Dají se opravit přemapované sektory? Vyřešeno
Dají se opravit přemapované sektory? Vyřešeno
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda se dají opravit přemapované sektory. Mám dva HDD, jeden, ten systémový, má 1 přemapovaný sektor, a ten druhý, ten má 4 přemapované sektory. Je možné to něak opravit? Někdo zde myslím dával na to program (i více programů sem tu kdysi viděl) . Pak tu mám ještě HDD Samsung, 2,5 palec, z DELLu, ten má přemapované sektory, chyby čtení a nevím co ještě. Je šance na záchrnu disků? (Ty dva co mám v desktopu ale šlapou dobře).
Re: Dají se opravit přemapované sektory?
Ne, nedaji. Jedine co jde je vyradit aby se dale nepouzivaly.
To samozrejmne neresi pripad, kdy neustale pribyvaji dalsi a dalsi.
To samozrejmne neresi pripad, kdy neustale pribyvaji dalsi a dalsi.
Už 2 roky další nepřibývají
Někde jsem četl (snad na něakých zahraničních fórech) že pomáhá dát disk do mrazáku. What the fuck? Tuším že si někdo dělal srandu. Jinak, ty sektory jsou poškozeny hardwarově? Nebo něak SW?

Zmrazit disk pomuze na ledacost, ale zcela urcite ne na vadne sektory
Vadny sektor je proste vadny a vadny uz zustane. Kdyz o nem elektronika disku vi, tak na nej nezapisuje.
Vadny sektor je proste vadny a vadny uz zustane. Kdyz o nem elektronika disku vi, tak na nej nezapisuje.
Dobře, díky, to jsem potřeboval vědět 

- memphisto
- Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Premapovane sektory jsou puvodne vadne sektory, ktere byly presunuty do nepouzivane casti disku. S nimi uz nic neudelas...
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
Odesláno z mého GT-I9100 pomocí Tapatalk 2
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
ondoubek píše:Někde jsem četl (snad na něakých zahraničních fórech) že pomáhá dát disk do mrazáku.
Mrazák nestačí. Musí se to ponořit do kapalného helia a pak do toho švihnout kladivem.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-
- Pohlaví:
Já zase četl, že když se disk počurá, tak se opraví přemapovaný soubory. Pokud se pomočí po tří denním tahu, tak se prej disk zformátuje.
-
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Preco by sa nedalo s nimi nic urobit. Je to len tabulka, ktora sa da vymazat low levelom. Ovsem vnutorna diagnostika toho disku tie sektory z nejakej priciny oznacila az tak, ze ich nakoniec premapovala. Ak by sa zdalo, ze diagnostika si vymysla, tak je pravdepodbne, ze ten disk ma chybu firmware.
Zpět na “Problémy s hardwarem”