Ahoj, prosim vas velmi o pomoc.
Kupil som si Verbatim HDD 1TB. Potrebujem si surne preinstalovat windows (mam XP), lebo je slusne zavirovany, alebo poskodeny, proste stale seka, pada system a mrzne. Ale nemozem ho preinstalovat pokial si neprenesiem asi 150gb suborov na ten externy HDD.
Problem je v tom ze po zapojeni do pocitaca mi vobec nenabehne a ani neukaze v Tento Pocitac. Na spodnej liste mi vybehne tabulka ze toto zariadenie moze pracovat rychlejsie pokial ho dam do usb portu 2. Takze ho pocitac eviduje ze sa pripojil. Netusim ako sa mam do toho HDD dostat a preniest si tam subory.
Skusal som:
Pravym na tento pocitac - spravovat - sprava diskov - a tam mam len ,,C,, a nic ine.
Nikde ho porste neviem najst. Skusal som ho zasunut do vsetkych piatich portov co mam volne. Aj v zadu aj v predu a nic.
Najviac divne je ze ked ho vysuniem z portu tak v ,,tomto pocitaci,, za na sekundu objavi ,,disk D,, a potom zmizme. Ale to sa stale len ked vysuniem z pocitaca. Nechapem to.
Viete mi prosim co najskor pomoct? Je chyba v tom novom HDD? mam ist reklamovat? Alebo je chyba niekde inde? Alebo nejaky virus?
Verbatim USB HDD problem
Re: Verbatim USB HDD problem
Stahni live CD s Linuxem, vypal ho a spust z nej system. Pak pripoj externi disk. Kdyz se nacte, tak pod Linuxem rovnou prekopiruj data.
Dalsi moznost je skusit ten externi disk na jinem pocitaci, tim overis jestli neni problem v disku.
Dalsi moznost je skusit ten externi disk na jinem pocitaci, tim overis jestli neni problem v disku.
s tym mi trochu prosim pomoz. Ked vypalim Linux na CD ... a dam ho do pocitaca, tak ho budem musiet nainstalovat nie? ale tym padom stratim svoj XP aj s datami nie?
-
- Pohlaví:
je mozne ho dat len na USB?? alebo musi to byt vypalene na CD? Nemam ziadne ciste po ruke
:D

-
- Pohlaví:
Zřejmě ano, ale nemám s tím zkušenost - http://www.linuxliveusb.com/
Ale nevím zda to moc nezatíží USB porty, když z jednoho bude číst Linux a na druhém zapisovat.
Ale nevím zda to moc nezatíží USB porty, když z jednoho bude číst Linux a na druhém zapisovat.
Dobre ked dostahuje tak to skusim. Drzte palce. a dakujem velmi pekne za pomoc. Keby nieco tak napisem 

Kdyz linux nabehne, tak uz nic moc necte. I kopirovani z jednoho USB disku na druhy minimalne u USB 2.0 zarizeni neni zpomalene.
Tim Linuxem zjistis jestli byl problem ve Windows. Navic Linux nemuzes zavirovat virem pro Windows.
Tim Linuxem zjistis jestli byl problem ve Windows. Navic Linux nemuzes zavirovat virem pro Windows.
Vidím problém trochu jinde. Ten exterák tutově pracuje jen přes USB 2.0 a výš. Připojen byl zatím nejspíš jen do USB 1.1 (viz hláška), takže odmítá spolupráci.
Sděl nám, prosím, typ Tvé základní desky.
Sděl nám, prosím, typ Tvé základní desky.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Tohle ni v předních USB hlási flešky vždy, ale normálně fungují, jenom je to pomalé.
Flešky ano, ty s USB 1.1 komunikují, ale specifikace exteráků, které se mi dosud dostaly do rukou, vždy říkají, že jsou určeny pro USB 2.0 a žádný mi zatím s USB 1.1 nespolupracoval.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
U presnich portu je to pomerne normalni, jen to kopiruje 30x pomaleji (USB 1 vs USB 2). Jemu to ale dela i v zadnich.
Jestli ma ta deska pouze USB 1, tak by to musel byt historicky kousek stary vic nez 10-12 let.
Kdyz se ten disk pripojit - tak se roztoci a bezi? Nevydava divne zvuky jako ze by se zpaonal a vypinal?
Jestli ma ta deska pouze USB 1, tak by to musel byt historicky kousek stary vic nez 10-12 let.
Kdyz se ten disk pripojit - tak se roztoci a bezi? Nevydava divne zvuky jako ze by se zpaonal a vypinal?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 4487
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
28 lis 2024 10:06