K čemu je dobré rozdělení HDD?
K čemu je dobré rozdělení HDD?
Ahoj.Mam notebook msi ge60.Z vyroby prisel s rozdelenym diskem na dve casti : C a D. Vsechny hry a programy instaluji na C a mam tam i vsechny filmy, obrazky, dokumenty atd..Ma nejake opodstatneni mit disk rozdeleny na dve casti?Na C mi dochazi misto a nechce se mi preklikavat mezi disky nebo vytvaret zastupce.Nezrychli treba pocitac, kdyz budu davat veci na D a Ccko bude prazdnejsi?To by asi platilo jen u dvou samostatnych disku ne?Rad bych disk zcelil v jeden celek C, tam se ptam, jake vyhody muze mit to rozdeleni.Jedine co bych potreboval je, ze kdyz bude nutnost nejak preinstalovat windowsy bez moznosti presunuti dat na flashku, abych mel nekde zkryte zalohovane dokumenty do skoly atd. , aby se pri formatu pred instalaci w7 nesmazaly.Diky
i5 3210M, GT650M, 4Gb ram DDR3, HDD 500GB 7200ot
- foxasz
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: K čemu je dobré rozdělení HDD?
Na oddíl C se v praxi doporučuje instalovat pouze čistý operační systém a pár dalších programů jako jsou ovladače, antivir, software pro údržbu... NIC JINÉHO. Oddíl D slouží prakticky ke všemu, to znamená ukládání dokumentů, filmů, fotek, hudby, instalace her, komunikačních programů... Pokud budeš znovu instalovat systém, tak zvol instalaci na celý pevný disk a ještě předtím proveď standartní zálohu souborů, ke které postačí zálohování a obnovení dat -> tuto fuknci najdeš v ovládacích panelech . Vytvořenou zálohu souborů si vypal na DVD, kopírovat soubory na flash disk je blbost.
Naposledy upravil(a) foxasz dne 15 kvě 2013 10:58, celkem upraveno 1 x.
Notebook ASUS N61VN-JX079X
CPU: Intel Core 2 Quad Q9000, 2 GHz
GPU: NVIDIA GeForce GT240M, 1 GB, DDR3, CUDA
RAM: 4 GB (2+2), 1066 MHz
HDD: 500 GB, Serial ATA
HEADPHONES: Genius HS-G500V Gaming
MOUSE: ROCCAT Kone +
MOUSEPAD: ROCCAT Sense (glacier blue)
CPU: Intel Core 2 Quad Q9000, 2 GHz
GPU: NVIDIA GeForce GT240M, 1 GB, DDR3, CUDA
RAM: 4 GB (2+2), 1066 MHz
HDD: 500 GB, Serial ATA
HEADPHONES: Genius HS-G500V Gaming
MOUSE: ROCCAT Kone +
MOUSEPAD: ROCCAT Sense (glacier blue)
Záleží jak ten druhý oddíl disku je velký. Někteří výrobci vytváří takový oddíl velmi malý pro recovery soubory. Já zase vytvářím oddíl D o 3/4 velikosti celého disku, kam ukládám veškeré zálohy, velké soubory, hudbu, filmy a ostatní věci, se kterými pak dál už nehýbu. Když ti pak krachne systém (jakýkoliv fail, virus, shozená partition tabulka), následný formát systémového oddílu pak oddíl D nijak neovlivní, ani se jej nedotkne.
Tobě kdyby se v tuto chvíli něco takového stalo, přijdeš o všechno.
Tobě kdyby se v tuto chvíli něco takového stalo, přijdeš o všechno.
Takze muzu pri instalaci w7 formatovat jen C a D zustane?Ovlivni rychlost ntb, kdyz budu davat na D hry, filmy atd a C necham systemu?Rekl bych, te ne kdyz je to jesno fyzicke HDD.
-
- Pohlaví:
Ano, před instalací si všechny dokumenty, filmy apod. přesuneš na D a C normálně zformátuješ a nainstaluješ. Všechno na D potom zůstane.
Ano je to jeden fyzický HDD, ale ty formátuješ jenom ten jeden oddíl. Druhého se to nedotkne.
Ano je to jeden fyzický HDD, ale ty formátuješ jenom ten jeden oddíl. Druhého se to nedotkne.
Ovlivni rychlost ntb, kdyz budu davat na D hry, filmy atd a C necham systemu?
Takže to sloučím a důležité dokumenty zkopíruji na přenosák.Mohu se zeptat jak to sloučit?Vím že někde ve vlastnostech počítače, ale to je vše 

-
- Pohlaví:
A pro bys to ksakru slučoval. Čteš co ti píšeme? Prostě ty důležité věci přesuň na D.
Otevři si třeba dvě okna C:Dokumenty a D:Dokumenty a ty potřebné věci si přetáhni myší. Na D budeš asi muset složku Dokumenty vytvořit.
Až to přetáhneš /ono to zůstane i na C/ tak C zformátuješ a nainstaluješ systém. Pokud to chceš sloučit, což je dle mne pitomost, pak napiš a dám ti návod.
Otevři si třeba dvě okna C:Dokumenty a D:Dokumenty a ty potřebné věci si přetáhni myší. Na D budeš asi muset složku Dokumenty vytvořit.
Až to přetáhneš /ono to zůstane i na C/ tak C zformátuješ a nainstaluješ systém. Pokud to chceš sloučit, což je dle mne pitomost, pak napiš a dám ti návod.
No, těch pár mb dokumentů mám už na přenosáku a tudíž je nemusím mít zálohované na D. Sloučit to chci, protože na C mám 10 gb volného místa a D nevyužívám a mám tam 180 gb místa Proto se mi nechce teď přeinstalovávat hry na D, nebo přesouvat tam filmy, když bych si tímto akorát udělal v ntb bordel.Nevím, co je na mém názoru divného....
-
- Pohlaví:
Divné je to, že bys mohl mít D na filmy a dokumenty a při havárii systému bys o to nepřišel. Pokud máš jeden oddíl a vloudí se podobná chyba, pak jsi bez filmů a dokumentů. Ale je to tvoje volba.
Pokud vím, pak ve W7 jdou oddíly sloučit bez programu druhé strany, ale návod neznám - použij Google.
Případně: viewtopic.php?f=58&t=37086
Pokud vím, pak ve W7 jdou oddíly sloučit bez programu druhé strany, ale návod neznám - použij Google.
Případně: viewtopic.php?f=58&t=37086
Pořad mne unika smysl reinstalu W7.Pokud si na Decku vytvoris slozky, presunes tam dokumenty, filmy a fotky.Nastavis tam stahovani.A trochu procistis system, odinstalujes nepouzivane programy.Nevidim k nemu duvod.
Jsem flegmatik no a co?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Rozdělení sítě na podsítě, výpočet podsítí podle počtu hostů Příloha(y)
od zuzana3 » 27 pro 2024 08:09 » v Administrace sítě - 12
- 5074
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 pro 2024 12:29
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”