Vyzkratovaná základní deska

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Vyzkratovaná základní deska

Příspěvekod Carny » 14 črc 2013 12:40

Ahoj, můj velice hloupý přítel si koupil nový počítač, který jsem mu sestavil (i3 3220,4GB RAM,Radeon HD7790,Seasonic 400W) ojednal ho z alfy s tím že to sestavit umí (pomoc jsem mu nabízel) tak to všechno sestavil, zkoušel PC zapnout a nic.

Pak mi volal, já se v PC trochu šťoural a zase nic, PC nenajel, vůbec se nerozběhl. Další den ho odvezl do neautorizovaného servisu aby zjistil, kde je chyba. Ten vůl zapomněl na distanční podložky tzn. tu desku namontoval hned na skříň, tzn. zkrat.

Ten týpek v tom obchodě byl ale celkem ochotnej a tak vyzkoušel všechny ostatní komponenty, které byly naštěstí funkční. Vyzkoušel štěstí a desku se pokusil reklamovat, ta se ale ještě ten týden vrátila že neodborná montáž, bla bla..

A teď se ptám - neexistuje nááhodou nějaká možnost jak desku opravit? Dal všechny peníze za počítač, rodiče mu ještě asi 5000,- přidávali a o nějakých 1300,- nechtějí ani slyšet, prostě a jednoduše teď nemá a ani dlouho mít nebude ani korunu, takže by nejmíň mesíc musel čekat na novou desku.

Díky moc za veškeré odpovědi a popřípadě rady, i když si já osobně myslím že je to K.O
MacBook Pro 13 Retina TouchBar 2016
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Vyzkratovaná základní deska

Příspěvekod guest » 14 črc 2013 12:47

A teď se ptám - neexistuje nááhodou nějaká možnost jak desku opravit?
Pochybuji, bylo by velmi těžké najít co vlastně odešlo a nemusí se vůbec jednat jen o jednu součástku.

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Carny » 14 črc 2013 12:53

Jo, já s tímto zkušenost nemám tak mě napadlo jestli nefunguje nějaký "trik" :-D v podobě upečení v troubě (To mi pomohlo když mi má stařičká a bejvalka 8800GTX dělala artefakty :lol ) nebo něčeho takového..
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

guest

Příspěvekod guest » 14 črc 2013 12:55

Upečení v troubě může opravit studený anebo jinak poškozený spoj, ale určitě neopraví třeba odpor, který shořel z důvodu zkratu.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 14 črc 2013 13:00

Zkoušel někdo tu MB po odstranění "zkratu" (na stole nebo po doplnění podložek)? I když byla v servisu, možná jí nic není - nebylo by to poprvé ;)
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Carny » 14 črc 2013 13:18

Ano zkoušel jí ten týpek v tom servisu na stole spolu s procesorem, zdrojem a ramkou a sice se to všechno rozběhlo ale obraz nenajel..
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 črc 2013 13:59

Carny píše:Ten týpek v tom obchodě byl ale celkem ochotnej a tak vyzkoušel všechny ostatní komponenty, které byly naštěstí funkční. Vyzkoušel štěstí a desku se pokusil reklamovat, ta se ale ještě ten týden vrátila že neodborná montáž, bla bla..

A teď se ptám - neexistuje nááhodou nějaká možnost jak desku opravit? Dal všechny peníze za počítač, rodiče mu ještě asi 5000,- přidávali a o nějakých 1300,- nechtějí ani slyšet, prostě a jednoduše teď nemá a ani dlouho mít nebude ani korunu, takže by nejmíň mesíc musel čekat na novou desku.

Co to je za desku?

