Zdravím - prosím o radu nebo zkušenost. Mám ZD ASUS P5LD2 a na ní procesor v patici sc775 Intel Core 2, VGA nVidia GeForce 9800GT, SATA2 Seagate HDD, dvě vypalovačky (IDE), TV tuner Leadtec WinFast DTV 2000 H, SB X-Fi Audio.
No a asi kolem Vánoc začalo to, že se na HDD začaly ztrácet data a checkdisk nacházel a opravoval (podezření na HDD - teď už to nedělá). Pak se mi to začalo sekat, disk jede (při kopírování) max 1,5MB/s. (to je oproti 30MB/s před tím rozdíl). Seká se zvuk (je slyšet jen nějaký ruch a mp3 nebo film přehrávání se zastaví -> musím přepnout zvukovku mezi Entertaiment mode a Game mode a zas to chvilku jde) a vůbec je to neskutečný.
Zkusil jsem to rozebrat a sestavit, jiný kabel SATA, jiný HDD (ale na něm se mi ani nepodařilo rozjet OS W7 - vždy to jako zamrzlo při načítání). Na původním HDD mám znova nainstalované WXP. Už nevím co. Nevíte, co by pomohlo? (koupit MB?) Jak poznám, co odešlo? Ještě možná zkusit HDD v jiném PC.
Zajímavost - asi před měsícem po rozebrání a sestavení HW to jelo bezchybně a rychle, čistá instalace WXP, ale to vydrželo jen jeden den, teď už je to stejný :-/
pomalý HDD, seká se zvuk
-
- Pohlaví:
Re: pomalý HDD, seká se zvuk
Vítej na PC-Help!
Pro začátek zkontroluj disk a dej sem screen - http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/
Pro začátek zkontroluj disk a dej sem screen - http://www.slunecnice.cz/sw/crystaldiskinfo/
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3384
-
od JHH1977
Zobrazit poslední příspěvek
02 bře 2025 19:45
-
- 13
- 5800
-
od petr22
13 zář 2024 14:32
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6190
-
od mateo-
16 úno 2025 16:09
-
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11833
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”