Ahoj všem,
mám takový dotaz, odešel mi v notebooku HDD, než se mi vrátí z reklamace bude to nějaký pátek trvat a já bych se chtěl tedy zeptat na jedno alternativní řešení které mě napadlo... Bohužel už nevím a to nechám na vás odbornících zda je tohle řešení prakticky reálné. Mám k dispozici externí HDD na který bych chtěl nahrát operační systém přes USB a za pomocí tohoto připojení vlastně tak nahradit hlavní HDD v notebooku právě tím externím. Je tohle prosím možné?
Trochu jsem hledal na internetu a našel řešení podobné tomu mému, jen jak autor uvádí v návodu "je třeba odbornějších znalostí" ty já tak trochu postrádám, patřím přece jenom mezi sortu těch běžnějších uživatelů. http://www.ddworld.cz/blogy/software-a-hry/lze-nainstalovat-windows-7-na-usb-disk.html
Notebook:
Lenovo E320
Intel Core i5 2410M s frekvencí 2,3 GHz
3 MB L3 Cache
2 jádra, 4 thready
1x 4 GB DDR3 1333 MHz
AMD Radeon HD6630M s 1 GB vlastní paměti
320 GB
Externí HDD:
Hitachi
SATA 500GB
Externí HDD jako hlavní
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Externí HDD jako hlavní
Ahoj
vlastně je to jako normální instalace Windowsu, akorát vybereš ext.disk. Jen pokud máš na ext. disku data, a chceš je zachovat, nesmíš formátovat disk. Ale musíš tam mít místo, okolo 50GB. A to je asi tak vše. Pokud zvládáš instalaci, tak je to bez problémů.
Ber ale na vědomí, že čtení/zápis, bude pomalejší, takže tato možnost se opravdu bere jako provizorní a doporučuji, aby si se do nějakých velkých instalacích nepouštěl, a instaloval jen to nezbytné.
vlastně je to jako normální instalace Windowsu, akorát vybereš ext.disk. Jen pokud máš na ext. disku data, a chceš je zachovat, nesmíš formátovat disk. Ale musíš tam mít místo, okolo 50GB. A to je asi tak vše. Pokud zvládáš instalaci, tak je to bez problémů.
Ber ale na vědomí, že čtení/zápis, bude pomalejší, takže tato možnost se opravdu bere jako provizorní a doporučuji, aby si se do nějakých velkých instalacích nepouštěl, a instaloval jen to nezbytné.
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
Microsoft Windows XP Professional SP3
Fujitsu SIEMENS Intel Pentium III
Mobile CPU 1200 MHz 1,20 GHz 496 MB RAM
= můj voříšek
= můj voříšek
Počkat a to chceš dát CD do PC a nainstalovat windowsy do Exteráku? pokud to tak myslíš tak to určitě pujde protože když instaluješ Windowsy zeptá se tě to kam chceš windows dát =) ale v Biosu si nastav potom aby se ti načítal ten Exterák jako první protože se ti podle mě potom nenačte windows a bude ti to prvně načítat HDD které tam vůbec není =)
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Nebude muset už nic nastavovat v BIOSu, jelikož ten původní HDD se tam nebude zobrazovat...zobrazovat se bude ten externí
Neřídím se podle toho, že čas jsou peníze, ALE, klidně mě citujte jako "MM" (je to kratší pro skrblíky).
= můj voříšek
= můj voříšek
Děkuj za rychlou odpověď, ale...
tak jednoduše to asi nepůjde, každopádně tuhle možnost vyzkouším ještě dřív než se začnu pouštět do složitějších postupů... za dnešek jsem toho o téhle metodě přečetl dost a právě tenhle způsob byl popsán jako nemožný z důvodů ochrany microsoftu, přesněji řečeno "není možné nainstalovat operační systém windows na externí HDD přímým postupem jako je volba, vybrat odíl/externí HDD/nainstalovat" důvod je podle mě takový že windowsu vadí v kominukaci pro instalaci právě ten USB kabel.. Vyzkouším vaši radu a napíšu jak to dopadlo, jenom se zeptám, máte s tím praktické zkušenosti nebo jen teoretizujete?
tak jednoduše to asi nepůjde, každopádně tuhle možnost vyzkouším ještě dřív než se začnu pouštět do složitějších postupů... za dnešek jsem toho o téhle metodě přečetl dost a právě tenhle způsob byl popsán jako nemožný z důvodů ochrany microsoftu, přesněji řečeno "není možné nainstalovat operační systém windows na externí HDD přímým postupem jako je volba, vybrat odíl/externí HDD/nainstalovat" důvod je podle mě takový že windowsu vadí v kominukaci pro instalaci právě ten USB kabel.. Vyzkouším vaši radu a napíšu jak to dopadlo, jenom se zeptám, máte s tím praktické zkušenosti nebo jen teoretizujete?
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Abych řekl pravdu, neinstaloval jsem Windows na ext. HDD, ovšem když jsem reinstalovával pc, měl jsem náhodou připojený ext.HDD a měl jsem možnost instalovat na externí...Jinak je možno si dokoupit redukci z USB na dotyčnou koncovku kabelu a zapojit rovnou do skříně pc.
Dle mého názoru by to mělo jít bez problémů, můžeš vyzkoušet a napsat.
Dle mého názoru by to mělo jít bez problémů, můžeš vyzkoušet a napsat.
= můj voříšek
= můj voříšek
- Riviera kid
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
viděl bych to jako sebevraždu a nebyl bych si jistý, zda je to vůbec v praxi potom použitelné. ale zkusit to můžeš a pak se nám pochlub výsledkem
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Rychlost bude pomalá...ale mělo by to jít. Prostě jen jako provizorní....
= můj voříšek
= můj voříšek
ano, v nabídce se ti zobrazí do kterého oddílu chceš windows nainstalovat, zobrazí se i možnost externího HDD, ale jakmile volbu potvrdíš, instalace se zamítne... tak je to aspoň popsáno v návodech které jsem doposud našel (novější než z roku 2011 jsem ale nenašel, takže možná změna mohla nastat) za chvíli budu doma, tak to vyzkouším..
- Michael Michael
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Tak jsem hodil řeč s bratrancem, a ten to tak má...
= můj voříšek
= můj voříšek
a udělal to tímhle jednoduchým způsobem? spustil instalaci windowsu, vybral oddíl externí disk a v pohodě instaloval?
zkus bios a boot Externího HDD jako první
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Črc 2013 20:56) ---
nebo takhle máš vůbec instalaci z originálního CD nebo stáhnuté z Netu?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Črc 2013 20:56) ---
nebo takhle máš vůbec instalaci z originálního CD nebo stáhnuté z Netu?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3176
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22