Dobrý den. Přehřívá se mi procesor. Mam AMD Fx-4100 viděl jsem hodně recenzí o tom že ten větrák je na nic. Podle programů mi píše že teplota procesoru je 206 stupnu celsia což je naprostá hovadina. Zkoušel jsem víc programů, ale všechny mi ukazovali 206. Tak jsem tedy dal počítač do servisu a nechal jsem si namontovat chladič Hyper TX3. Jenže procesor se zase přehřívá. Nejdřív je na normálních 42 stupnu a hry jako např GTA IV rozšlapu normálně, ale během 5 minut se zase přehřeje z 40 stupnu na nemožných 206 a hry se začnou sekat. Nevíte co s tím? Za odpovědi předem děkuji
Moje PC: Operačný systém
Microsoft Windows 7 Home Premium 64-bit SP1
CPU
AMD FX-4100 206 °C
Zambezi 32nm technológia
RAM
6,00GB Dual-kanál DDR3 @ 666MHz (9-9-9-24)
Základná doska
MSI 760GM-P23(FX) (MS-7641) (CPU1) 28 °C
Grafická karta
B71A (1280x1024@60Hz)
2048MB AMD Radeon HD 6570 (Sapphire/PCPartner)
Pevné disky
932GB Western Digital WDC WD10 EALX-009BA0 SATA Disk Device (SATA) 41 °C
Optické jednotky
DTSOFT Virtual CdRom Device
TSSTcorp CDDVDW SH-222BB SATA CdRom Device
Audio
Realtek High Definition Audio
Přehřívání CPU
-
- Pohlaví:
Re: Přehřívání CPU
Pravděpodobně vadný senzor na snímání teploty či celý vyhodnocovací obvod.
No určitě je to blbost ale jaktože prvních 10 minut jsou hry bez lagu a po deseti minutách se procesor zase přehřeje i když jsem tam dal nový chladič?
-
- Pohlaví:
Jaká je teplota GK? S CPU to nemusí nutně souviset. Změř to HW-monitorem, při zátěži.
42 stupnu
-
- Pohlaví:
Za dvě minuty to máš tady? Tak to asi nebylo při zátěži - tedy hraní hry.
dobře tak 52 při gta iv 

-
- Pohlaví:
To už je lepší. Ještě sem do přílohy dej screen z HW-monitoru.
http://imgupload.sk/viewer.php?file=vzx ... 5dnpfx.bmp screenoval jsem to asi minutu po vypnutí gta iv takže tam je 42 stupnu
-
- Pohlaví:
No, psal jsem
Asi by bylo to dobré opravit, což je, vyměnit základní desku. Zda to jde jinak nevím.
dle pravidel.sem do přílohy dej
Asi by bylo to dobré opravit, což je, vyměnit základní desku. Zda to jde jinak nevím.
Jaj takže sem utratil 600 stovek zbytečně za novej chladič? 

-
- Pohlaví:
Tak ten chladič jistě není od věci, ale chyba je na té desce. Ten chladič opravdu sedí a větrák se toč?. Je také možné, že po dosažení jisté teploty to napíše takovýto nesmysl. Pasta tam je?
Ale pokud nejde teploty měřit, pak je obtížné najít příčinu. To jsou jenom takové dedukce, co asi.?
Edit: Ony ty větráky se točí, ale možná kvůli tomu špatnému měření se točí na necelých 50%. Kdyby to fungovalo tak jak má, zvedly by se otáčky. Můj názor.
Ale pokud nejde teploty měřit, pak je obtížné najít příčinu. To jsou jenom takové dedukce, co asi.?
Edit: Ony ty větráky se točí, ale možná kvůli tomu špatnému měření se točí na necelých 50%. Kdyby to fungovalo tak jak má, zvedly by se otáčky. Můj názor.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1826
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07