Přehřívání netbooku
Přehřívání netbooku
Dobrý den. Mám netbook Lenovo IdeaPad S100 (už to budou 2 roky) s dvoujádrovým Atomem 1,66 ghz, 1 GB RAM, Intel GMA 3150 a 320 GB HDD. Již delší dobu jsem měl problém s přehříváním HDD - někdy se chová normálně (tzn. teplota max. 45°C), ale jednou se vyšplhala až na 49°C! Dnes jsem chtěl zjistit, jak na tom bude např. procesor. Nainstaloval jsem HWMonitor od CPUID a dozvěděl jsem se divy. Teplota kolísá nad 70°C! A to prosím bez zátěže (nic na netbooku nedělám). Při zapnutém prohlížeči se teplota vyšplhá i na 80°C, což už je kritické! Netbook mám jako náhradu klasického kancelářského PC (Skype, Office, internet, multimédia, občas nějaká ta nenáročná hříčka). Mám k němu externí monitor, klávesnici a myš a vše mi vyhovuje. Občas se sice škubne, ale za to může kontrola HDD v Esetu.
Aplikací moc na pozadí nemám (ano, je tam 94 procesů, ale Opera si udělá 7 procesů, HWMonitor a Drive Monitor si jich také pár udělají) - po spuštění se mi z doinstalovaných aplikací (nepočítám utility od výrobce) spustí pouze Skype, Eset, Comodo Firewall (přemýšlím o odinstalaci - většinou mě to i tak otravuje, Windows Firewall to tak často nedělal, ale o tom někdy jindy), Logitech Webcam Software a Auslogics Disk Defrag. Co myslíte? Špatné chlazení (povysávat, koupit podložku)? Hodně procesů (reinstall by nebyl problém)? Nebo něco úplně jiného? Situace už začíná být kritická, proto děkuji za všechny brzké odpovědi.

Re: Přehřívání netbooku
A přepastovat.
Blue Spirit píše:Rozebrat a vyčistit stlačeným vzduchem!
Tím se poruší záruka? Jak jsem se díval, tak záruku mám až do půlky dubna, tak to zatím dělat nebudu (jistota je jistota

-
- Pohlaví:
To by se porušila. Pak jdi do autorizovaného servisu a oni to vyčistí v rámci záruky. Podložku ber.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Hranicni teplota (Tj max) u Atomu N4xx je 100°C, takze nepropadej panice. Na vycisteni se presto muzes zeptat na infolince Lenova.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Blue Spirit píše:To by se porušila. Pak jdi do autorizovaného servisu a oni to vyčistí v rámci záruky. Podložku ber.
Záruka už není. Teploty se dostávají do extrémů (97°C). Budu čistit stlačeným vzduchem.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 32
- 7443
-
od šulda
Zobrazit poslední příspěvek
18 zář 2024 16:03