Acronis - problém po "spojení" partitions
Acronis - problém po "spojení" partitions
Málo místa na disku mně donutilo spojit (MERGE) partition. Použil jsem "Acronis disk director 10", vše proběhlo v pořádku. Po restartu mi nenaběhne systém (Win7), a nejde ani nabootovat z CD, Flash... z ničeho. Jediné co funguje je zase boot Acronisu?!?! Prosím pomozte! Díky moc, Honza
-
- Pohlaví:
Re: Acronis - problém po "spojení" partitions
Vítej na PC-HELP!
Boot z CD, případně jiného media se nastavuje v BIOSu. Těžko říct cos udělal, ale zkus nabootovat z instalačního DVD a zvol opravu bootování.
Boot z CD, případně jiného media se nastavuje v BIOSu. Těžko říct cos udělal, ale zkus nabootovat z instalačního DVD a zvol opravu bootování.
No to mi vůbec nejde! Ať bootuju z čehokoliv - DVD (Win7), CD (XP), USB (Win7), nic nezabere?! Nabootuje pouze Acronise z DVD... když pak koukám na disk (přes Acronis) tak se zdá být vše v pořádku (adresáře, soubory - vše jak bylo doposud). Zkusím to možná zase rozdělit?!?! ale fakt nevím. Děkuji moc ITCrowd-e :)
-
- Pohlaví:
Nepanikař. Prozkoumej BIOS. Zavádění systému je jen na něm.
Pokud má Acronis vrácení ve smyslu "undo", pak by to mohlo pomoci. Jinak pochybuji.
Pokud má Acronis vrácení ve smyslu "undo", pak by to mohlo pomoci. Jinak pochybuji.
No BIOS... a co myslíš konkrétně, že bych měl skouknout?
Hmm... to už jsem kontroloval. Vše je nastaveno v pořádku (CD/DVD = first, atd...) Vono se to i snaží přečíst médium v mechanice, nakonec to ale dycky hodí hlášku:
"Spuštění systému se nezdařilo.... pak dlouhé psaní co mám udělat... na konci pak
Stav: 0xc0000225 Informace: Výběr svazku se nezdařil, protože k požadovanému zařízení nelze získat přístup".
Tohle udělá pokaždé, kromě DVD s Acronisem! To nabootuje v pohodě?!?!?! Nechápu?
"Spuštění systému se nezdařilo.... pak dlouhé psaní co mám udělat... na konci pak
Stav: 0xc0000225 Informace: Výběr svazku se nezdařil, protože k požadovanému zařízení nelze získat přístup".
Tohle udělá pokaždé, kromě DVD s Acronisem! To nabootuje v pohodě?!?!?! Nechápu?
-
- Pohlaví:
To tak vypadá, že ta operace neproběhla v pořádku. Když ten HDD odpojíš a zkusíš boot?
No jo!!! když jsem ho odpojil, tak bootuje z DVD Win7 v pohodě! No a co dál? Díky, díky :)
-
- Pohlaví:
ITCrowd píše:To tak vypadá, že ta operace neproběhla v pořádku.
Dál netuším. Těžko může byť jen odhadnout, cos vlastně udělal. Ale rozhodně to není v pořádku.
Osobně bych zazálohoval data - a pokud používáš AHCI tak připojil disk po bootu. Zkusil opravu bootování. Ale rozhodně ti nezaručuji, že to dopadne dobře.
Hm... naběhla instalace Win7, ale ono to nemá kam nainstalovat?! Budu dál zkoušet. Díky ti moc, za cenné rady. Potřeboval jsem "nakopnout" :) protože od rána jsem na nerv! Díky a dám pak vědět. Zatím...
-
- Pohlaví:
Nic neinstaluj! Nic takového jsem nepsal!
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 7
- 4516
-
od vasekpetr1
Zobrazit poslední příspěvek
03 úno 2025 10:39