Nefunkcnost desky Vyřešeno

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

duffson
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Nefunkcnost desky  Vyřešeno

Příspěvekod duffson » 01 pro 2013 12:13

Mel bych otazku k "nefunknci desce"...Deska po zapojeni prvne jela s int. grafikou, pak jsem pridal PCI-e grafiku, ale po startu uz obraz nenabiha ani z PCI-e grafiky, avsak ani z te integrovane. Tudiz me napada pouze varianta, ze ta PCI-e grafika nejak odpalila obvody pro prenos obrazu...Je to mozne ? Nic jsem vsak nepostrehl a vse ostatni se zda normalne funknci...

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Nefunkcnost desky

Příspěvekod wattmetr » 01 pro 2013 12:16

Tak jestli máš v BIOSu nastavenou jako primární PCI grafiku a ta je vadná, tak Ti obraz nenaběhne. Vyndej tu PCI, kabel dej zpět do integrované a když to naběhne, podívej se do BIOSu. Když to nenaběhne, tak skutečně "něco" odešlo.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

duffson
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod duffson » 01 pro 2013 12:34

Tak jsem zresetoval bios odpojenim baterky a zkontroloval opet vse na desce a zjistil jsem nedotazeny chladic na CPU. Nevim jestli to mohlo byt tim nebo cim, ale pote uz vse nabehne a funguje jak int. tak PCI-e grafika. Resetem BIOSu to nebylo pac to jsem zkousel nekolikrat potom co obraz nenabehl a nic. Az jsem korektne pripevnil chladic CPU a jeste jednou poprepojovoal kabely k napajen, pak to teprve nabehlo :)

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 01 pro 2013 12:36

Takže nejspíš díky nedostatečnému chlazení CPU se PC, resp. CPU vypnul dřív, než obraz mohl naběhnout. O resetu BIOSu jsem tady nemluvil!
Pokud nemáš další otázky, označ téma jako vyřešené.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

duffson
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod duffson » 01 pro 2013 13:39

Nejspis ano...jinak reset BIOSu je casto resenim problemu s nastavenim BIOSu, pak mas jistotu, ze je vse nastaveno defaultne a muzes si to configurovat jak libo.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výběr desky a pamětí
    od MariTopHigh » 02 lis 2024 07:57 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2574
    od MariTopHigh Zobrazit poslední příspěvek
    02 lis 2024 23:00
  • Asus AM5 (X870E/X870/B850) desky - infa, zkušenosti
    od FlanK3r » 03 zář 2024 16:08 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC