Bezpečné odebrání USB - 2nd service Vyřešeno
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Bezpečné odebrání USB - 2nd service
Předpokládám, že návod od MiliNesse uvedený zde platí i pro externí HDD, připojený přes USB. S flash disky řešený problém nemám, externí HDD se ale někdy brání, i když jsou všechny aplikace (včetně commanderu, přehrávače atd.) zavřené a obsah HDD není zobrazen v žádném okně. Je můj předpoklad správný, nebo jsem vedle jako jeden jehličnatý strom? Děkuji.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- peyrac10
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Bezpečné odebrání USB - 2nd service
Možná jsem trochu mimo, ale když mě PC brání ve vyjmutí USB zařízení a nechce si dát říct, vyškubnu ho natvrdo a zatím jsem s tím neměl problém. Prosím, nekamenujte mě, vím, že to není čisté, ale funguje to 
PS: Zatím

PS: Zatím

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Právě že jenom zatím.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
mmmartin píše:Předpokládám, že návod od MiliNesse uvedený zde platí i pro externí HDD, připojený přes USB. S flash disky řešený problém nemám, externí HDD se ale někdy brání, i když jsou všechny aplikace (včetně commanderu, přehrávače atd.) zavřené a obsah HDD není zobrazen v žádném okně. Je můj předpoklad správný, nebo jsem vedle jako jeden jehličnatý strom? Děkuji.
Ano, postup platí. Pokud chce nějaká aplikace pracovat se souborem či adresářem, musí si ho pomocí příslušných API funkcí otevřít. Tak získá k souboru/adresáři handle, pomocí kterého se souborem/složkou pracuje. Po ukončení operací se souborem/složkou musí handle pomocí API funkce zavřít. Pokud to neudělá, nelze ani odpojit svazek, na kterém se nachází. Odpojení svazku je nutné před bezpečným odebrání hardwaru. Pomocí utility Handle zjistíš, který proces má k souboru/složce na USB disku otevřený handle. Pak se můžeš zaměřit na nastavení konkrétní aplikace.
Většinou to bývají různé knihovny médií, nástroje pro sdílení médií a pod.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Bezpečné odebrání USB - 2nd service Vyřešeno
Děkuju!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Služba DPS (Diagnostic Policy Service) nejde spustit
od Richard_ZZR » 02 pro 2024 16:33 » v Windows 11, 10, 8... - 0
- 2144
-
od Richard_ZZR