Dobrý den. Mám problém asi s PC teplotou. Můj PC je starý asi 5 let s tím, že se párkrát něco poupravilo. Hraju dvě hry: World of Tanks a League of Legends.
Popis problému: Hraju hru a najednou mi klekne PC. Tohle se mi stalo asi před 7 měsíci, ale já jsem to vyřešil tak, že jsem otevřel case a vše bylo O.K do dnešního dne. Dnes jsem si stáhnul program HWmonitor ve kterém se sám moc nevyznám a proto jdu za Vámi s prosbou o pomoc.
Informace o PC:
Grafika: nVidia GeForce 8600GTs
Ram: 4,00 GM
Procesor: AMD Athlon(tm) 64 X2 Dual Core Processor 4800+ 2.51 GHz
Operační systém: Windows 7 Home Premium
Typ systému: 32-bit
Velikost HDD: 148 GB(bohužel moc málo)
V PC mám jenom prohlížeč, 2 programy na čištění PC, 2 hry a antivirus. Snažím se, aby můj PC pracoval tak, jak má. Doufám, že se vše vyřeší co nejlépe. Pokud budete chtít vědět více informací, tak Vám poskytnu, to co je v mých silách. S pozdravem Kočkodan(Jiří Hajduk)
SS je vytvořen v nejslabším výkonu, mám spuštěný jenom prohlížeč:
Asi přehřívání PC
Re: Asi přehřívání PC
Ne "Asi přehřívání PC", ale určitě přehřívání PC, hlavně CPU. Podle mého názoru v první řadě PC otevřít a vyčistit od prachu a bordelu pokud možno stlačeným vzduchem, hlavně pořádně vyčistit chladič CPU. Až bude hotovo, změř znovu teploty, vlož sem a můžeme pokračovat.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
No, tak PC si vysávám asi co 2 týdny klasicky vysavačem. A asi jednou tak za měsíc dělám celkové čištění s rozebráním ventilátorů, atd... Takže já bych asi řekl, že to je tak nejlépe co může být. Nic méně se ke kompresoru dostanu tak za 3-5 dnů(stlačený vzduch), ale určitě to projedu.
Tebou popsané čištění považuji za přehnané, použití vysavače za nevhodné
Rozdíl teplot mezi jednotlivými jádry CPU není normální a asi může znamenat jen dvě věci: Při tom vysávání se Ti povedlo vysát i něco, co se vysát nemělo - nějakou součástku, která ovlivňuje činnost CPU, nebo je v PC nějaká jiná HW závada (možná i závada CPU).
Provozuji 3 stejné procesory (liší se maximálně frekvencí) a ani jeden se nechová tak, jak popisuješ

Rozdíl teplot mezi jednotlivými jádry CPU není normální a asi může znamenat jen dvě věci: Při tom vysávání se Ti povedlo vysát i něco, co se vysát nemělo - nějakou součástku, která ovlivňuje činnost CPU, nebo je v PC nějaká jiná HW závada (možná i závada CPU).
Provozuji 3 stejné procesory (liší se maximálně frekvencí) a ani jeden se nechová tak, jak popisuješ

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Teploty jsou opravdu vysoke a to cisteni pc prehanis ja cistim kompresorem 1x mesicne a teploty nikdy nepresahly 60˚ ( normalni teploty pri zatezi 35-40˚ )
mam stejny procesor jako ty a boxovany chladic cpu, je mozne ze s ti tam neco opravdu poskodilo, takze by to chtelo mozna vymenit chladic, a nevim jestli jde este sehnat tak se podivam.
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Úno 2014 17:58) ---
http://www.alza.cz/gelid-solutions-tran ... 342666.htm
este se ujisti ze je socket FM2 je to napsane u procesoru na zakladni desce, muze to byt i vadnym procesorem
mam stejny procesor jako ty a boxovany chladic cpu, je mozne ze s ti tam neco opravdu poskodilo, takze by to chtelo mozna vymenit chladic, a nevim jestli jde este sehnat tak se podivam.
--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Úno 2014 17:58) ---
http://www.alza.cz/gelid-solutions-tran ... 342666.htm
este se ujisti ze je socket FM2 je to napsane u procesoru na zakladni desce, muze to byt i vadnym procesorem
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 1848
-
od helpmeboys
Zobrazit poslední příspěvek
07 dub 2025 12:07