Vypínání a zapínání ventilátoru.
Vypínání a zapínání ventilátoru.
Mám problém s ventilátorem u mého notebooku. Tím problémem je ventilátor, který neustále mění otáčky. Chvíli jede v klidu, ale po chvilce začne foukat na maximum a pak se třeba úplně vypne a takhle se to pořád střídá cca po 30 sekundách. Někde na internetu jsem četl, že je to problém s kontakty, které vedou od ventilátoru ke zdroji. Nejsem si jist. Uživatelé daného fora užívali pro tento problém označení ,,zapečené kabely,, Mohl by mi tedy někdo objasnit oč jde a jestli je to skutečně můj problém?
Re: Vypínání a zapínání ventilátoru.
To poznas jedine tak, ze notebook rozeberes - ve spouste pripadu staci jen sundat klavesnici.
Pak prekontrolujes napajeci kabel od ventilatoru, jestli neni nekde poskozen - presneji receno prismazen (roztekla buzirka).
Pak prekontrolujes napajeci kabel od ventilatoru, jestli neni nekde poskozen - presneji receno prismazen (roztekla buzirka).
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Vypínání a zapínání ventilátoru.
Ventilátor svými otáčkami reaguje na teplotu v notebooku. Při jejím vzrůstu zvýší otáčky a v okamžiku, kdy teplota poklesne je zase sníží. Ve třicetivteřinových intervalech k tomu může docházet při vyšší zátěži (hry). Pokud k tomu dochází i při nízkém zatížení, může to být způsobené prachem ve větracím kanálu.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 4955
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 08:36
-
-
- 2
- 4096
-
od petr22