Zdravím,
Shořel mi v PC nejspíše zdroj. Je nějaká šance, že ostatní komponenty budou v pořádku? Je to nový drahý PC a byl bych nerad kdyby odešlo i něco dalšíího . V pondělí jdu pro nový zdroj.
Probíhalo to nejak takhle: PC sám bez jakéhokoliv varování zhasnul a potom již nešel zapnout, otevřel jsem skříň a při pokusu o zapnutí se vždy jen trochu otočily ventilátory (tak o půl obrátky), ze zdroje byla mírně cítit spálenina. Po cca 5 minutách jsem zase zkusil zanout PC a zdroj začal syčet a pískat a šel od něj kouř..
Myslíte, že bude stačit vyměnit zdroj za nový a zbytek PC bude v pořádku? Byl to zdroj jedné nejmenované značky se špatnou pověstí a nejspíše byl na sestavu i trochu výkonově poddimenzovaný...
děkuji za rady
// omlouvám se za překlepy píšu z telefonu
Shořel zdroj: Jaká je šance, že s sebou nevzal nic dalšího? Vyřešeno
Re: Shořel zdroj: Jaká je šance, že s senou nevzal nic další
Predtim, nez jsi to zapnul podruhe i kdyz bylo naprosto jasne ze je zdroj KO byla ta sance podstatne vyssi.........
Muj odhad je tak na 80% OK - za predpokladu, ze na napajeci casti motherboardu ani jinde (disky) neni zadne viditelne poskozeni.
Muj odhad je tak na 80% OK - za predpokladu, ze na napajeci casti motherboardu ani jinde (disky) neni zadne viditelne poskozeni.
-
- Pohlaví:
Vítej na PC-Help.
Petr sice ví všechno, ale já bych se na něco zeptal. Máš nové PC tudíž je na něj záruka? Pokud by zdroj opravdu shořel,pak nic nepoškodí.
Petr sice ví všechno, ale já bych se na něco zeptal. Máš nové PC tudíž je na něj záruka? Pokud by zdroj opravdu shořel,pak nic nepoškodí.
Jedine, co je vicemene jiste je ze az do toho posledniho pokusu o zapnuti byla deska natolik funkcni, ze dokazala zdroj zapnout. Zaroven to ale znamena, ze nevyletela zadna pojistka ve zdroji (pokud tam vubec je).
Dal muze byt vysledek naprosto jakykoliv, protoze jsem videl dost pripadu kdy tomu nic nebylo, i kdy odesly dalsi komponenty. Tedy na 100% urceni co je OK a co ne by byla treba neomylna kristalova koule.
POkud neni okolo ATX konektoru na pohled nic uskvareneho (pojistka, regulator..), tak by to mohlo (na 80%) byt OK.
Dal muze byt vysledek naprosto jakykoliv, protoze jsem videl dost pripadu kdy tomu nic nebylo, i kdy odesly dalsi komponenty. Tedy na 100% urceni co je OK a co ne by byla treba neomylna kristalova koule.
POkud neni okolo ATX konektoru na pohled nic uskvareneho (pojistka, regulator..), tak by to mohlo (na 80%) byt OK.
-
- Pohlaví:
Křišťálové koule je to vždy, je to jenom hádání.
Ale - zdroj může shořet mnoha způsoby, Např. nějaký odpor nepřežije a zdroj zhasne. Nebo bouchne kondenzátor ve filtraci, na desku se dostane nepovolené napětí a je průšvih.
Tipovat tu nějaká %% je nesmysl.
Ale - zdroj může shořet mnoha způsoby, Např. nějaký odpor nepřežije a zdroj zhasne. Nebo bouchne kondenzátor ve filtraci, na desku se dostane nepovolené napětí a je průšvih.
Tipovat tu nějaká %% je nesmysl.
Ja nic netipuju, ja beru pomer mezi zavadami zdroje a zavadami zdroje a zakladni desky. Z toho mi vychazi, ze ma pravdpodobnost cca 80% ze se te desce nic nestalo. Ptal se na to co si myslime, ja si myslim tohle.
Blue Spirit: Zdroj a skříň je již starší, takže zdroj je bez záruky. Ostatní komponenty jsou nové se zárukou. Kdyby ve zdroji bouchl nějaký kondenzátor tak by byla slyšet rána? Při posledním zapnutí bylo slyšet jen pískání a syčení / chrčení.
Petr22: Deska vypadá úplně v pořádku. Je jasné, že se nedá určit zda budou ostatní komponenty v pořádku nebo ne, ale šlo mi tak o to když odejde zdroj jestli většinou vezme s sebou i něco dalšího. Slyšel jsem že ty méně kvalitný zdroje když shoří tak že nemají žádnou ochranu a odejde i zbytek PC.
Mohu zdroj rozebrat a podívat se co je v něm spáleno ...
Petr22: Deska vypadá úplně v pořádku. Je jasné, že se nedá určit zda budou ostatní komponenty v pořádku nebo ne, ale šlo mi tak o to když odejde zdroj jestli většinou vezme s sebou i něco dalšího. Slyšel jsem že ty méně kvalitný zdroje když shoří tak že nemají žádnou ochranu a odejde i zbytek PC.
Mohu zdroj rozebrat a podívat se co je v něm spáleno ...
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Shořel zdroj: Jaká je šance, že s sebou nevzal nic další
Diskutovat můžete, jak dlouho chcete, ale teprve po připojení nového bude jasné, zda odešel jen zdroj, či vzal ještě něco sebou. Jinak to je mlácení prázdné slámy.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Jenze presne na to byl dotaz - co si myslime ze je pravdepodobnejsi. Osobne znam dva lidi, kteri se v podobnem pripade dva dny za sebou nevyspali jak z toho byli vedle.
Jak staré je pc? A jak starý samotný zdroj? Pokud máš možnost tak v případě poškození zdroje v záruce a případném poškození komponentů ti musí dát nové věci
Tak som to zaslal z founa.
Tak som to zaslal z founa.
ZD: Asus ROG Strix Z270F Gaming
Procesor: Intel Core i5 6600K
Grafika: Asus Dual RX460 O2G
RAM: Corsair Vengeance LED 2x8GB DDR4 3000MHz CL15
Zdroj: ECO+ 85 700w
Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl
Procesor: Intel Core i5 6600K
Grafika: Asus Dual RX460 O2G
RAM: Corsair Vengeance LED 2x8GB DDR4 3000MHz CL15
Zdroj: ECO+ 85 700w
Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl
- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
V mem případe sebou zdroj vzal grafiku a jednu ramku...
Sent from my iPad using Tapatalk
Sent from my iPad using Tapatalk
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Prave ze u komponentu nemusi, zalezi na tom jak se k tomu postavi prodejce.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problémy v síti na obrázku - proč nemůžou počítače komunikovat mezi sebou Příloha(y)
od zuzana3 » 25 pro 2024 20:33 » v Administrace sítě - 7
- 5298
-
od zuzana3
Zobrazit poslední příspěvek
25 pro 2024 22:23
-
-
- 4
- 3336
-
od liborek