Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? * Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Uživatelský avatar
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9513
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod tux » 12 bře 2013 22:56

Chceš mi snad říct že to co píšou na stránkách Microsoftu není důvěryhodný?
Just Fucking Google It!

Reklama
Uživatelský avatar
peyrac10
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1361
Registrován: listopad 12
Bydliště: kdesi v Česku
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod peyrac10 » 12 bře 2013 23:01

Je mi líto, v tomto okamžiku ano, chci!!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uživatelský avatar
tomasosi
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2567
Registrován: únor 12
Bydliště: Nymburk
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod tomasosi » 12 bře 2013 23:06

32 bit využije 3,25gb a 64 bit neomezeně
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )

Uživatelský avatar
peyrac10
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1361
Registrován: listopad 12
Bydliště: kdesi v Česku
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod peyrac10 » 12 bře 2013 23:08

Promiň - blbost!
Přečti si tohle http://earchiv.chip.cz/cs/earchiv/vydan ... e-4gb.html :roll:
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Bugina
nováček
Příspěvky: 45
Registrován: únor 13
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod Bugina » 12 bře 2013 23:12

já mám os 7 ultimeit 64bit a mam ram 4GB viuziva (2,95GB) takže taky paráda

Uživatelský avatar
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9513
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod tux » 12 bře 2013 23:15

A myslíš si že někdo ví líp jak funguje operační systém, než jeho vlastník?
Proč by to CHIP Magazín měl vědět líp jak Microsoft? Meleš úplný blbosti, seber se.

Bugina, tomasosi: Nespamujte blbosti, tohle není žádná anketa.
Just Fucking Google It!

Uživatelský avatar
peyrac10
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1361
Registrován: listopad 12
Bydliště: kdesi v Česku
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod peyrac10 » 12 bře 2013 23:18

Nic proti Tobě, ale úplný blbosti nemelu a sbírat se taky nemíním. Trochu se kroť, jsme na diskuzním fóru a ne v hospodě!!
A to, co píšu, mám podložené zkušenostmi, ne vyčtené z Mrkvosoftu!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uživatelský avatar
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9513
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod tux » 12 bře 2013 23:22

Tak proč se tu potom oháníš článekm kterej tu postnull El Diablo?
Just Fucking Google It!

Uživatelský avatar
peyrac10
Level 4
Level 4
Příspěvky: 1361
Registrován: listopad 12
Bydliště: kdesi v Česku
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod peyrac10 » 12 bře 2013 23:26

Sice mě to už nebaví, ale že seš to Ty, odpovím: Co má článek z odkazu El Diabla společného s Mrkvosoftem??

--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Bře 2013 23:30) ---

A dost! Je to jen flame o ničem a nikomu to tady nepomůže a úplně nejmíň tazateli. Tím končím, tvá Máňa!!!!!!!
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod guest » 12 bře 2013 23:34

Já bych se spíše řídil článkem renomované /byť proklínané/ firmy, než článkem od VRATISLAV.KLEGA@CHIP.CZ o němž nevím, zda postavila alespoň krystalku. Konec hlášení!

Takových a podobných článků bychom na webu našli stovky v různých jazycích a budou se lišit, anebo budou opsané.

Uživatelský avatar
tomasosi
Level 5.5
Level 5.5
Příspěvky: 2567
Registrován: únor 12
Bydliště: Nymburk
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod tomasosi » 12 bře 2013 23:51

Nevim co si myslíte vy ale z mé vlastní zkušenosti 32 bit bere 3,25 gb
CPU: Intel core 2 Quad Q9550 2,83ghz @ 3,61ghz chladič Arctic Cooling Freezer 7 Pro Rev.2
GPU: Nvidia GeForce GTX 650ti OC 1gb Gigabyte
RAM: 6gb DDR2 1066mhz
HDD: Seagate Barracuda 500gb Sata 6gb/s
Zdroj: Eurocase PFC 400w ( chystá se upgrade )

Uživatelský avatar
tux
Elite Level 10
Elite Level 10
Příspěvky: 9513
Registrován: červenec 10
Pohlaví: Muž

Re: Ze 4 GB RAM systém umí použít jen 3,5 GB. Proč? *

Příspěvekod tux » 13 bře 2013 00:01

BS: To co píše v tom článku je pravda, prostě se do toho limitu 4GB naadresuje paměť veškerejch komponentů v PC, a dorazí se to do 4GB RAMkou. Zbytek RAM zůstane ležet ladem.
Co tam píše dál o tom swapování už nevím, v praxi jsem se s tím nesetkal.
Ale samozřejmě tohle je jeden z mála pravdivejch článků, většinu toho napíšou tihle experti, třeba jako tomasosi, kteří si pořád omýlaj to svoje číslo, jak už jsem psal nahoře.
Proto základem je hledat informace na stránkách distributora, a ne na blozích, fórech, a podobně. A když to tam nejde, tak na stránkách jako Root.cz, Žive.cz,..
tomasosi: Zalez..
Just Fucking Google It!


  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Jaké kabely použít?
    od KRA » 23 črc 2021 22:48 » v Vše ostatní (hw)
    4
    350
    od KRA
    25 črc 2021 10:35
  • Microsoft Teams - Nelze použít vlastní pozadí kamery
    od jkmaxfli » 06 úno 2021 07:01 » v Komunikace na internetu
    7
    718
    od faraon
    06 úno 2021 23:28
  • Mám 8 jádrový procesor, ale má 16 jader-proč?
    od Marek z Prahy » 29 pro 2020 19:06 » v Taktování a další úpravy PC
    14
    1151
    od Václav Polák
    30 pro 2020 10:50
  • PC nejde zapnout - MB umřela Proč?
    od Marfi6 » 14 bře 2021 09:28 » v Problémy s hardwarem
    6
    502
    od Marfi6
    16 bře 2021 03:57
  • Proč mi nefunguje nový procesor?
    od Hain3ko » 29 dub 2021 17:52 » v Problémy s hardwarem
    5
    273
    od petr22
    29 dub 2021 18:32

Zpět na “Problémy s hardwarem”

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: CommonCrawl [Bot] a 1 host