Stala se mi nechtěná věc, trhl jsem za kabel a spadl mi externí disk, asi tak z výšky 70cm. Netočil se, ale teď už se ani neroztočí. Vydává pouze zvuky na uvedeném videu. Na disku jsem neměl žádná moc důležitá data, ale přesto, je nějaká možnost se dostat do posledního výpisu složek, nebo něco podobného? Popř. co může být na disku za poškození podle těchto zvuků? Pochopitelně jsem zkoušel disk vyndat a zkusit v PC, ale pořád žádná známka.
Externí disk se neroztočí
Re: Externí disk se neroztočí
Ani Total Commander nějakou takovou funkcí nedisponuje?
-
- Pohlaví:
Funkcí která roztočí vadný disk nedisponuje žádný soft. Leda vrtačka 

To nemyslím - se ztrátou disku jsem se smířil. Ale jestli se nedá nějak vidět poslední obsah toho disku - co na něm zhruba mohlo být.
Ale no tak! Stačí hodinářský "vercajk" a je tam. Ale stejně Ti to bude h...o platné, že?
Pak specializované firmy - 5.000,- a výše, spíš teda výše

Pak specializované firmy - 5.000,- a výše, spíš teda výše

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Poslední obsah disku je vidět v pouze v případě že si na něj něco ukládal a to "něco" máš na interním disku, anebo jiném médiu. Pokud je to jenom na tom poškozeném disku, pak to lze obnovit pouze u specializované firmy za nemalé peníze.
Nic nerozebirat, nic nezkouset. Jsou zasekle hlavy do plotny, to by melo jit snadno vyresit.
Vezmi ten disk, postav ho na hranu spodni stranou doprava, sata konektorem k sobe (presne v tehle pozici!) a poradne s nim triskni o stul, klidne i nekolikrat za sebou. A poradne, ne tuknout, ale opravdu trisknout.
Kdyz se to povede, dostanes z disku 99% dat co na nem je.
Vezmi ten disk, postav ho na hranu spodni stranou doprava, sata konektorem k sobe (presne v tehle pozici!) a poradne s nim triskni o stul, klidne i nekolikrat za sebou. A poradne, ne tuknout, ale opravdu trisknout.
Kdyz se to povede, dostanes z disku 99% dat co na nem je.
Chápu správně tu polohu podle popisu, než s tím začnu třískat?
Naprosto presne takhle - skus to napred 1x, kdyz se neroztoci, tak vetsi ranu a vickrat za sebou. Muzes na ten stul dat treba hadr nebo kapesnik, tvrde to bude dost a neposkodis disk.
Druha moznost je ten disk rozebrat a rucne ty hlavy presunout z plotny do parkovaci polohy, ale tohle je ejdnak rychlejsi, jednak mnohem elegatnejsi. Disk se nemuze roztocit prave proto, ze hlavy jsou nekde na plotne a dotykaji se ji. Poradna rana je dostane obvykle do spravne polohy.
Druha moznost je ten disk rozebrat a rucne ty hlavy presunout z plotny do parkovaci polohy, ale tohle je ejdnak rychlejsi, jednak mnohem elegatnejsi. Disk se nemuze roztocit prave proto, ze hlavy jsou nekde na plotne a dotykaji se ji. Poradna rana je dostane obvykle do spravne polohy.
Tak jsem s tím třísknul - začalo to dělat normální zvuk roztáčení, už to vypadalo nadějně, ale pak tam začalo něco přeskakovat. Při dalším pokusu se však neděje ani žádná snaha o točení - ještě ho jdu zkusit zapojit interně
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3200
-
od kecalek
Zobrazit poslední příspěvek
18 lis 2024 12:22
-
- 10
- 5035
-
od standacich
18 úno 2025 20:29
-
- 3
- 2308
-
od shockwave
01 zář 2024 09:51
-
- 6
- 3397
-
od JHH1977
02 bře 2025 19:45
-
-
Externí bluetooth nenajde žádné zařízení Příloha(y)
od Mates2004CZ » 15 zář 2024 17:51 » v Problémy s hardwarem - 4
- 3331
-
od petr22
16 zář 2024 16:22
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”