můj problém se týká nejspíše grafické karty nVidia GeForce 8600 GTS.
Asi v půlce týdne nám PC údajně vyhodil pojistky, což způsobilo problém se systémem (chyběla prý jeho součást), který jsem včera večer opravou z disku vyřešil. Předtím se ale objevila ještě jedna potíž - nešlo se přihlásit do Windows, po kliknutí na účet zčernala obrazovka. Tolik informací se ke mě dostalo od bratra a otce, kteří PC až tak moc nerozumí. Dneska jsem tedy přistoupil po několika pokusech (reinstalace ovladačů, pokus o obnovu systému do 19.2.,13.2. oba pokusy selhaly kvůli chybě (taky nevím, co tam chtěla) apod.; mimochodem, včera jsem ještě celý PC rozebral a vyčistil, vše zapojeno zpátky tak, jak bylo ) k reinstalaci winu s představou, že tím problém vyřeším. To ale bohužel nepomohlo, problém přetrvává.
Vše tedy klape, jak má, do té doby, než kliknu na aplikaci ovládací GK nebo jakkoli "zapojím" grafiku do činnosti (zkoušel jsem například test výkonnosti počítače, který je ve Vistách zabudovaný). V té chvíli mi na obrazovce vyskočí informace vyvolaná monitorem "No input" a ten po té přejde do Standby režimu. Od této chvíle s PC nehnu, musím jej restartovat, abych znovu mohl pokračovat v práci. Přijde mi divné, že grafika normálně pracuje, můžu lítat po netu, dělat v podstatě cokoliv, ale jak šáhnu na grafiku, tak je zle. Párkrát mi vyskočila také BlueScreen, takže někde je prostě chyba, akorát ji nemůžu najít.
Včera jsem provedl tedy kompletní "odprášení", vyfoukání veškerých větráků od zdroje až po grafiku, dneska tedy potom reinstal woken, nainstalování aktualizací, reinstalaci ovladače staženého ze stránek nVidia...
Ještě mě tak napadlo, že mi najednou přestalo fungovat tlačítko pro restart, ten jsem musel provádět vypnutím PC na sílu a znovuzapnutím

Systémové informace dávám jako přílohu, pokud něco pochybí, tak se pokusím dodat

Předem děkuji za rady, pokud se tedy nějaké najdou

Vojta