dala zjistit / zkontrolovat či opravit? (Gigabyte Z77-DS3H neboli UEFI Bios 3D)
A další otázka, programy pro kontrolu fragmentace na disku mi hlásí na SSD proměnlivé fragmenty bez manuálního čištění (což jsem četl je zakázáno defragmentovat u disků typu SSD tudíž jsem to ještě neudělal) ovšem, SSD disk se "čistí" sám? Či se mu nějak má pomáhat?
Pokud se nejedná o BIOS, kde by mohla být chyba? WD mám ze série Black tudíž mám záruku tuším že 5 let (4,5 let) a SSD bych měl mít záruku ještě dva roky a něco.. ... ... Nebo může být chyba na straně procesoru?

Video zde: http://youtu.be/cIejvllCh6I
Lukáš Kupka