Dvojitá obrazovka + zrnění při zátěži
Dvojitá obrazovka + zrnění při zátěži
Ahoj mám problém s notebookem resp. s monitorem u notebooku. Před časem mi začal monitor strašně blbnout, zrněl tak neskutečně, že se na něm nedalo nic dělat. Přestalo to zrnět vždycky, když jsem měl otevřený notebook v uhlu asi 30stupňů. Protože mi to kdysi taky blblo ale malinko a jen občas, tak jsem jen vysunul a zasunul kabel propojující monitor s deskou. Když jsem to udělal teď nepomohlo to a po pitvě kabelu zjistil, že je tam jeden drátek utrhnutý. Spájel a zaletoval jsem ho. Po zkoušce jsem zjistil, že mám 'dvojitý' display, tj. že je pár pixelů posunut nebo když jsem dlouho na jedný stránce a přepnu se na plochu, ta stránka je tam ještě chvilku vidět. Zanedlouho mi začal i zrnět, ale vždycky jen když něco dělám, třeba pustím Word, Web nebo něco píšu. Koupil jsem si teda nový kabel, ale nic to nevyřešilo. Drivery na graf. jsem zkoušel přeinstalovat a nic. Nevíte co stím?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Dvojitá obrazovka + zrnění při zátěži
Pokud jsi vyměněný kabel správně propojil se základní deskou a displejem, může být vadný displej, GK, případně i ovladač GK. Nepíšeš nic o ntb, pokud je možné, zkus připojit externí monitor, třeba jen na otestování.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- Kim Spotcom
- Level 3
- Pohlaví:
- Stav:
Jak to zrnění přesně probíhá? Mě totiž taky jakoby zrní displej u nového ntb (lokalizovaně, všiml jsem si toho v pravém a levém horním rohu) Ne žy by pixely měnily barvu, ale je to spíš takový šum, kterého si nikdy nevšimne, když mu to neřeknu, ale docela to obtěžuje (ve výsledsku mám z mizerného TN panelu pocit, že má ještě vyblitější barvy). Taky mám pocit (při pozorování daného jevu v prodejně), že na 1366x768 displejích se to neprojevuje, na IPS už vůbec ne, ale zato někde mezi -tady na 1600x900 stejně jako můj LCD displej.
Nejlepší obrana proti trollům je nereagova na ně.
Externí monitor jsem připojil a normálně funguje. A není to tak zrnění spíš prskání, že obrazovka(obraz) lítá všude možně. Když je v klidu, jako třeba teď jak píšu tak je to v pohodě, ale když píšu ve Wordu občas to skáče. Můj ntb http://www.alfacomp.cz/php/product.php? ... 1000000NN1
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Pokud se závada neprojevuje na externím monitoru, pak je chyba buď v připojení displeje, nebo je vadný displej. Překontroluj, zda je spoj mezi deskou a displejem v pořádku.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Ještě mi přijde divný, že když mám připojený externí monitor a mám to duplikovaný a pracuju na tom ext. monitoru, tak mi prská(skáče) display u notebooku na kterým je klid, jen plocha.
-
- Pohlaví:
Musíš opravit ten nb. Ta tvoje oprava se asi moc nezdařila a pokud tam je nějaká závada, např. zkrat v kabelu dělá to chyby. Vyměnit kabel!
Na začátku už jsem psal, že jsem kabel již vyměnil. Bohužel to nepomohlo.
-
- Pohlaví:
Ano přehlédl jsem, pak si možná odpálil ten řadič v nb Pokud je tomu tak, pak je závada na desce.
Pokud je tomu tak, jak říkáte. Jak se to mohlo stát?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 10
- 3929
-
od Galli
Zobrazit poslední příspěvek
06 zář 2024 13:17