Ahoj,
mám 3 měsíce nové pc a mé využití CPU podle správce úloh mi dělá starosti. Když nic v pc nedělám tak je 0 až 5% využití, ale když např spustím chrome prohlížeč a najedu na nějakou stránku tak mi vystoupá až na 35% na 2 až 3s, nejhorší je když najedu např na youtube a otevřu nějaké video tak mi skočí až na 50% někdy i více např 60-70 na pár sekund. Nedělal bych si s tím starosti, ale např bratranec co má 6 jádrový procesor tak mu využití při těchto operacích jede stále max 10 %. PS dělá to v internetu exploreru, mozile, opeře. Dvakrát jsem instaloval znova Windows. Mám čistě nainstalovaný Windows. Mám antivirus eset smart security a používám ještě advanced system care 7 a CCleaner.
Mám flash player 12ku nejnovější a chrome verzi 33.0.1750.154. Nevíte čím to může být, nemůže být něco s CPU? V procesech to nedělá žáden jiný proces než prohlížeč. Ovladače mám všechny z origo CD nainstalované. Předem díky za odpovědi.
Procesor: amd fx 4130 4 jádrový 3.8 Ghz
Teplota: 15 -20 stupňů
Ram 2GB
HDD WD Blue 1TB 36 stupňů
Grafická karta sapphire radeon hd 7750 39 stupňů
Vysoké využití CPU?
Re: Vysoké využití CPU?
I ten správce úloh si něco vezme...
Sestavu co tu máš mám podobnou ( místo fxka mám staré athlon x2 250 ) a jinak stejné. Taky mám stejný chrome a otevřu jednu záložku 5-10% ( mám zapnutý i skype ) mám otevřeno 5 záložek 7-12% a 5 záložek skype, microsoft word, world of tanks, průzkumník souborů, minecraft, tak mám 50% ale kdyz mám jen ten chrome a zapnu správce úloh, tak ten procesor pracuje takze ti tam na 2 sekundy skoci treba 40%.
Spust video na youtube a nech ho jet, spust správce a počkej 10sekund a pak budeš mít výsledek... ( mám 15% )
Uvažuju o koupi pamětí, protože 2GB někdy brzdí...
Jaký máš windows? To srovnání jsem tady psal jen proto, že mám stejnou sestavu...
tak mi vystoupá až na 35% na 2 až 3s - počkej 10 sekund a napiš výsledek
Sestavu co tu máš mám podobnou ( místo fxka mám staré athlon x2 250 ) a jinak stejné. Taky mám stejný chrome a otevřu jednu záložku 5-10% ( mám zapnutý i skype ) mám otevřeno 5 záložek 7-12% a 5 záložek skype, microsoft word, world of tanks, průzkumník souborů, minecraft, tak mám 50% ale kdyz mám jen ten chrome a zapnu správce úloh, tak ten procesor pracuje takze ti tam na 2 sekundy skoci treba 40%.
Spust video na youtube a nech ho jet, spust správce a počkej 10sekund a pak budeš mít výsledek... ( mám 15% )
Uvažuju o koupi pamětí, protože 2GB někdy brzdí...
Jaký máš windows? To srovnání jsem tady psal jen proto, že mám stejnou sestavu...
tak mi vystoupá až na 35% na 2 až 3s - počkej 10 sekund a napiš výsledek
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
podle me to neni nejake "vysoke vyuziti"
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
Až Ti pojede "bez příčiny"! trvale přes 50% a z toho opět "bez příčiny" více jak 20% té doby na 100% vytížení, pak začni něco vymýšlet. Tebou popsaný stav je naprosto normální a odráží využití CPU Tebou využívanými procesy a pár procesy, které běží automaticky

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Mám Windows 7 Home Premium. Jinak nahrál jsem video pomocí Frapsu. Tady je: http://youtu.be/KYKdwEuBzVY . Jinak je tam větší využití než jak jsem psal kvůli tomu programu Fraps, ale jde tam aspoň vidět co mi to dělá. No doufám že je to normální teda, ale prostě zdá se mi že by 4 jádrový procák měl obyčejný prohlížeč zvládat levou zadní ne s takovým využitím.
Je to normální. Nevím co se ti zdá, že je vysoce vytíženo. Navíc je to jenom FX a né i5...
To je v pohodě nic s tím nemáš...
nedívej se na využití a dívej se na videa.. přece tě to neomezuje
nedívej se na využití a dívej se na videa.. přece tě to neomezuje
Ok sory za tento post jinak. Byl jsem z toho celkem nervozní jestli nemám jít reklamovat cpu:D. No chtěl bych poděkovat Vám za odpovědi a za uklidnění že je vše vpořádku.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Vysoké otáčky ventilátorů na notebooku Příloha(y)
od mateo- » 24 úno 2025 20:28 » v Problémy s hardwarem - 8
- 4956
-
od atari
Zobrazit poslední příspěvek
26 úno 2025 08:36
-
-
- 10
- 3929
-
od Galli