Zdravím všechny PC nadšence,
Sám jsem počítačový fanda již několik, let. Dnes jsem však narazil na problém, který neumím vyřešit, a proto bych potřeboval pomoct, někoho zkušenějšího než jsem já. Složil jsem si PC, sestava je následující. Procesor AMD Phenom II X4 955, základní deska GIGABYTE 970A-UD3, grafika SAPPHIRE HD 6750, ramky ZEPPELIN 4GB KIT DDR3 1600MHz GOLD, zdroj Corsair CX600 V2 a hadr Western Digital Caviar Black 500GB 32MB cache. Vše jsem složil a šlapalo to nádherně, problém však nastal asi po týdnu, kdy sem dostal modrou smrt (mám windows 7 profesional), nějak sem to nechápal a po restartu pc jelo, problém však zůstal a po X hodinách znova modrá smrt. Jako první sem přeinstaloval Windows, ale po asi 4/5 dnech se problém objevil znova, zkusil sem různé testy hardwaru, a vyšlo najevo, že jedna z ramek je špatná. Reklamace proběhla v pořádku během 3 dnů sem měl ramky nové, zapojil. Avšak po 14 dnech stejný problém. Vyzkoušel sem změnit sloty a zase to chvíli jelo, ale po cca zase týdnu to začlo padat. Pak sem vyndal 1 ramku a jel na 2GB, což fungovalo, ale počítač byl už hrozně zasekaný. Napadlo mě tedy že by to mohlo být v nastavení biosu, ramky měli jet na 1600Mhz, ale bylo tam 1333Mhz, přenastavil sem ručně všechny parametry, problém se ale nevyřešil ani když jsem zkoušel trošku zvednout napětí na ramkách, což mi poradil kamarád. Tak sem zkusil ramky od kámoše a problém pořád stejný. Nějakou dobu sem teda s PC dělal, ikdyž nebyl v pořádku většinou se při bootování hodila modrá smrt a při restartu už naběhl. Začal se však objevovat další problém. Občas buď při sledování youtube nebo při hraní her, mi buď vypla obrazovka nebo se vypl celý pc. Vypadalo to, že se grafika přehřívá, ale při sledování youtube, nemohla být vyšší než 60°. Při 0 aktivitě byla totiž teplota okolo 40°, což je v normálu, navíc sem jí podtaktoval na minimum a větrák dal fixně na 95%. Tak nevím jestli to souvisí s problémem s modrou smrtí nebo by stačilo jen přepastovat. Dnes jsem došel domů, spustil pc a klasicky modrá smrt, Pc se začal restartovat a já čekal, že naběhne. Bohužel však restart probíhal pořád dokola. Nechal sem ho asi 5x bootovat, ale pokaždé modrá smrt a spadl. Prosím o radu, Myslím že by to mohlo být v základní desce, která by mohla mít vliv i na tu grafickou kartu nebo vadný zdroj, avšak tuhle možnost bych spíše vyloučil. Díky všem za rady
počítač spadne při bootování windows
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: počítač spadne při bootování windows
Ahoj.
Typů modrých smrtí jsou mraky. Případný obsah složky Windows/Minidump nahrej na http://www.leteckaposta.cz. Pokud je tam souborů více, tak je zararuj.
Exportni záznamy eventlogu:
Typů modrých smrtí jsou mraky. Případný obsah složky Windows/Minidump nahrej na http://www.leteckaposta.cz. Pokud je tam souborů více, tak je zararuj.
Exportni záznamy eventlogu:
- 1. Spusťte "Prohlížeč událostí" ("eventvwr" do vyhledávacího pole) -> "Protokoly systému Windows".
2. Označte pravým "Systém" -> "Uložit všechny události jako... system.evtx".
3. "system.evtx" nahrejte na http://leteckaposta.cz
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Stáhni si ( třeba i u kamaráda) CD Hirens Boot ve formátu iso, vypal na CD a vlož do mechaniky a spusť PC nastavené v BIOSu na boot z CD /DVD mechaniky. CD je bootovací a obsahuje hromadu programů na kontrolu a testování, mimo jiné i disku a Mini WinXP. Pak zkontroluj pevný disk třeba programem CrystaDiskInfo a výsledek vlož sem.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Beru zpět. Špatně jsem to přečet. Nicméně ty soubory můžeš vytáhnout pomocí již zmíněného Mini WinXP.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
ok
zatím díky
--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Pro 2013 14:39) ---
zkusil nabootovat ten miniwinXP, ale hodilo to ERROR code 14, zkouším mamtest a u count 200K mám 200K errors, takže to bude asi celé v prdeli .. napíšu až test proběhne komplet

--- Doplnění předchozího příspěvku (20 Pro 2013 14:39) ---
zkusil nabootovat ten miniwinXP, ale hodilo to ERROR code 14, zkouším mamtest a u count 200K mám 200K errors, takže to bude asi celé v prdeli .. napíšu až test proběhne komplet
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud Memtest hlásí chyby je zbytečné další testování a vadnou RAM je třeba vyřadit. Je neopravitelná.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
a nemyslíš? že je to v základovce? jaké testy mám ještě vyzkoušet?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Máš alespoň jednu dobrou RAM, která při testu nevykazuje chyby?
jedna ramka je OK, ale nejde mi do hlavy, že když sem zkoušel nové ramky co jsem kupoval pro kámoše, tak mi to hodilo taky modrou smrt, hnedka při startu. Není možné, že mi ty ramky odpaluje základovka?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Nemluvím o modré smrti, ale zda je bez chyby Memtest RAM. Pokud chceš poradit musíš odpovídat pravdivě na dotazy. Na PC ti nevidíme a tak jsme odkázáni na to co nám sdělíš. Jen tak se můžeme dobrat nějakého výsledku.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Jinak Error 14 - znamená, že toto zařízení bude správně pracovat po restartu počítače. CD HirensBoot je botovací, tak musíš nastavit first boot v BIOSu na CD/DVD mechaniku.
asi sem se špatně vyjádřil. jedna ramka je ok = prověřil jsem obě 2 mamtestem a 1 z nich byla bez errorů. Nechal sem tedy zapojednou jen tu funkční a rozjel sem jak mini win xp, tak pak i windows z hdd. K tomu erroru, kdybych to nebootoval z CD, tak bych to přece ani nemohl rozjet ne? Zkoušel sem to restartovat, ale hodilo to zase error 14. Bez té špatné ramky to už jede. Otázka je ale teď, jestli to není socketem na ramky na základní desce. Ramky mám ještě v záruce a půjdu je zítra reklamovat, ale kdo ví jestli se mi to nestane znovu. Existuje nějaký test na základní desku?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3206
-
od Alferi
Zobrazit poslední příspěvek
12 kvě 2025 13:03