Dobrý den,
můj počítač je od nova problémový. Nikdy nefungovaly přední USB porty - po zapojení počítač buď nereaguje, nebo zamrzne.
Dalším častým problémem je samovolné vypínaní. Divné je na tom to, že asi 15 minut po samovolném vypnutí se počítač nechce načíst - zapne se, avšak při "uvítací obrazovce" se opět vypne. Když ho nechám těch 15 minut vypnutý, tak pak už funguje, avšak při přihlašování do Windows mi oznámí, že OS nebyl aktivován a že jej musím aktivovat. To se opakuje vždy, přitom už byl aktivován mnohokrát - je to ale jediný způsob, jak se dostat vůbec k obsahu PC.
Problém se zamrzáním tu byl vždy, ale to vypínání se objevilo po tom, co k PC byla připojena tiskárna - možná připojení neproběhlo, jak mělo.
V čem si myslíte, že je problém? Chtěl bych mít normálně pracující PC, ale nechce se mi kupovat nové, když by byla chyba jen v jednom komponentu.
Jen bych chtěl ještě dodat, že v PC se moc nevyznám, nejsem si schopný ani sám vybrat vhodnou RAM a zapojit ji, ale rozhodl jsem se, že se chci postupně o počítačích dozvědět víc, alespoň základy.
Díky!
Samovolné vypínání PCa zamrzání
Re: Samovolné vypínání PCa zamrzání
Vítej na PC-HELP,
chtělo by to alespoň základní informace.
1) Vypíná se počítač náhodně, nebo jen při zátěži
2) Byli přední USB zapojeny správně podle manuálu k základní desce
3) Je windows legální?
4) Co je to za Windows?
chtělo by to alespoň základní informace.
1) Vypíná se počítač náhodně, nebo jen při zátěži
2) Byli přední USB zapojeny správně podle manuálu k základní desce
3) Je windows legální?
4) Co je to za Windows?
Díky za reakci!
Řekl bych, že to na zátěži nezáleží, teď mi třeba zamrzl při psaní ve Wordu - při následném restartu se při načítání Windows vypnul. Jedná se o Windows XP a je legální. Počítač byl pro mě sestaven a byl mi dodán jako celek, takže vůbec nevím, jak USB byly zapojovány.
Řekl bych, že to na zátěži nezáleží, teď mi třeba zamrzl při psaní ve Wordu - při následném restartu se při načítání Windows vypnul. Jedná se o Windows XP a je legální. Počítač byl pro mě sestaven a byl mi dodán jako celek, takže vůbec nevím, jak USB byly zapojovány.
XP: Ten windows ti byl dodán k PC na CD, nebo už ho máš zakoupený delší dobu?
USB: Pokud se ti někde v pc povaluje nezapojený konektor, jako na obrázku tak ani nebyli zapojeny.
Nevydává ti zdroj nějaký zvláštní zvuk? Pískání nebo cokoliv co by znělo divně?
Ten kdo ti PC sestavil, by ti snad mohl pomoct s případnou opravou (případně reklamace) nevím zda to byl kamarád, či nějaký obchodník
USB: Pokud se ti někde v pc povaluje nezapojený konektor, jako na obrázku tak ani nebyli zapojeny.
Nevydává ti zdroj nějaký zvláštní zvuk? Pískání nebo cokoliv co by znělo divně?
Ten kdo ti PC sestavil, by ti snad mohl pomoct s případnou opravou (případně reklamace) nevím zda to byl kamarád, či nějaký obchodník
XP jsem dostal na CD k tomu, na skříňce je k tomu nálepka s kódem.
Ten zdroj - zjistil jsem, když se pohne tím drátem, tak v něm trošku praská - možná nějaký špatný kontakt...
Bylo to kupováno přes jednu firmu, ale ta už dnes neexistuje.
Ten zdroj - zjistil jsem, když se pohne tím drátem, tak v něm trošku praská - možná nějaký špatný kontakt...
Bylo to kupováno přes jednu firmu, ale ta už dnes neexistuje.
XP: V tom případě by to měla být, OEM licence, jen pro jednu základní desku a to tu tvojí. Nevím tedy jak je možné, že stále chce aktivovat, jediná možnost je podpora, ale co nejdříve jelikož 8.4. jí ruší.
Asi nemáš možnost vyzkoušet jiný zdroj? To by na 100% potvrdilo či vyvrátilo chybu u zdroje. Každopádně praskat by v něm nemělo.
Asi nemáš možnost vyzkoušet jiný zdroj? To by na 100% potvrdilo či vyvrátilo chybu u zdroje. Každopádně praskat by v něm nemělo.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 19
- 18161
-
od RIKI22
Zobrazit poslední příspěvek
06 kvě 2025 22:44