Otřes s PC - červená kontrolka

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

faunik
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Otřes s PC - červená kontrolka

Příspěvekod faunik » 01 pro 2013 21:33

Zdravím,
PC prodělal náraz, vypl se mi monitor. Raději jsem jej vypl celý. Po několika hodinách už šel nastartovat, ale stále nenaběhl celý systém a opět celý systém přestal reagovat. Teď už jede systém nějakou určitou dobu, celkem bez problému, ale svítí mi kdysi modrá kontrolka červeně. Krom toho se celý počítač při nějaké náročnější situaci (video a více oken, hra..) vypne s modrou obrazovkou a nápisem, že něco není v pořádku. Potom se restartuje a zase na chvíli jede, tak jak má. Není možné, že po nárazu není nějaký špatný kontakt, nebo něco vysunuto?
Předem děkuji za rady.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Otřes s PC - červená kontrolka

Příspěvekod Pic » 01 pro 2013 21:36

Nejlépe sem vlož tu zprávu z PC, že něco není v pořádku. Hovoříš o PC, nebo notebooku?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 01 pro 2013 21:37

Vítej na PC-help!

Nejspíš jsi "zbořil" HDD.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 01 pro 2013 21:38

Vítej na PC-HELP!
Ano, možné to je. Dokonce velmi pravděpodobné. Taky je možné, že se "utrhl" chladič, či poškodil disk.
Stáhni si crystaldiskinfo a nech oskenovat disk. Stáhni memtest a otestuj paměti. Zkontroluj teploty procesoru a GPU.

faunik
nováček
Stav:

Příspěvekod faunik » 01 pro 2013 21:58

Stáhl jsem si ten crystaldiskinfo, stav mi ukazoval good, teplota 30C, ale testu jsem dal přednost přes CMD a příkaz chkdsk - vše bez problému. Teploty v Biosu taky Ok, teď testuji Ramky. Osobně mi ale HDD přijde o něco hlučnější a trochu pomalejší.

Zpět na “Problémy s hardwarem”