Dobrý den, mám základní desku MSI K9n Neo a dnes jsem vyměnil procesor z původního ( AMD athlon 64 -3800 ) za ( AMD Athlon X2 4850e )...
Po startu PC na mě vyskočilo procesor name unkown.. V ovládací panely-systém je napsáno AMD procesor model unkown 2,41 Ghz..
Ve správce úloh ukazuje, že má procesor 2 jádra.. Ale zdá se mi, že výkon je stejný jako u předešlého jednojádrového procesoru..
Je možné, že by procesor jel jen na jedno jádro ?? Děkuji za odpověď a omlouvám se za hrubky..
Po výměně píše - procesor model unkown Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Po výměně píše - procesor model unkown
Vítej na PC-help!
Ten CPU je v seznamu podporovaných jako netestovaný a v kolonceAMD Athlon, čili ne mezi dvoujádry, přestože se o dvoujádro evidentně jedná. Prot je patrně "Unknown" - neznámý.
Zda běží jedno nebo obě jádra zjistíš v BIOSu, kde by mělo druhé jádro jít zapnout. Ale pokud se ve Správci úloh objevují obě, nejspíš i obě běží.
Ten výkon se Ti fakt může jen zdát, rozdíl se může projevit hlavně u náročnějších aplikací.
Ten CPU je v seznamu podporovaných jako netestovaný a v kolonceAMD Athlon, čili ne mezi dvoujádry, přestože se o dvoujádro evidentně jedná. Prot je patrně "Unknown" - neznámý.
Zda běží jedno nebo obě jádra zjistíš v BIOSu, kde by mělo druhé jádro jít zapnout. Ale pokud se ve Správci úloh objevují obě, nejspíš i obě běží.
Ten výkon se Ti fakt může jen zdát, rozdíl se může projevit hlavně u náročnějších aplikací.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Významnou změnu hardware Win nepřežije ...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Právě, že v biosu píše taky procesor model unkown.. Jinak není nějaký program který by otestoval zda systém využívá obě jádra ?? Díky
Třeba Speedfan Ti ukáže jejich vytížení každého zvlášť.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
X- Na minulé desce ( 775 ) jsem za den vyměnil 3 procesory a vše šlapalo normálně.. Řešil bych to reinstalací systému ale zarazilo mě, že to píše i při startu PC i v biosu..
Zjevně to Win přežil, takže přeinstalace nemá žádný význam.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
A ještě jsem se chtěl zeptat.. Po výměně toho CPU se hodně zvihly teploty grafické karty nevíte co stím ? VIZ fotka
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... e=52888F76 snad pude zobrazit
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hph ... e=52888F76 snad pude zobrazit
Re: Po výměně píše - procesor model unkown Vyřešeno
Zkontroluj, zda běží větrák, jinak mě nic nenapadá.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
pasivní chladič... Jinak díky za rady :))
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém při výměně procesoru ryzen Příloha(y)
od Hermann1989 » 24 pro 2024 17:26 » v Problémy s hardwarem - 18
- 4877
-
od pcmaker
Zobrazit poslední příspěvek
26 pro 2024 13:47
-
-
-
Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw) - 5
- 1640