Restart PC

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

AdamS
Level 2.5
Level 2.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Restart PC

Příspěvekod AdamS » 06 pro 2013 13:29

Dobrý den, mám problém s restartem PC. Když něco dělám na PC tak se sám odsebe restartuje a při startu tam skočí tabulka kde se píše cosi o zdroji a nějáké instalaci. Když dám F1 pro zahájení instalace tak po mě chce bios heslo které si bohužel nepamatuji. No a potom restartuji PC jesště jednou a nastartuje normálně. Neví někdo co stím? Děkuji za všechny rady.

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Restar PC

Příspěvekod guest » 06 pro 2013 14:00

Restartuj PC a ihned opakovaně mačkej F8. V nabídce zakaž restart a a pak dej screen co to píše.

Jak můžeš zapomenout heslo a proč si ho tam dával? Udělej ClearCMOS. viewtopic.php?f=85&t=53403&p=379956&hilit=Clear+CMOS#p379956

AdamS
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod AdamS » 06 pro 2013 14:11

No bohužel nědělá to při každém restartu jen občas. Takže budu muset počkat až k tomu dojde. A jinak stim ClearCMOS docela se toho bojím nemám s PC zkušenost ia tak ptám nemůžu něco udělat špatně? Děkuji

guest

Příspěvekod guest » 06 pro 2013 14:15

A co bys měl udělat špatně? Máš tam návod. Buďto při vypnutém PC spojíš 2 příslušné piny, nebo vyndáš na 3 minutky baterii.
Myslí že na tom se dá něco zkazit?

AdamS
Level 2.5
Level 2.5
Stav:

Příspěvekod AdamS » 06 pro 2013 14:45

Takže na základní desce jsem to přehodil přesně podle návodu. Po startu mi to hodilo ukázalo tu obrazovku o které jsem psal tak jsem dal F1 k zahájení instalace a poslalo mě to do biosu. Tam jsem nastavil čas a datum prostě podle kroků v návodu. Poté se počítač restartoval. Snad je tedy vše vyřešeno. Pokud by se opět restartoval dám sem screen jak jste říkal. Celkově mi počítač nastartoval zhruba 2x rychleji a je celkově rychlejší. Děkuji za váš čas. Hezký den.

guest

Příspěvekod guest » 06 pro 2013 14:47

Když to bude zase zlobit tak napiš. Je možné že baterka na desce je vybitá a budeš muset koupit novou.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • (KB5046714) opakovaný restart bez výsledku
    od sasshrek » 05 pro 2024 20:06 » v Windows 11, 10, 8...
    2
    2465
    od sasshrek Zobrazit poslední příspěvek
    06 pro 2024 16:11
  • Náhodné zamrznutí PC, řešením je pouze tvrdý restart.
    od Sipsisipi » 21 srp 2024 19:12 » v Problémy s hardwarem
    10
    4443
    od Sipsisipi Zobrazit poslední příspěvek
    25 srp 2024 10:37

Zpět na “Problémy s hardwarem”