Distanční podložky jsem pod desku dával asi 2x v životě, nikdy jsem nic neprovedl a k novým skříním se už ani nedávají.
Deska mohla být neodborně namontovaná, ale to by musel na desce být vryp od šroubováku nebo něco podobného. Jinak totiž pojem neodborná montáž neexistuje. To že je odpálený startovací tranzistor nebo něco podobného, to může být už závada z výroby - a není šance, jak prokázat u jakékoliv části MB opak...Ať mu to nějak dokážou?
Kdybych to měl vzít čistě z počtu pravděpodobnosti, tak z 10 stejných desek mi jedna nepůjde. Asi taková je totiž jejich poruchovost hned ve výrobě. Takže ty řeči o odborné montáži si měl Tvůj kamarád nechat od cesty a prostě říct, že deska nefunguje. Pokud ovšem přišel do servisu s tím, že to asi rozbil on při montáži, tak proč by toho neměli využít proti němu.
Kdyby v servisu desku odeslali k dodavateli a ten potažmo k výrobci na testování, trvalo by to podstatně déle než měsíc a výrobce by se 100% neobtěžoval vracet to zpět, pokud na desce není mechanické poškození. Takže s největší pravděpodobností desku nikdo nikam neposílal a akorát si ulehčili práci.
Kdysi dávno, někdy v roce 2001-2002 byl u nás v republice autorizovaný servis na MSI, FIC a VIA desky, ale pak se přišlo na to, že je levnější posílat to hromadně zpátky na Taiwan.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Carny » 14 črc 2013 14:07

To ne, deska je vzhledově v pořádku, ale on to objednával z alfy a ten servis je u nás ve městě, je to jiný servis není to alfa, a jemu to z té reklamace přišlo a bylo přiloženo v dokumentu "Základní deska nefunkční, zřejmě neodborná montáž".

Jinak - Ty podložky tam asi musí být kvůli tomu aby se to nedávalo plech na plech = zkrat.
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 črc 2013 14:11

Ty díry nemají nikde nic vodivého. Nemá tam co vést. Dávají se tam proto, aby nedošlo při zkratu na desce k průrazu na kostru.
Jak říkám, deska byla pravděpodobně nefunkční už z výroby. Pošlete to do Alfy na reklamaci s tím, že prostě nejde. Pokud je to koupené v průběhu 14 dní, vraťte ji bez udání důvodu.
Právě že plech na plech tam nikde není. PCB není z plechu, že? Ty podložky se dávají pod hlavy šroubů..
Naposledy upravil(a) d1amond dne 14 črc 2013 14:14, celkem upraveno 1 x.

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Carny » 14 črc 2013 14:14

Deska - MSI B75MA-E33 - B75, s.1155, DDR3, mATX
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 črc 2013 14:16

Jak jsem psal. Pošli to do Alfy, že deska nejde. Nebo to vraťte.

Carny
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Carny » 14 črc 2013 14:17

No už je to asi 20 dní.. A on jí tam na reklamaci poslal s tím že to v nechal v servisu zapojit a že je nefunkční, také tam napsal aby pochopili že je nefunkční z výroby, a oni jí poslali nějakýmu technikovi do příbramy a on jí poslal zpátky jemu s tím že se to prostě nevyreklamuje, jak jsem říkal neodborná montáž atp.

Ještě taková malá úprava, zpletl jsem to je to s czc.cz ne s alfy..
iPhone X 64GB Black
Apple Watch S2 42mm

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Základní deska k AMD 7 9800X3D
    od viktorsavo » 06 led 2025 13:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    2071
    od viktorsavo Zobrazit poslední příspěvek
    08 led 2025 15:47
  • Vadná základní deska? Příloha(y)
    od Sirkosta » 19 kvě 2025 15:11 » v Problémy s hardwarem
    29
    5402
    od Sirkosta Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:04
  • Windows 11 a základní deska
    od Seismosaurus » 10 pro 2024 16:03 » v Windows 11, 10, 8...
    3
    3115
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    11 pro 2024 07:59
  • [RADA] Základní deska k AMD Ryzen 5 5600
    od CyberCodeDroid » 07 pro 2024 17:41 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    11
    2968
    od CyberCodeDroid Zobrazit poslední příspěvek
    08 pro 2024 10:26
  • poškozená deska ?
    od Adam339 » 13 čer 2025 12:57 » v Problémy s hardwarem