Krásný den.
Předem bych chtěla upozornit, že jsem, co se počítačů týče, naprosto nemožný laik, a tak se mi nesmějte, jestli zde naleznete něco směšného. Jsem bezmocná.
A nyní k romantickému příběhu se zápletkou bez rozuzlení:
Předevčírem večer jsem, tak jako obvykle, chtěla zasednout k počítači, že si tam udělám pár věciček, odreaguju se, a tak. Zapla jsem ho tedy, snad vše v pořádku až na jednu maličkost. Můj drahý samsungácký monitor se rozhodl být noár a jen si vesele modře poblikával, tak jak to dělá, když je počítač vypnutý. Nejsem zas tak blbá, tak jsem si zkontrolovala, zda je vše v pořádku zapojeno, bez kosmetických vad, a ták. Bylo. Sáhla jsem tedy po několika tlačítkách obrazovky a v očích mi bleskla jiskra naděje, když se blikátko rozzářilo jasným modrým plamenem poté, co prst skončil na tlačítku MENU. Bílý obdélníček, v něm modrý nápis 'TEST GOOD' a pět modrých kroužků pod tím. Ten pán je asi lazar, né? Inu, odhodlal se zas být temným-tajemným, zhasnul a zas, chudák, blikal.
Nějaký druhý monitor budu mít na ozkoušení až zítra, káblík taky. A tak se ptám, jestli náhodou nevíte, co se s ním stalo, jakou trpí nemocí a jaké prášky předepsat. A jestli to ne, tak alespoň, co by mé jestřábí oko mělo prozkoumat.
Díky za poslech a snad i za ty odpovědi, jejichž počet bude skromný.
A ať na Vás svítí sluníčko.
Monitor odmítá spolupracovat
- Katherine R
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Monitor odmítá spolupracovat
Violoncellistka, hráčka na Tvé srdce.
Tak pojď a napij se jedu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Monitor odmítá spolupracovat
Zkontroluj zda není vypadený kabel a jestli ho PC vidí v ovladačích, třeba v "Rozlišení obrazovky"
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Neschytal nějakou šlehu od bouřky? Případně grafika v PC.
Sluníčko svítí pořád, ale tady naštěstí ne, nemám rád parno
Sluníčko svítí pořád, ale tady naštěstí ne, nemám rád parno

Ja bych skusil - pokud ma ten monitor vic nez jeden vstup - zmacknout nekolikrat tlacitko "input". Samsungy se samy neprepnou, zustavaji prepnute i kdyz nemaji na vstupu signal.
- Katherine R
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ďáblovi: Mno, to ale asi bez obrazovky neudělám, né?
Panu X: Šlehu neschytal, bouře neuhodila, ani do něj nenapršelo, přírodní živly nám jsou cizí. O grafiku se trochu bojím, ale je to divné, protože ještě tak hoďku předtím F poho jel. Sluníčko je zdravé, tak se nech, ať jsi zdravý též.
Péťovi: Jsem strašně nemožná, ale vůbec Ti nerozumím.
Panu X: Šlehu neschytal, bouře neuhodila, ani do něj nenapršelo, přírodní živly nám jsou cizí. O grafiku se trochu bojím, ale je to divné, protože ještě tak hoďku předtím F poho jel. Sluníčko je zdravé, tak se nech, ať jsi zdravý též.
Péťovi: Jsem strašně nemožná, ale vůbec Ti nerozumím.
Je na tom monitoru tlcitko, u ktereho je symbol ctverecku/kolecko? Ja ho mam treti zprava, prvni je vypinac, druhe AUTO.
Pokud ano, co to tlacitko udela kdyz se nekolikrat zmackne (se zapnutym pocitacem) ?
Pokud ano, co to tlacitko udela kdyz se nekolikrat zmackne (se zapnutym pocitacem) ?
- Katherine R
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Čtvereček ani kolečko tam není, třetí zprava je obdélníček s šipečkou, a ten když několikrát zmáčknu, stane se tak akorát velké kulové.
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Mohla ti odejít karta grafická. Ta vytváří obraz, který vidíš na monitoru. Až budeš mít možnost, tak PC zkus s jiným monitorem a kabelem, tam se taky mohlo něco pokazit.
- Katherine R
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Jenže já mám tu kartu nedávno novou, ikdyž to nehraje roli, co? Pokaňkané, to je zas problémů.
Stačí uhodit poblíž, jestli jsi na Net připojená kabelem, blesku už si tě najde i při vypnutém PC. Mě poprvé spálil modem a podruhé to byla taková rána nad střechou, že to projelo skrz psa, cestou to nic nespálilo, ani pojistku v psovi, jen na konci 1 integrovanou síťovku na základní desce.
To tlačítko se šipkou do čtverce / obdélníku je ono, musíš ho zmáčknout několikrát (podle toho kolik máš vstupů). Já ho mám 1. / 7. od hrany s popiskem Source (zdroj, vstup).
To tlačítko se šipkou do čtverce / obdélníku je ono, musíš ho zmáčknout několikrát (podle toho kolik máš vstupů). Já ho mám 1. / 7. od hrany s popiskem Source (zdroj, vstup).
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Katherine R píše:Ďáblovi: Mno, to ale asi bez obrazovky neudělám, né?
Jo aha ty píšeš
já to četl jakoMůj drahý samsungácký monitor
Takže sem si myslel že používáš dva monitory... Každopádně ho zkus jinde a ke svému PC zkus připojit jiný monitor, pokus se někde vypůjčit.Můj druhý samsungácký monitor
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
- Katherine R
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
X: I tak. Nepamatuji si, kdy by tady byla nějaká bouřka, alespoň ne blízko. A on mi občas malinko blbnul, přehazovalo se rozlišení, na chvíli se třeba rozjel obraz, a ták. A té tlačítkové magii stejně furt nerozumím. O:)
El Diablo: No, tak to budu moci zkusit až zítra. Chjo.
El Diablo: No, tak to budu moci zkusit až zítra. Chjo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
PS5 se odmítá připojit k 5GHz síti - hlásí špatné heslo
od Renee » 19 srp 2024 09:13 » v Vše ostatní (inet) - 14