Vyměnil jsem disky, mám teď tři 1.000GB zapojené do RAID 5 (ca. 1,8 TB).
Na systémovou partition jsem pomocí Hirens Boot CD (Acronis True Image) vrátil bitovou kopii ixpéček. (Na rozdíl od dřívějších obnov systému, které trvaly max. čtvrt hodiny, tahle trvala asi 12 hodin, protože běžela z externího USB disku.)
Počítač ale vyhodí výše uvedenou hlášku a dál se nedostanu.
Clear CMOS nepomohl.
Hirens Boot CD nabootuju, ale z harddisku to nejde a když jsem tam strčil instalačku Windows XP, vyhodí mi pokaždé BSOD.
Prosím o pomoc.
Po výměně disků počítač nenaběhne, Verifying DMI Pool Data Vyřešeno
Po výměně disků počítač nenaběhne, Verifying DMI Pool Data
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Po výměně disků počítač nenaběhne, Verifying DMI Pool Da
Problem Acronisu je ten, ze obnovuje data jak chce a - slusne receno - obnoveny oddil neni na stejnem miste, jako byl ten zalohovany. Tudiz jakykoliv odkaz na konkretni sektory na disku je neplatny, tedy nelze ani nabootovat.
Obvykle zabralo spustit Gparted, nechat proverit oddily na disku, ono to rekne neco ve smyslu ze nesouhlasi velikost oddilu a opravi to.
Obvykle zabralo spustit Gparted, nechat proverit oddily na disku, ono to rekne neco ve smyslu ze nesouhlasi velikost oddilu a opravi to.
Nikdy jsem s Acronisem neměl problémy, a to ani tehdy, když jsem měnil při obnově velikost oproti pártyšny oproti původní velikosti.
Teď jsem si ještě od Acronisu stáhnul ISO CD na obnovu zavaděče Ixpéček, jestli to pomůže.
Teď jsem si ještě od Acronisu stáhnul ISO CD na obnovu zavaděče Ixpéček, jestli to pomůže.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
U nas s tim zalohujeme nekolik stovek pocitacu, a obcas tohle pri obnove udela, uz jsme si zvykli. Vzdycky je to tim, ze nesouhlasi pozice oddilu s operacnim systemem nebo velikost oddilu.
Jde se na to podivat libovolnym partition editorem, boot record odkazuje na jinou pozici na disku nez zacina oddil s Windows (lisi se to o par kb)
Po oprave pres Gparted to zatim vzdy fungovalo.
Jde se na to podivat libovolnym partition editorem, boot record odkazuje na jinou pozici na disku nez zacina oddil s Windows (lisi se to o par kb)
Po oprave pres Gparted to zatim vzdy fungovalo.
Re: Po výměně disků počítač nenaběhne, Verifying DMI Pool Da Vyřešeno
Už to mám!
True Image sice obnovil systémovou partition, ale neobnovil zavaděč, asi to neumí.
Ze stránky http://www.acronis.cz/kb/mbr/ jsem si stáhnul ISO opravného cédéčka, vytvořil jsem zavaděč a Ixpéčka bez problémů naběhly.
Díky za snahu pomoci. Tak je to ale velmi často – člověk si neví rady, zeptá se a vzápětí ho napadne řešení; kdyby se ale nezeptal, tak ho nic nenapadne. Podobné je to, když nerozumím, co někdo říká – zeptám se ho, co že to říkal, a hned mi to samo docvakne, ale běda, kdybych se nezeptal, to bych se nic nedozvěděl.
True Image sice obnovil systémovou partition, ale neobnovil zavaděč, asi to neumí.
Ze stránky http://www.acronis.cz/kb/mbr/ jsem si stáhnul ISO opravného cédéčka, vytvořil jsem zavaděč a Ixpéčka bez problémů naběhly.
Díky za snahu pomoci. Tak je to ale velmi často – člověk si neví rady, zeptá se a vzápětí ho napadne řešení; kdyby se ale nezeptal, tak ho nic nenapadne. Podobné je to, když nerozumím, co někdo říká – zeptám se ho, co že to říkal, a hned mi to samo docvakne, ale běda, kdybych se nezeptal, to bych se nic nedozvěděl.

- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 16
- 5026
-
od Minapark
Zobrazit poslední příspěvek
17 pro 2024 20:54
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4877
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
26 pro 2024 13:47
-
-
-
Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw) - 5
- 1640