Zdravím,
potřeboval bych poradit. Včera večer jsem normálně vypnul počítač a dnes nejde zapnout. Když zmáčknu startovací tlačítko, všechno se rozjede, větráky se roztočí, kontrolka u tlačítka začne svítit oranžově (normálně svítí zeleně), ale nenačte se systém - monitor nic nezobrazí (monitor je v pořádku, už jsem ho zkoušel). Zkrátka se nezapne, kontrolka u mechaniky pořád bliká a taky jsem si všiml, že se po stisknutí tlačítka neozve obvyklé pípnutí. Bojím se že se stalo něco s deskou, protože v ní mám zapojené sluchátka a taky používám její integrovanou grafiku. Moc vás všechny prosím o názor. Děkuji.
Nejde zapnout PC
-
- Pohlaví:
Re: Nejde zapnout PC
Vítej na PC-Help!
Popiš více ten počítač, z čeho se skládá. Jaký je tam zdroj, typ a výkon/W? Jak je to staré.
Popiš více ten počítač, z čeho se skládá. Jaký je tam zdroj, typ a výkon/W? Jak je to staré.
Je starý asi 5 let, je v něm 400w zdroj Eurocase, deska Asus M2A-VM HDMI, disk Western Digital 320GB, procesor AMD Athlon II.
-
- Pohlaví:
Ten zdroj moc důvěryhodně navypadá.
Zkus to zapnout v minimální konfiguraci. Nech tam jenom CPU a 1RAM a ostatní odpoj, uvidíme co to udělá. Monitor zapojený do té integrované grafiky. Také zkontroluj kondenzátory na desce, zda nejsou nafouklé anebo vyteklé, viz. obrázek
Pokud se to zapne, bude hlásit že chybí HDD - není z čeho bootovat.
Zkus to zapnout v minimální konfiguraci. Nech tam jenom CPU a 1RAM a ostatní odpoj, uvidíme co to udělá. Monitor zapojený do té integrované grafiky. Také zkontroluj kondenzátory na desce, zda nejsou nafouklé anebo vyteklé, viz. obrázek
Pokud se to zapne, bude hlásit že chybí HDD - není z čeho bootovat.
- Přílohy
-
- Nafouklé C.jpeg (14.09 KiB) Zobrazeno 241 x
Zkusil jsem to v té minimální konfiguraci a nic, pak jsem si všiml že jeden z těch kondenzátorů na desce je nafouklý a má nahoře roztrhlý ten plášť. Může to být tím?
-
- Pohlaví:
Já na té fotce mnoho nevidím, nepoznám zda je to roztrhnuté. Myslíš ten prostřední? Ano, mohlo by to tím být, může být ve zkratu, ale takto na dálku je to jenom odhad.
Pokud je opravdu roztržený, pak by se měly vyměnit všechny tyto kondenzátory.
Pokud je opravdu roztržený, pak by se měly vyměnit všechny tyto kondenzátory.
Ten v pravo nahoře je nějaký otevřený,je to krásně vidět když se ta fotka zvětší.
Intel i5-3350P@3,7GHz / ASUS P8Z77-V / Patriot Viper 16GB (2x8GB) DDR3 1600 / EVGA GeForce GTX 780 Classified 3GB / Be quiet! Dark Power Pro 10 650W /
SSD OCZ Vertex 4 - 256GB / HDD Seagate SV35.5 - 1TB / Win10 / Corsair 600T Graphite Series bílá / WD My Book Essential 2TB
SSD OCZ Vertex 4 - 256GB / HDD Seagate SV35.5 - 1TB / Win10 / Corsair 600T Graphite Series bílá / WD My Book Essential 2TB
Opravdu je ten vpravo roztržený. Dá se to kdyžtak opravit? Jinak je to jediný kondenzátor, který vypadá poškozeně.
-
- Pohlaví:
Opravit se to dá. Je třeba vyměnit celou tu skupinu kondenzátorů.
Bude stačit když vyměnim jen ty tři, nebo je to složitější?
-
- Pohlaví:
Ano, stačí ty 3. Jenom musíš dodržet jejich kapacitu, napětí a případně i na jakou jsou teplotu. To poznáš dle jejich značení.
Ale pozor, sice je to málo pravděpodobné, ale i v případě výměny to nemusí fungovat, pokud to poškodilo zdroj. K tomu se dopracuješ.
Ale pozor, sice je to málo pravděpodobné, ale i v případě výměny to nemusí fungovat, pokud to poškodilo zdroj. K tomu se dopracuješ.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Ikona napájení v oznamovací oblasti nejde zapnout Příloha(y)
od Minapark » 17 pro 2024 20:48 » v Windows 11, 10, 8... - 6
- 4161
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
09 led 2025 21:48
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”