v lete som si kúpil nový NTB, jedná sa o Asus K55VJ-SX031H
Intel Core i5–3210M 2,5GHz
4GB RAM
nVidia GeForce 635M 2GB + Intel HD 4000
OS Win 8 64bit
V podstate od začiatku mi niekoľkokrát za deň tuhne na 3-4 sekundy, nezávisle od toho či som na ploche alebo hrám, počas hrania mi to mrzne o čosi viac... V hre mi to zmrzne vždy na 3-4 sekundy, nikdy viac ani menej, na ploche od 1-4 sekúnd. Vždy na konci lagu keď už sa PC znovu rozbehne tak počujem z neho zvuk pripomínajúci roztočenie CD v mechanike a vtedy lag skončí...
Počas hrania som si všimol, že mi to zmrzne skoro vždy keď sa má objaviť nová textúra, dám príklad - keď si v strielačke niekto kúpi novú zbraň s ktorou doteraz nikto nehral, alebo keď dostanem prvý zásah od nepriateľa a mala by sa mi zakrvaviť obrazovka, tak než načíta tú krv tak mi to sekne...
Napadlo ma teda, že to môže byť kvôli grafickej karte, výkonnejšiu nVidiu na ktorej som hrával som kompletne odinštaloval a hral som na integrovanej na najnižších detailoch... Asi dva dni mi to ani raz nezmrzlo, ale potom som ten lag zas dostal... Takže hoci mi to mrzlo o dosť menej, úplne to neprestalo a grafika teda zrejme nebola príčina tých lagov...
Napadlo ma, že to môže byť HDD, aj kvôli tomu zvuku z PC, aj kvôli tomu načítavaniu textúr... Navyše som si všimol že vždy počas lagu mi aktivita disku vyskočí na 100% a potom znova klesne...
Chvíľu som si tú aktivitu disku sledoval a všimol som si ďalšiu vec, že počas lagu nemám len 100% využitie disku, ale aj prudký pokles aktivity procesoru..

a ešte jeden screen, tam zas vidno, že 100% využitie disku som mal síce viac krát, ale zmrzlo mi to len raz, a to práve vtedy keď mi klesla aj akt. procesoru.

V čom teda môže byť chyba ?
Na NTB mám síce ešte záruku, ale môžem ho vrátit najskôr po vianociach keď mi skončí semester... Takže do tej doby by som rád to mrznutie buď vyriešil, alebo aspoň obmedzil...
Asi by som si mal spraviť testy na HDD, a vlastne som si aj robil, ale všetko bolo ok.. Neviem či to boli kvalitné programy lebo takýto soft nepoužívam vôbec, mohol by mi niekto keď tak niečo kvalitné poradiť ?
PS: toto som dostal počas písania tohto postu

PS: a než som to uploadol tak ešte jeden kúsok, taký na 1 sek

A k tomu procáku - skúšal som v možnostiach napájania v Řízení spotreby procesoru nastaviť min/max. na 70%, ale mrzlo mi to aj tak.. Neviem čomu by to pomohlo ale aspoň menej piekol

Dík za rady