Právo na reklamaci

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

MaReK4455
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Právo na reklamaci

Příspěvekod MaReK4455 » 23 bře 2013 14:24

Zdravím,

koupil jsem si před měsícem tento monitor: http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 23B1QU1OQF. Na alfacomp.cz ... Už když mi přišel nefungoval napájecí zdroj, tak jsem musel monitor reklamovat, reklamaci uznali, po dvou týdnech mi dorazil zpět a protože byla obrazovka celá od prachu a špinavá, tak jsem jí utřel čistícím prostředkem a tem mi rozežral barvu na vnitřním rámečku monitoru. Je to tento přípravek, doporučili mi ho v applestore, když jsem si kupoval tablet, tady je ten přípravek: http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=59659109. Na spodním rámečku se mi udělaly bílé fleky tak 2mm široké a 1-2cm dlouhé, a bílý plast bez barvy hrozně svítí. Používám tento prostředek i na lcd, které je v obyváku také od samsungu a na lenovo už 2 roky a nikdy žádný problém nebyl. Chci se vás zeptat jestli mám právo na reklamaci? Sice jsem to udělal vlastníma rukama, ale ta barva musí přece vydržet nějaké čistící prostředky k tomu určené. V manuálu není česky není ani řádek.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Právo na reklamaci

Příspěvekod guest » 23 bře 2013 14:28

Dle mého názoru ti to neuznají. Spíš bych to přetřel černou barvou.

peyrac10
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod peyrac10 » 23 bře 2013 14:29

Podívej se do manuálu, co o čištění píše výrobce monitoru. Podle toho se pak rozhodni, případně to konzultuj tady, ale pokyny výrobce jsou vždycky v takových případech až v první řadě :P
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

MaReK4455
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod MaReK4455 » 23 bře 2013 14:33

No říkám, že v manuálu není česky ani řádek, a anglicky umím velmi málo, když to snad prodávají v česku tak by tam měl být ze zákona i český návod, a když tam není tak k tomu neplatí nic?

Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod Tomina » 23 bře 2013 14:33

Zde bych to viděl na tvrzení proti tvrzení. Alfa se s Vámi nebude moc bavit a jediné vychodisko pak nakonec skončí u soudního znalce, který prokáže, že povrchová úprava monitoru byla nějaká prapodivná. Čili jsme u toho, že bez správního řízení, se s Vámi nebude nikdo bavit. Řeknou Vám, že jste si to úmyslně polil nějakou kyselinou. Tak jako tak, zkusit to můžete..nemáte moc co ztratit.. :-)
Já mám doma třetím rokem 24" LED LCD Benq
Monitory.jpg

, který otírám pouze vlhkým hadrem, takže sám osobně nejsem moc velký fanda těchto serepetiček :-)))

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 23 bře 2013 15:11

U LCD monitorů je návod, jak čistit a dokonce u některých značek je přiložen i hadřík na čištění. Mám obavy, že reklamaci nebudou chtít uznat, jelikož jsi nerespektoval pokyny pro čištění. Jinak mám monitor též Samsung již více jak 4,5 roku a ještě jsem mimo uvedeného hadříku na stírání prachu nepotřeboval použít, žádné jiné čistící přípravky a mám obrazovku čistou. Obrazovka se snadno znečistí pokud u PC kouříš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Zpět na “Problémy s hardwarem”