Nefunkcnost desky Vyřešeno
Nefunkcnost desky Vyřešeno
Mel bych otazku k "nefunknci desce"...Deska po zapojeni prvne jela s int. grafikou, pak jsem pridal PCI-e grafiku, ale po startu uz obraz nenabiha ani z PCI-e grafiky, avsak ani z te integrovane. Tudiz me napada pouze varianta, ze ta PCI-e grafika nejak odpalila obvody pro prenos obrazu...Je to mozne ? Nic jsem vsak nepostrehl a vse ostatni se zda normalne funknci...
Re: Nefunkcnost desky
Tak jestli máš v BIOSu nastavenou jako primární PCI grafiku a ta je vadná, tak Ti obraz nenaběhne. Vyndej tu PCI, kabel dej zpět do integrované a když to naběhne, podívej se do BIOSu. Když to nenaběhne, tak skutečně "něco" odešlo.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Tak jsem zresetoval bios odpojenim baterky a zkontroloval opet vse na desce a zjistil jsem nedotazeny chladic na CPU. Nevim jestli to mohlo byt tim nebo cim, ale pote uz vse nabehne a funguje jak int. tak PCI-e grafika. Resetem BIOSu to nebylo pac to jsem zkousel nekolikrat potom co obraz nenabehl a nic. Az jsem korektne pripevnil chladic CPU a jeste jednou poprepojovoal kabely k napajen, pak to teprve nabehlo :)
Takže nejspíš díky nedostatečnému chlazení CPU se PC, resp. CPU vypnul dřív, než obraz mohl naběhnout. O resetu BIOSu jsem tady nemluvil!
Pokud nemáš další otázky, označ téma jako vyřešené.
Pokud nemáš další otázky, označ téma jako vyřešené.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Nejspis ano...jinak reset BIOSu je casto resenim problemu s nastavenim BIOSu, pak mas jistotu, ze je vse nastaveno defaultne a muzes si to configurovat jak libo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 5
- 2574
-
od MariTopHigh
Zobrazit poslední příspěvek
02 lis 2024 23:00