Dobrý den, v nedávné době jsem zde na fóru řešil PC (hlavně k ujištění a kvůli restartům viz. http://www.pc-help.cz/viewtopic.php?f=70&t=112050)
Tento problém už je vyřešen. Ale při řešení tohoto problému jsem narazil na další. Zjistil jsem že mi přestal nahrávat USB DVB-T tuner. Dodávaný program funguje (relativně) správně, když nahraji záznam, ve vybrané složce se vytvoří odpovídající soubor a při otevření "Recorded TV" (funkce programu, kde se otevře složka kam se nahrávky ukládají jsou soubory krásně vidět, jde je upravovat (primitivní stříhání, přejmenování a mazání). Ovšem když najedu do zmíněné složky ve Windows 7 soubory jsou zde vidět, mají také určitou nenulovou velikost avšak při pokusu o přehrání (VLC, WMP) na moment skočí okno ale ihned se opět vypne. Soubory mají ve vlastnostech Doba trvání 00:00:00. Nedokážu si toto vysvětlit, neboť nahrávka z 31-5-2013 funguje jak v programu tak i v systému.
Shrnutí
--------------------------------------
Operační systém: Microsoft Windows 7 Professional (x64) Build 7601 - Legální
Servisní balíček: Service Pack 1
Procesor: AMD Phenom II X4 955 Black Edition (3200.0 MHz)
Základní deska: ASUS M5A97 (AMD 970 (RX980) + SB920/SB950)
Paměť: 4 GBytes (Dvoukanálová) - 9905403-173.A00LF
Pevný disk: Seagate ST31000524AS (953,869 MBytes (1000 GB))
Adaptér displeje: AMD Radeon HD 6950 2GB GDDR5
Adaptér audia: ATI/AMD SB800/Hudson-1 - High Definition Audio Controller
ATI/AMD Cayman/Antilles - High Definition Audio Controller
Síťový adaptér: RealTek Semiconductor RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC
Monitor: BenQ GL2240 (Digital)
Tuner: LV52T - http://www.notonlytv.net/p_lv52t.html
Program pro tuner: uvedený Total Media 3.5.7.307
USB DVB-T přestalo nahrávat
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: USB DVB-T přestalo nahrávat
Jakou příponu má ten uložený soubor?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Celkově jsem nahrál 4 soubory, všechny s příponou *.mpg. Ovšem zjistil jsem určité rozdíly.
Nejprve jsem nahrál - 1. Soubor - dne 31-5-2013 z programu Nova HD - MPEG-TS, 1 video stram: AVC, 1 audio stream: MPEG audio, 5407 Kbps, 1440*1080 (16:9), 25,000 FPS, AVC (Component) (High@L4.0) (CABAC / 3 Ref Frames). Audio - Czech, 192 Kbps, 48 KHz, 2 kanály, MPEG audio (Version 1) (Layer 2)
Poté, když jsem řešil problémy s restartováním, jsem nahrál další 2 soubory - dne 9-7-2013 z programu Prima Cool - MPEG-TS, 1 video stream: MPEG Video, 1 audio stream: MPEG Audio, 1 text stream: Teletext, 3801 Kbps, 720*576 (4:3), 25,000 FPS, MPEG Video (PAL) (Version 2) (Main@Main) (CustomMatrix / BVOP). Audio - Czech, 192 Kbps, 48 KHz, 2 kanály, MPEG audio (Version 1) (Layer 2). Text - Czech, Teletext
Oba tyto soubory píší ve windows 7 Dobu trvání 00:00:00 a nejdou přehrát.
Dnes po tomto zjištění jsem zkusil nahrát opět z kanálu Nova HD, 4 soubor má podobné parametry jako ten první a ve windows 7 má i správnou dobu trvání a lze jej přehrát.
Pro přehrávání používám běžný VLC media player. Po doporučení jsem zkusil Media Player Classic a v něm lze přehrát všechny 4.
Tak nevím co je špatně.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2013 10:06) ---
Zjistil jsem další informaci, napadlo mě zkusit nahrát mpg soubory do Mkvmerge GUI, soubory z Novy jdou nahrát bez problémů.
Ale při nahrávání souborů z Coolu vyskočí Error
Command line used:
"C:\Program Files (x86)\MKVToolNix\mkvmerge.exe" --output-charset UTF-8 --identify-for-mmg "D:\FILMY\Prima COOL_07_09_2013_09_52_01.mpg"
Output:
Error: Found B frame without second reference in a non closed GOP. Fix the MPEG2 video stream before attempting to multiplex it.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2013 10:15) ---
Tak jsem něco četl a vypadá to, že VLC používá jiný encoder než MPC. Také jsem našel doporučení, že se musí opravit stopa. Hodil jsem to do Videoredo v4 a klikl na QuickStream Fix a uložil 1 jako mpg a druhý jako mkv a fungují oba.
Jen je mi divné, že ze stejného programu (při různých stanicích SD/HD) lezou ven rozdílné soubory. Jeden jde přehrát běžně a druhý se musí dodatečně upravovat.
Nejprve jsem nahrál - 1. Soubor - dne 31-5-2013 z programu Nova HD - MPEG-TS, 1 video stram: AVC, 1 audio stream: MPEG audio, 5407 Kbps, 1440*1080 (16:9), 25,000 FPS, AVC (Component) (High@L4.0) (CABAC / 3 Ref Frames). Audio - Czech, 192 Kbps, 48 KHz, 2 kanály, MPEG audio (Version 1) (Layer 2)
Poté, když jsem řešil problémy s restartováním, jsem nahrál další 2 soubory - dne 9-7-2013 z programu Prima Cool - MPEG-TS, 1 video stream: MPEG Video, 1 audio stream: MPEG Audio, 1 text stream: Teletext, 3801 Kbps, 720*576 (4:3), 25,000 FPS, MPEG Video (PAL) (Version 2) (Main@Main) (CustomMatrix / BVOP). Audio - Czech, 192 Kbps, 48 KHz, 2 kanály, MPEG audio (Version 1) (Layer 2). Text - Czech, Teletext
Oba tyto soubory píší ve windows 7 Dobu trvání 00:00:00 a nejdou přehrát.
Dnes po tomto zjištění jsem zkusil nahrát opět z kanálu Nova HD, 4 soubor má podobné parametry jako ten první a ve windows 7 má i správnou dobu trvání a lze jej přehrát.
Pro přehrávání používám běžný VLC media player. Po doporučení jsem zkusil Media Player Classic a v něm lze přehrát všechny 4.
Tak nevím co je špatně.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2013 10:06) ---
Zjistil jsem další informaci, napadlo mě zkusit nahrát mpg soubory do Mkvmerge GUI, soubory z Novy jdou nahrát bez problémů.
Ale při nahrávání souborů z Coolu vyskočí Error
Command line used:
"C:\Program Files (x86)\MKVToolNix\mkvmerge.exe" --output-charset UTF-8 --identify-for-mmg "D:\FILMY\Prima COOL_07_09_2013_09_52_01.mpg"
Output:
Error: Found B frame without second reference in a non closed GOP. Fix the MPEG2 video stream before attempting to multiplex it.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Črc 2013 10:15) ---
Tak jsem něco četl a vypadá to, že VLC používá jiný encoder než MPC. Také jsem našel doporučení, že se musí opravit stopa. Hodil jsem to do Videoredo v4 a klikl na QuickStream Fix a uložil 1 jako mpg a druhý jako mkv a fungují oba.
Jen je mi divné, že ze stejného programu (při různých stanicích SD/HD) lezou ven rozdílné soubory. Jeden jde přehrát běžně a druhý se musí dodatečně upravovat.
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
MPEG TS je TransportStream - tj. nahráváš celý multiplex a ne jeden z kanálů tohoto multiplexu. Tento soubor nelze přehrát v "normálním" playeru, protože je nutné napřed TS rozložit na jednotlivé kanály. V nastavení tuneru by měla být možnost zvolit, zda chceš nahrávat TS, nebo PS - ProgramStream. Pokud to PS nahrávat neumí, návod na zpracování TS je např. tady TV Freak - Uložení DVB vysílání na DVD nebo tady TV Freak - Demux a střih (nejen) DVB v ProjectX, ale existuje i řada jiných postupů - uváděné návody už mají jistou archivní hodnotu. 

ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Díky za objasnění.
Ale pokud bych nahrával multiplex, nahrával jsem Prima Cool (30s ukázku jen k zjištění fce tuneru), tak ten je podle všeho v multiplexu 2 kde jsou i další stanice, ovšem ty nahrané nejsou.
Nastavení tuneru je velice omezené v TMedia lze jen nastavit kvalitu nahrávání.
Díky za odkazy, ale ten program Videoredo je fakt super, umí toho spoustu a je poměrně jednoduchý :)
Ale pokud bych nahrával multiplex, nahrával jsem Prima Cool (30s ukázku jen k zjištění fce tuneru), tak ten je podle všeho v multiplexu 2 kde jsou i další stanice, ovšem ty nahrané nejsou.
Nastavení tuneru je velice omezené v TMedia lze jen nastavit kvalitu nahrávání.
Díky za odkazy, ale ten program Videoredo je fakt super, umí toho spoustu a je poměrně jednoduchý :)
Zpět na “Problémy s hardwarem”