Vadné sloty SDRAM?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Pohlaví: Muž
Stav:

Vadné sloty SDRAM?

Příspěvekod karlos » 06 pro 2013 09:22

Nepotřebuji pomoc, jde mi spíše o potvrzení doměnky.
Mám stařičký notebook IBM Thinkpad X31. Je to hezký trpaslík, lehoučký, ... Na mé potřeby skvělý. Chvíli zlobil a já musel přeinstalovat Windows a tehdy to začalo. Jelikož nemá mechaniku a nepodařilo se mi vytvořit bootovací flash s instalací XP, musel jsem vzít zavděk "originální" verzí WIN XP v Recovery na disku. Bohužel francouzskou. Po instalaci těchto WIN se mi již podařilo přeinstalovat moje české z flash. Předesílám, legální. Po této instalaci začalo peklo. Prakticky nebyla šance s notesem pracovat. Časté BSOD, mnohdy nešel vůbec zapnout, když se podařilo zapnout a spustil jsem diagnostiku, všechno fungovalo, jindy zkolaboval, někdy fungoval i celý den... Tento týden jsem si ho vzal do práce s tím, že si zde nechám rozklíčovat minidumpy. Jelikož byl notes v takové formě, že se mi nedařilo ani otevřít průzkumníka, natož něco zkopírovat, začal jsem laborovat. Jeden z pokusů spočíval i v přitlačení pamětí více k základní desce (mezi kryt pamětí a paměti jsem dal pásky polyuretanové pěny). Od té doby již dva dny funguje bez pádů a zádrhelů, absolvoval několik hodin zátěžového testu HeavyLoad a nic... A dotaz na závěr, setkali jste se někdy s něčím podobným, je vůbec možné, že by TO bylo tím? Děkuji
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

Reklama
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Vadné sloty SDRAM?

Příspěvekod wattmetr » 06 pro 2013 09:36

V PC technice jsem se s tím ještě nesetkal, ale v elektronice, hlavně TV a video technice již vícekrát. Příčinou Tvých potíží podle mě nebudou vadné sloty pamětí, ale vada základní desky - studený spoj, přerušený spoj a pod., kterou tlak na desku eliminuje a deska pak pracuje normálně.
Je to však jen můj názor, jeden z mnoha možných a vůbec se nemusí potvrdit.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 06 pro 2013 11:54

Zkus očistit kontakty na RAMce měkkou školní gumou. Jsou sice pozlacené, ale mohou být znečištěné. Též to může být i přerušený spoj, jak píše wattmetr. Setkal jsem se s tím již dvakrát u hlavního konektoru napájení na základní desce PC. Jednou se to podařilo opravit propájením všech uvedených spojů.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

karlos
Master Level 8
Master Level 8
Stav:

Příspěvekod karlos » 06 pro 2013 12:48

RAMky jsou gumované, to byl jeden z hokus pokusů. Nevím, jestli je možné, že by došlo k přerušení spoje u soklu paměti po pádu notesu. Mám podezření, že synovi spadl z postele v téměř dvoumetrové výšce, byl totiž vytržený konektor napájení. Pravdy se však nedoberu, taky jsem se tátovi přiznal k podobným malérům až když slavil sedmdesátku. Budu notes považovat za funkční, ale na "kšefty" ho radši brát nebudu. Neumím si představit to peklo, kdyby mi v půlce hraní přestala svítit světla...
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”