z 1TB externího harddisku se mi najednou stal 32 gb harddisk
z 1TB externího harddisku se mi najednou stal 32 gb harddisk
AHoj, mam problém. Koupil jsem si externí harddisk, velikost 1TB, chtěl jsem ho formátovat na formát fat32, avšak vždycky když jsem to udělal bylo na disku volných jen asi 120 gb....když jsem ho formátoval zpátky tak sem mě na chvíli sekl pc a ted mam na disku pouze 32 gb místaat už ho formátuji jakakkoliv
Re: z 1TB externího harddisku se mi najednou stal 32 gb hard
Vítej na PC-HELP.
Zapoj ten disk a zkontroluj ho v programu CrystalDiskInfo. Vlož sem screen a hlavně ať jsou tam vidět všechny hodnoty.
Taky sem dej screen ze správce disků (Win+R -> diskmgmt.msc).
Zapoj ten disk a zkontroluj ho v programu CrystalDiskInfo. Vlož sem screen a hlavně ať jsou tam vidět všechny hodnoty.
Taky sem dej screen ze správce disků (Win+R -> diskmgmt.msc).
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- Pohlaví:
Vítej na PC-HELP!
V jakém systému jsi formátoval, jakým programem, co to je za disk, jaký byl původní souborový systém? To první formátování skončilo nějakou hláškou. Co přesně to napsalo?
V jakém systému jsi formátoval, jakým programem, co to je za disk, jaký byl původní souborový systém? To první formátování skončilo nějakou hláškou. Co přesně to napsalo?
mám windows 7, formátoval jsem to přes program HP USB Disk Storage Format Tool z NTFS do FAT32 ....jinak ten program vyzkouším a ten screen sem hodím
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2013 17:58) ---
jinak v tom správci disků mi to píše jednak těch 32 gb a taky nepřiznáno 899 gb
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2013 18:23) ---
tady ještě přidávám ten scrrenshot ze správy disku a toho programu
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2013 17:58) ---
jinak v tom správci disků mi to píše jednak těch 32 gb a taky nepřiznáno 899 gb
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2013 18:23) ---
tady ještě přidávám ten scrrenshot ze správy disku a toho programu
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak ho odeber a sluč do jednoho. (ve správě disků)
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
jj už jsem to udělal dík za rady chlapy....ještě jeden takovej dotaz....jakej program byste mě teda doporučili na formátování do fat32, windows mi tuhle možnost nenabízí a při použití HP USB Disk Storage Format Tool mi to napíše že disk H je určen jen pro čtení a po zrformátování má jen 120 gb.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
Proč trváš na FAT?
Značně neefektivní souborový systém, pro tak velký disk. Navíc není odolný proti chybám a max. velikost souboru je omezena na 4GB.
Značně neefektivní souborový systém, pro tak velký disk. Navíc není odolný proti chybám a max. velikost souboru je omezena na 4GB.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
já vím, ale dvd přehrávač nebo televize mi ty ostatní formáty nebere
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2013 20:33) ---
bohužel Easeus Partition Master ani HP USB Disk Storage Format Too mi nepomáhají
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2013 20:42) ---
když použiju ten partion maker tak mi to píše že file system je fat32, když dám vlastnosti disku tak taky, ale když dám normálně klasicky formátovat disk tak tam mam pořád jako nastavený formát nftsa když to pichnu do dvd přehrávače tak to pořád hlásí no media
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2013 20:33) ---
bohužel Easeus Partition Master ani HP USB Disk Storage Format Too mi nepomáhají
--- Doplnění předchozího příspěvku (16 Kvě 2013 20:42) ---
když použiju ten partion maker tak mi to píše že file system je fat32, když dám vlastnosti disku tak taky, ale když dám normálně klasicky formátovat disk tak tam mam pořád jako nastavený formát nftsa když to pichnu do dvd přehrávače tak to pořád hlásí no media
Vytvoř oblast (klidně NTFS), ale neformátuj ji ve správě disků, nýbrž použij z příkazové řádky program Fat32Format.
Stáhneš ho z webu http://www.crapcontrol.com/content.php?article.14 (zhruba uprostřed stránky je odkaz „Now download fat32format“).
Program je dobře popsaný, anglicky to snad zvládneš; kdyby ne, tak se ptej.
Jediné upozornění – program rychle zformátuje, ale neprovádí kontrolu povrchu disku, takže případné vadné sektory neodhalí.
Stáhneš ho z webu http://www.crapcontrol.com/content.php?article.14 (zhruba uprostřed stránky je odkaz „Now download fat32format“).
Program je dobře popsaný, anglicky to snad zvládneš; kdyby ne, tak se ptej.
Jediné upozornění – program rychle zformátuje, ale neprovádí kontrolu povrchu disku, takže případné vadné sektory neodhalí.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak problém nakonec nebyl v tom že bych ten disk nenaformátoval, ale v mym přehravači....nevim proč, ale tenhle disk nenačetl, přitom třeba flashky normálně bere...zkusil jsem to na jinym přehrávači a jede to v pohodě
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Není pro DVD novější firmware?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1723
-
od frisby
Zobrazit poslední příspěvek
18 srp 2024 10:46
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”