Problém se zapnutím PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Silvr
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Problém se zapnutím PC

Příspěvekod Silvr » 13 srp 2013 11:12

Nazdar,
poprosil bych o pomoc s vyřešením problému, na který moje laické znalosti pravděpodobně už nestačí. Dva roky počítač fungoval prakticky bez chyb, nicméně v poslední době se stávalo, že po zapnutí se rozběhly větráky a disky, ale monitor, myš a klávesnice se nezapnuly. Obvykle pomohl restart nebo natvrdo vypnutí zdroje. Pak ovšem jednou po stisknutí power tlačítka prostě počítač "chcípl" a už nešlo prostě nic. Ze svých zkušeností jsem to otipoval na zdroj (byly vidět určité příznaky, v zátěži se prostě někdy vypl), takže jasná reklamace. Bohužel to pravděpodobně odnesla i deska, protože se to s jiným zdrojem nespustilo ani omylem, u reklamce desky nastaly navíc nepředvítatelné okolnosti, takže jsem se rozhodl pro novou desku. Zdroj byl naštěstí vyměněn, jenže jaké bylo mé překvapení že i s novým zdrojem a deskou se stala ta stejná věc: disky a větráky se rozjedou, ale monitor, myš a klávesnice ne. Teď už tedy nevím kde je problém. V grafice určitě ne, protože se to nerozjede ani na intergrovanou, pevné disky by se takto neprojevili, přendavání ramek také nepomohlo, takže by zbýval snad jedině procesor. Máte někdo nějaký nápad? Dík.

Konfigurace: AMD Phenom 2 X2 555 BE (odemknut na staré desce na X4), deska MSI 760GA-P43, 2x Kingston DDR3 2048MB 1333MHz, Sapphire Radeon HD5750, zdroj Seasonic SS-400ET-F3, 3 pevné disky WD

Reklama
guest

Re: Problém se zapnutím PC

Příspěvekod guest » 13 srp 2013 11:21

Vítej na PC-Help!

Nech tam jenom CPU, 1xRAM a integrovanou grafiku. Ostatní odpoje a zapni to. Mohlo by to naskočit a hlásit že chybí HDD.

Zkusil si zda jde Bios? Starý disk a nová deska bude asi dělat neplechu.

Také můžeš udělat Clear CMOS.

pulsik
člen BSOD týmu
Level 4.5
Level 4.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod pulsik » 13 srp 2013 11:23

Určitě bude dělat neplechu. Já bych dal tip na ramku :-)

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 13 srp 2013 11:31

Spusť PC v minimální konfiguraci. V PC nech jen základní desku s procesorem, grafickou kartu a jen jednu RAM a zdroj. Vše ostatní odpoj a to datové i napájecí kabely. Pokud jsou připojené komponenty OK, tak PC naběhne s chybou, že nenalezl systém, protože jsou odpojené disky. Předpokladem je, že je vše správně připojeno. Jestliže PC nenaběhne, je některá z připojených komponent vadná. Zdroj, RAM, nebo GK lze na zkoušku nahranit, třeba jen půjčením od kamaráda a p. Ještě dotaz - základní deska je stejná jako původní nebo jiný typ?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Silvr
nováček
Stav:

Příspěvekod Silvr » 13 srp 2013 13:24

Díky za rychlou reaokci
Takže: minimální konfiguraci jsem už zkoušel před tím a nenaběhlo to, ramky jsem už taktéž přehazoval a nic, do Biosu se tak samozřejmě ani nedostanu (Clear CMOS nepomáhá), protože není žádný obraz
situace k desce: měl jsem původně MSI 870A-G54, ta odešla spolu se zdrojem, bohužel s reklamací je problém (obchod v insolvenci...), takže jsem v zájmu rychlosti pořídil novou (skutečně čerstvě vybalenou z krabice)
buď mi tedy dodali vadnou desku nebo jsem výměnou dostal zase nefunkční zdroj, jinak musely oba RAM moduly odejít naráz a to se mi zdá nepravděpodobné

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 13 srp 2013 13:48

V CPU listu tve nove desky vidim jako nejblizsi procesor Phenom II X2 z555 (HDZ555WFK2DGM). Bud je to on (a neco je spatne) nebo ho proste deska nepodporuje. Retezec v zavorce je napsany primo na procesoru, staci ocistit pastu.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

Silvr
nováček
Stav:

Příspěvekod Silvr » 13 srp 2013 21:32

že by procesor nemusela podporovat deska mě též napadlo, můj má sice označení HDZ555WFGMBOX, ale to je jenom jiné označení pro prodej v maloobchodu (msi v tomto přináší do cpu support listu jenom zmatek), nehledě na to, že u staré desky je vypsané označení HDZ555WFK2DGM a mohu říci že tam to šlapalo

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod zeus » 13 srp 2013 22:32

Mas zapojeny speaker? Pipa nejak? Co moznost vyzkouset jiny procesor?
MSI zmatek neprinasi, protoze na procesoru AMD je proste vylaserovano OPN, ktere jej jednoznacne identifikuje (pokud pominu podvody s gravirovanim tusim u AXP).
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Problém s RAM
    od lukas222 » 04 lis 2024 13:52 » v Problémy s hardwarem
    4
    3708
    od lukas222 Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 13:36
  • Problém s FPS
    od mcrakvar » 26 lis 2024 16:22 » v Vše ostatní (sw)
    4
    4440
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    28 lis 2024 10:06
  • Problém s internetem Příloha(y)
    od valama » 06 dub 2025 16:13 » v Internet a internetové prohlížeče
    11
    5129
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    06 dub 2025 20:42
  • Problém s mikrofonem Příloha(y)
    od Shokata88 » 19 úno 2025 16:44 » v Problémy s hardwarem