Zdravím, koupil jsem novy monitor, dnes jsem s hrůzou ale zjistil, ze moje 6870HD od Asusu ma místo hdmi portu displeyport oproti referenční 6870. Problém je ten, že mám na monitoru pouze 2x hdmi. Budu muset tedy pořídit asi toto http://www.alza.cz/displayport-hdmi-d135410.htm#popis
Moje otázka zní, jestli si nějak nedegraduju obraz a jestli to bude teda bez problému fungovat. Díky
Kabel DisplayPort > Hdmi
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Kabel DisplayPort > Hdmi
Bude to fungovat, v displayportu je i HDMI signál, takže kabel funguje pouze jako pasivní redukce mezi dvěma různými konektory.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Takže to nebude problém, jen jsem četl ze přes to nepotece zvuk, což mi teda nějak extra nevadi, spis mi jde právě o to, abych neměl nějakou ztrátu na kvalitě signálu.
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
1 ne
2 ano
2 ano
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Zvuk je součástí HDMI signálu, takže s tím by neměl být problém. Jen musíš v nastavení zvuku nastavit v Zařízeních pro přehrávání HDMI (nebo možná displayport - nemám comp s tímhle portem takže nevím, co to dává za výběr) jako výchozí zařízení.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Zatím jsem monitor zapojil přes VGA, k mému údivu to zvládá bez problému rozlišení 1920x1080, jaké by tedy bylo omezení, kdybych zůstal u propojení přes VGA?
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud použiješ kvalitní (= většinou i drahý) VGA kabel, na kvalitě se to projevit nemusí. Budeš ale muset natáhnout ještě další kabel na připojení zvuku.
Dneska jsem našel redukci DVI-D - HDMI která byla u grafiky, tak jsem to vyzkoušel a nyní to mám zapojená takto a myslím že by to mohlo být
Jen ještě jeden dotaz, co se týká např. kvality, je nějaký rozdíl mezi tím když to vedu DVI - HDMI a DispleyPort - HDMI nebo to moc řeším a je to úplně jedno?
Díky

- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Display port dodává kromě jiného i HDMI signál, takže pokud použiješ kabel DP > HDMI, je výsledná kvalita stejná, jako při cestě HDMI > HDMI. Stejná situace je u DVI, kódování DVI signálu je stejné, jako kódování videosložky HDMI, takže i při cestě DVI > HDMI je kvalita stejná, pouze se nepřenáší zvuk, který v DVI signálu není. Ohledně obrazu ve všech třech případech je pro přenos videa používaný stejný signál, pouze ze zdroje leze třemi různými konektory (DP, HDMI, DVI).
Supr, takže jedu přes DVI.. jen takový detail, jedu přes DVI - HDMI a zvuk přes to teče 

ještě jeden postřeh.. pokuď mám zapojeno přes VGA tak monitor sám pozná kdy se pc zapne a probudí se také a po vypnutí pc se sám zase uspí.. ale pokuď obraz teče přes hdmi tak musím zapínat a vypínat ručně? kde je sakra problém.. hledal jsme v anstavení ale nenašel jsem nikdy možnost jak to nastavit. Nemáte někdo nějaký nápad?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1
- 4987
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
05 kvě 2025 09:50