Acer aspire one

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Raziel00
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Acer aspire one

Příspěvekod Raziel00 » 04 dub 2014 12:25

Zdravím,

mám trochu problém s baterií svého netbooku Acer Aspire one.
Když jsem ho kupoval, vybral jsem ho ze těchto důvodů:

Byl levný, relativně lehký jeho baterie měla vydržet v provozu 6-8 hodin, jak psal prodejce.
Prostě ideální věc na práci ve vlaku - kvůli tomu jsem si ho také koupil. Rok a půl nebyl problém.

Pak jednoho dne, z čista jasna, mi baterie z 60 % v mžiku spadla na 5 % a monitor se vypnul. Zapnul jsem ho, abych si uložil práci, ale zjistil jsem, že ačkoliv by měl vydržet už jen 5 minut, vydržel 15 minut, než jsem ho vypnul sám.
Od té doby mi to dělá pořád - 10-60 % v pohodě a pak najednou okamžitý pád na 5 %, vypnutí monitoru... ale baterie přitom zjevně vybitá není. Spíše jako by moje Windows 7 chybně rozpoznaly kolik energie zbývá. (Po každé cestě musím nabíjet, dřív stačilo po každé 3.)

Vlastně ani nevím, zda je to problém hardwaru nebo softwaru...
Poradíte mi někdo, co s tím? Vlakem najezdím 24 hodin týdně, takže je dobré mít s sebou něco na práci, aby to nebyl ztracený čas :-)

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Acer aspire one

Příspěvekod petr22 » 04 dub 2014 13:02

Rok a pul je dnes bezna zivotnost baterie, nektere odchazeji uz po 6 mesicich (zavada se obvykle projevuje presne takto)

Soucasti instalace by mela byt aplikace na kalibraci nabijeni, ale obavam se ze jedina moznost jak zjistit kde je problem je vyzkouset jinou baterii.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Problémy s hardwarem”