Zdravím,
dnes jsem koupil webku Hama Metal Pro, v pohodě běží na dvou stolních PC, ale na starším notebooku (kde je potřeba nejvíc) nechce jet. Všude je Windows 7, po zapojení ji normálně načte, nainstaluje, ale pak neběží ve Skypu ani na testmycam.com. Mikrofon jede, ale ten se zapojuje přes jack a přisvětlovací diody také svítí. Ve skypu je černý obraz a uprostřed kolečko jakože se načítá (dříve přesýpací hodiny).
Ve správci zařízení je kamera označena jako "USB2.0 Camera", notebook je starší a nevím jestli má USB1.1 nebo už USB2 (kde to zjistit?). Mohlo by tohle dělat problém? Novější zařízení by přece měly být zpětně kompatibilní.
Neběžící webkamera
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Neběžící webkamera
Vítej na PC-HELP!
Může to být i nastavením ve Skypu. Ujisti se, že ve Skypu máš nastavenou webkameru a vše kolem toho.
Může to být i nastavením ve Skypu. Ujisti se, že ve Skypu máš nastavenou webkameru a vše kolem toho.
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
= můj voříšek
-
- Pohlaví:
Ve Skype není co nastavovat. Pokud tam má černo a kolečko, potom to načítá. Nechal bych to déle. Jinak by to mělo být kompatibilní, ale to neznamená že musí.
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Pak bych ještě zkusil ovladače (ale nevím, jestli to něco vyřeší). Ale pokud to dlouho načítá, je velká pravděpodobnost, že obraz nebude úplně nejlepší.
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
= můj voříšek
= můj voříšek
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ovladače se k této webce nedodávají. Ještě jsem zapomněl dodat, že starší webka na tom notebooku jede (ale je tam hrozný obraz a strašně se seká).
Zkusím to tedy nechat načítat déle, ale nepřijde mi to jako vhodné řešení, abych vždycky 10 minut čekal, než ji začnu chtít používat.
Pokud se to tedy nevyřeší, webku vrátím. Máte někdo nějaký tip na jinou levou (do 400Kč), kterou máte prověřenou na starším PC/ntb?
Děkuji.
Zkusím to tedy nechat načítat déle, ale nepřijde mi to jako vhodné řešení, abych vždycky 10 minut čekal, než ji začnu chtít používat.
Pokud se to tedy nevyřeší, webku vrátím. Máte někdo nějaký tip na jinou levou (do 400Kč), kterou máte prověřenou na starším PC/ntb?
Děkuji.
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Jinak ovladače by měly být umístěny na webové stránce výrobce.
= můj voříšek
= můj voříšek
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Máš pravdu, na webu výrobce jsou drivery přesně pro tento typ (nechápu, proč je tedy nedávají i na přiloženém CD). Po instalaci ale nenastane žádná změna, ty ovladače se tváří, že nic nebylo připojeno. Podotýkám, že webkamera na jiných PC jede, takže je funkční.
Nejspíš to vyřeším vrácením ve 14 denní lhůtě, ale webkameru potřebuji, proto bych ocenil nějaký tip na webku, která jede i na starších PC/ntb s jedničkovým USB.
Děkuji.
Nejspíš to vyřeším vrácením ve 14 denní lhůtě, ale webkameru potřebuji, proto bych ocenil nějaký tip na webku, která jede i na starších PC/ntb s jedničkovým USB.
Děkuji.
Nejspíš tam máš USB 1.1 a to rychlostně nestíhá.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem zjistil, že notebook má USB2.0 (stejně jako webkamera). Problém musí být někde jinde.
Tak sem dej parametry toho staršího notebooku.
Naposledy upravil(a) X dne 22 kvě 2013 02:03, celkem upraveno 1 x.
nemůže být vadný konektor? zkoušels jí píchnout do jinýho USB?
Zpět na “Problémy s hardwarem”