Špatná rychlost přes router
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Špatná rychlost přes router
Chtěl bych se zeptat, proč mám přes router nižší rychlost než mám mít? Mám tarif 120/12 mb/s od UPC a modem od nich Cisco EPC3212. Ten mám napojený do routeru TP-LINK TL-WR743ND. Když napojím PC přímo do modemu od UPC, mám rychlost 120 (tedy správně). Proč když to napojím do routeru, tak mi to nedá více než 80 mb/s, co se týče uploadu? Samozřejmě mám vše přes LAN a rychlost měřím na www.speedtest.net
-
- Pohlaví:
Re: Špatná rychlost přes router
A co bys chtěl po routeru za pár korun? Jak bys mohl mít rychlost 120Mb/s, když router končí na 100?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za odpověď. Abych nemusel tedy kupovat nový router, který s těmi silnějšími porty stojí od 1000 Kč a výše, tak jsem zavolal na UPC a stávající modem mi vymění za WiFi modem, tudíž PC budu mít přímo v modemu a WiFi je zabudováno v modemu :) Takže místo dvou přístrojů jeden a platit budu stejně.
Jak můžeš mít 80 Mb/s upload, když máš mít 12 Mb/s?
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Jojo chyby jsem si všiml díky. Samozřejmě myslím download 80 mb/s a up mám 12 :)
-
- Pohlaví:
Přes WiFi těch 120Mb/s nedáš už vůbec.
kromě toho malé m"m" = mili, velké "M" mega. Hádej co to znamená...
Takže jsem za tebe prošel stránky UPC. K tomu tarifu dodávají dva WiFi modemy.
CISCO EPC 2425: Rovnou zapomeň. WiFi 54Mbit, LAN 100Mbit.
Technicolor TC 7200: Ten má LAN 1000Mbit, takže ten by měl přes kabel chodit. WiFi má i 5GHz, takže pokud máš odpovídající zařízení, zrychlí se i WiFi.
Ale jak píše UPS:
kromě toho malé m"m" = mili, velké "M" mega. Hádej co to znamená...
Takže jsem za tebe prošel stránky UPC. K tomu tarifu dodávají dva WiFi modemy.
CISCO EPC 2425: Rovnou zapomeň. WiFi 54Mbit, LAN 100Mbit.
Technicolor TC 7200: Ten má LAN 1000Mbit, takže ten by měl přes kabel chodit. WiFi má i 5GHz, takže pokud máš odpovídající zařízení, zrychlí se i WiFi.
Ale jak píše UPS:
Takže kdybys ho chtěl, budeš si ho muset koupit. Takže vysolíš 2016 Kč.V případě koupě od nás dostanete modem Technicolor TC 7200. V případě pronájmu se může jednat o jiný modem. Bohužel nemůžeme garantovat značku ani typ modemu, který dostanete.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Dík za info. No dopadlo to tak, že dorazil technik a dal mi do pronájmu úplně nový Technicolor TC7200, ale řeším jeden nepříjemný problém. Jak je možné, že mi nechce spolupracovat se síťovkou (integrovanou v základní desce GIGABYTE PA65-UD3-B3), na které je síťovka RealTeK RTL8169 Gigabit Ethernet.
Rychlost si prostě kolísá, jak chce. A toto mi u předchozího modemu CISCO 3212 nedělalo (měl jsem svou 120 mb/s rychlost). Ale, když ten Technicolor napojím na síťovku od TP-LINKU (čip: RealTeK RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet), kterou mám v PCIe slotu naštěstí, tak mi jede bez problému naprosto.
Co s tím?
Rychlost si prostě kolísá, jak chce. A toto mi u předchozího modemu CISCO 3212 nedělalo (měl jsem svou 120 mb/s rychlost). Ale, když ten Technicolor napojím na síťovku od TP-LINKU (čip: RealTeK RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet), kterou mám v PCIe slotu naštěstí, tak mi jede bez problému naprosto.
Co s tím?
-
- Pohlaví:
A na tohle jsi přišel jak?
Rychlost si prostě kolísá, jak chce.
Je to možné, moje síťovka na desce Asus také nekamarádí s modemem Netgear (vůbec se nepropojí). Nakonec na radu technika jsem dokoupil za pár stovek síťovku do slotu (přídavná karta) a od té doby vše šlape jak má ...
-
- Pohlaví:
Já bych to spíše viděl na chybu v kabelu. Dedikovaná síťovka je odolnější.
-
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
Tak kabely mě napadly taky. Vyzkoušel jsem celkem 4, z toho jeden nějaký z Tesca, jeden, co mi zbyl po tom Cisco modemu, další, co jsem dostal k technicoloru a další od Hamy.. Všude to jede stejně blbě. Jak jsem poznal kolísání? Nechal jsem si z ftp UPC stahovat soubor a tam jsem to poznal. a taky na flashových měříčích typu speedtest.net.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus na te sitovce zadat rychlost rucne.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Nižší rychlost internetu po rekonstrukci Příloha(y)
od PlumJelinek » 25 lis 2024 19:54 » v Administrace sítě - 6
- 5003
-
od Riviera kid
Zobrazit poslední příspěvek
26 lis 2024 12:48
-
-
- 2
- 2645
-
od liborek