Zdravím,
kamarád si polil notebook vodou když byl zaplý, naštěstí žádný "větší" zkrat nenastal a okamžitě ntb vypnul. Když ho ale po pár dnech zapnul, už nešel zvuk, respektive někdy občas jen "zaškvrčí".
Chci se zeptat, zda nejde nějak s velkou pravděpodobností určit, kde je závada?! Jestli mohl vzniknout zkrat na zvuk. kartě a dalo by se to tedy opravit pájkou, nebo je to nějaký větší problém?
Díky za info
politý ntb, nejde zvuk
-
- Pohlaví:
Re: politý ntb, nejde zvuk
Pájkou to asi neopraviš. Z čeho nejde zvuk? Z nb nebo připojených reproduktorů?
Kdyby byl úplně zticha, nebyl bych úplný skeptik. Ale pokud občas je "zaškvrčí", tak voda udělal své. Doporučuji v rámci možností rozebrat, vysušit - voda zůstane v některých místech klidně i týdny - a pokud po cca 14 dnech bude situace stejná, skoro bych to viděl na nevratnou závadu integrované zvukové karty.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Prvni bych skusil pripojit repraky nebo sluchatka, jestli to bude delat taky.
Reproduktory v notebooku byvaji umisteny tak, ze pri politi klavesnice a okoli do nich natece voda.
Reproduktory v notebooku byvaji umisteny tak, ze pri politi klavesnice a okoli do nich natece voda.
Omlouvám se, měl jsem poskytnout více informací... samozřejmě jsem zkoušel připojit bedny atp. - negativní :(
Tak to máš nejspíš po zvukovce - neopravitelný.
Pájkou to fakt nespravíš, ty desky maj třeba deset vrstev po kterejch jsou kilometry tištěnejch spojů, a všechno je to zalitý do sebe.
Dej tomu čas, pokud se to nezmění, tak jedině externí USB zvukovku.
Pájkou to fakt nespravíš, ty desky maj třeba deset vrstev po kterejch jsou kilometry tištěnejch spojů, a všechno je to zalitý do sebe.
Dej tomu čas, pokud se to nezmění, tak jedině externí USB zvukovku.
Just Fucking Google It!
-
- Pohlaví:
Rozdělat, pořádně vyčistit např. lihem a nechat vyschnout.
A stejně ho..o platný. Tady už pomůže je PánBůh a i ten nic nezmůže......
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Za pokus nic nedá.
Kdysi jsem tu měl mobil, nějaký Siemens, který dítě hodilo do té závěje u silnice, bordel a sůl. Nefungoval a tak jsem to rozebral, omyl teplou vodou, nechal pár dní vyschnout a stále nefungoval. Vzal jsem to tedy ještě lihem a mobil ožil. Nejspíš tam byla nějaká sůl.
Kdysi jsem tu měl mobil, nějaký Siemens, který dítě hodilo do té závěje u silnice, bordel a sůl. Nefungoval a tak jsem to rozebral, omyl teplou vodou, nechal pár dní vyschnout a stále nefungoval. Vzal jsem to tedy ještě lihem a mobil ožil. Nejspíš tam byla nějaká sůl.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nekvalitní zvuk po reinstalaci Win 11 Příloha(y)
od mateo- » 13 úno 2025 15:23 » v Problémy s hardwarem - 15
- 6205
-
od mateo-
Zobrazit poslední příspěvek
16 úno 2025 16:09
-
-
- 13
- 5820
-
od petr22
13 zář 2024 14:32
-
-
jaK nastavit zvuk na ROG STRIX X870-F GAMING WIFI Příloha(y)
od Mapa111 » 12 bře 2025 13:45 » v Problémy s hardwarem - 4
- 11887
-
od Mapa111
17 bře 2025 12:12
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”