Nedostanu se na plochu :/
Nedostanu se na plochu :/
Zdravím, zkoušel jsem vyměňovat pastu na CPU a ... asi po hodinach mi větrák nějak začal divně hučet... tak jsem si říkal, že jsem ho možná špatně nasadil nebo něco .. oddělal jsem větrák a říkám si ... na cpu je jaksi málo té pasty.. tak jsem tam mrskl jeste trošku .. ale fakt jen kapičku do prostřed kde to vypadalo "vyschlé" .. nastartuju pc a už se nedostanu jak na plochu tak ani do nouzového režimu .. a větrák nebo co to je pořád divně hučí .. nevím co dál, jelikož je divné, že mi nejde ani nouzový režim :/
- pulsik
- člen BSOD týmu
-
Level 4.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nedostanu se na plochu :/
A do biosu se dostaneš normálně?
Odesláno z mého SE Xperia Neo V pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SE Xperia Neo V pomocí Tapatalk
jo to byych měl ..s tim ale moc pracovat neumim :)
to znamena ano
-
- Pohlaví:
Mno. Větrák zřejmě hučí proto, že se procesor přehřívá. koukni se do BIOSu na teploty - položka hardware monitor či podobně.
no ne praveze on hučel kvuli tomu ze byla vyschla pasta... par let neměněná ... ted jsem ji vymenil .. trochu to ztichlo.. teploty teda stejne .. a pak po hodinach to prave zacalo hucet... jakoby ale jinak ..
-
- Pohlaví:
Starou pastu musíš odstranit a nanést slabou vrstvičko nové - SLABOU!
vim ze slabou .. moc jsem ji tam nedal ..
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 18:57) ---
dival jsem se na par videi kolik ji tam davali .. dal jsem tam stejne... ale o to nejde.. jde o to ze po prvnim sundani vetraku a naneseni pasty to slo .. a jak to zacalo hucet.. sundal jsem ho znovu .. a ted misto "Vítejte" nebo nouzoveho rezimu mam proste cernou obrazovku s kurzorem :/
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 19:03) ---
CPU teplota v BIOSU je 49 stupnu ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 19:22) ---
chtěl jsem zkusit reinstalovat i windowsy.. napadlo mě to už dávněj .. ale nevím jestli mi to s mým problémem pomůže ..
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 21:11) ---
edit : porad se nic nedeje ... misto "Vitejte" naběhne jen cerna obrazovka s kurzorem .. to same v nouzovem rezimu ... Pouzit posledni funkci konfiguraci taky nefaka .... asi hodim reinstall windows a uvidim jestli to pojede nebo ne ... pokud ne ..tak asi selhal hw ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 21:14) ---
U CPU se pred nanesenim pasty hluk projevoval jen tim ze zvysoval svuj zvuk ... asi tim, ze zvysoval pocet otacek pri prehrivani ... ted je to uplne jiny zvuk ... jako kdyby ... nevim se tam něco drhlo nebo nevim ... každopádně větrák jsem profukoval ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 18:57) ---
dival jsem se na par videi kolik ji tam davali .. dal jsem tam stejne... ale o to nejde.. jde o to ze po prvnim sundani vetraku a naneseni pasty to slo .. a jak to zacalo hucet.. sundal jsem ho znovu .. a ted misto "Vítejte" nebo nouzoveho rezimu mam proste cernou obrazovku s kurzorem :/
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 19:03) ---
CPU teplota v BIOSU je 49 stupnu ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 19:22) ---
chtěl jsem zkusit reinstalovat i windowsy.. napadlo mě to už dávněj .. ale nevím jestli mi to s mým problémem pomůže ..
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 21:11) ---
edit : porad se nic nedeje ... misto "Vitejte" naběhne jen cerna obrazovka s kurzorem .. to same v nouzovem rezimu ... Pouzit posledni funkci konfiguraci taky nefaka .... asi hodim reinstall windows a uvidim jestli to pojede nebo ne ... pokud ne ..tak asi selhal hw ...
--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Srp 2013 21:14) ---
U CPU se pred nanesenim pasty hluk projevoval jen tim ze zvysoval svuj zvuk ... asi tim, ze zvysoval pocet otacek pri prehrivani ... ted je to uplne jiny zvuk ... jako kdyby ... nevim se tam něco drhlo nebo nevim ... každopádně větrák jsem profukoval ...
-
- Pohlaví:
Především - pořádná pasta se "zapeče" a tím je vše hotovo. Osobně jsem nikdy pastu neměnil - samozřejmě pokud jsem neměnil chladič. Žebra chladiče je nutno čistit, ale to je známá věc.
Pasty se nanáší velmi tenká vrstva - slouží k tomu, aby kontakt mezi plochami byl bez vzduchových mezer, tzn. více pasty je na škodu.
Některé pasty obsahují i částečky kovu (stříbra) a jsou tak vodivé. Takže buď ti pasta někam zatekla a způsobila zkrat, nebo špatně doléhá chladič, nebo jsi něco ulomil, či poškodil při této operaci, nebo je závada úplně jinde. Nepíšeš co máš za procesor, ale 49° při startu je docela dost.
Zkusil bych nabootovat live verzi linuxu, tím bychom vyloučili HW chybu. Pak můžem pátrat dál.
Pasty se nanáší velmi tenká vrstva - slouží k tomu, aby kontakt mezi plochami byl bez vzduchových mezer, tzn. více pasty je na škodu.
Některé pasty obsahují i částečky kovu (stříbra) a jsou tak vodivé. Takže buď ti pasta někam zatekla a způsobila zkrat, nebo špatně doléhá chladič, nebo jsi něco ulomil, či poškodil při této operaci, nebo je závada úplně jinde. Nepíšeš co máš za procesor, ale 49° při startu je docela dost.
Zkusil bych nabootovat live verzi linuxu, tím bychom vyloučili HW chybu. Pak můžem pátrat dál.
Právě jsem přeinstaloval Windows a ... jede to ... takže jsem pravděpodobně s HW nic nevyvedl ... pastu jsem odstranil a nanesl jemnou vrstvu. Ale i s přeinstalovaným windowsem mi skáče zátěž procesoru při nic nedělání klidně na 50% ... a větrák mi pořád vydává takový divný zvuk..přirovnal bych to k průvanu nebo něco podobného :) .. po přeinstalování mi zůstala složka Windows.old ..jako zaloha.. tak nevim jestli ji mam smazat nebo neco ... aby v ni nebyl třeba prave nejaky ten vir co dela tu zatez pro ten procesor ....
-
- Pohlaví:
Tak jsi při té operaci provedl něco s větrákem. Třeba ohnul lopatku či podobně. Co spotřebovává čas procesoru se dozvíš přes správce úloh - sledování prostředků - viz. obrázek. Pokud máš podezření na nějakou havěť, vlož do sekce HijackThis log a požádej o kontrolu. Jak se tvoří log najdeš v článcích a návodech.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém s AMD launcherem při kliknutí pravým na plochu
od Rhadley » 29 lis 2024 01:20 » v Problémy s hardwarem - 1
- 2228
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
02 pro 2024 08:55
-
-
-
Zkratka na plochu - Změna obnovovací frekvence monitoru - TV (hledám)
od jkmaxfli » 31 bře 2025 13:04 » v Multimédia (filmy, hudba, CDs/DVDs) - 4
- 11164
-
od jkmaxfli
Zobrazit poslední příspěvek
31 bře 2025 19:19
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”