Dobrý den, dostal jsem se do poněkud ošemetné situace se kterou si nevím rady, tak se obracím sem, jestli byste mi nemohli poradit.
Můj známý dostal od svého kamaráda počítač, ale vůbec nico něm neví - jediné co ví, je, že jsou na něm windowsy. nezná žádné vnitřní komponenty, výrobce, prostě nic. A poprosil mě, jestli bych mu počítač neuvedl do provozu - propoji kabely, nastavit atp. Problém se ale objevil při připojování monitoru. PC má na zadní straně skříně dva VGA vstupy - jeden na svislo v horní části skříně a jeden na ležato v dolní části skříně. Když připojím monitor k pc přes kabel a zapnu ho, monitor hlásí NO SIGNAL. To stejné se děje, když vyměním první vga vstup za druhý. v kabelu a monitoru problém není, mám ho odzkoušený přes ntb. Navíc je k pc pouze staá klávesnice, která nemá klávesu FN s pomocí kterou by se snad dala nalézt klávesová kratka pro používání jiného monitoru.
Obracím se na vás s otázkou, zda-li nevíte, jaká klávesová zkratka/popř. jiná rada by mi mohla pomoci vyřešit můj problém?
Jsem v oboru pc laik, tak prosím tolerujte můj neodborný popis problému.
PS: na PC nejsou žádné nálepky, podle kterých by se daly specifikovat parametry.
děkuji za vaší pomoc,
natansid
Problém s propojením monitor - PC
- G0dzila
- Level 2.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: Problém s propojením monitor - PC
Windowsi jaký XP ? 7 ? 8 ?
Zkus win + P ( ve většině případů je to zkratka pro přepnutí monitoru )
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Zář 2013 15:31) ---
Jinak kabel dávaš do toho vodorovnýho
Zkus win + P ( ve většině případů je to zkratka pro přepnutí monitoru )
--- Doplnění předchozího příspěvku (12 Zář 2013 15:31) ---
Jinak kabel dávaš do toho vodorovnýho
windowsy právě nevím jaký tam jsou, win +p jsem zkoušel, nic se nestalo :/
Když pominu situaci, že jsou v čudu obě grafiky - integrovaná i dedikovaná - pak mě napadá, že ten PC vůbec nenastartuje. Že se případně roztočí větráky ještě nic neznamená. Dá se z nějakých projevů zjistit, že PC startuje? Např pípnutí pár sekund po zapnutí, znělka Windows při nábehu systému, blikání kontrolky HDD, kontrolek na klávesnici a CD/DVD mechanice??
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
- El Diablo
- Moderátor
-
Elite Level 11.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Zkus Clear CMOS
Vyndej GK to je ten vodorovný výstup, kabel připoj do svislého to je integrovaná GK nebo výstup APU, za předpokladu že CPU grafiku má (APU)...
Fn klávesy mají pouze NB není to tím že je "stará.."
Vyndej GK to je ten vodorovný výstup, kabel připoj do svislého to je integrovaná GK nebo výstup APU, za předpokladu že CPU grafiku má (APU)...
Fn klávesy mají pouze NB není to tím že je "stará.."
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 4266
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
09 bře 2025 18:01