Ahoj,
Před nějakým časem jsem si na Alze vyhlídnul notebook http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 335405.htm , ale chtěl jsem si ho koupit v místní prodejně. Nevšiml jsem si ale toho, že jsem koupil notebook téměř stejný, ale bez grafického čipu http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... 344653.htm
Moje otázka zní: Je možné sehnat grafický čip a nechat si ho připájet na desku, resp.: bude vše fungovat, nebo je můj dotaz úplný nesmysl?
Připájení grafické karty Vyřešeno
Připájení grafické karty
Děkuju za vaše názory a rady. 

Re: Připájení grafické karty
Je to blbost. V notebooku bude jiná základní deska. Druhá věc že ten čip je nesehnatelnej předmět.
Just Fucking Google It!
Právě, že základní deska se používá totožná, dokonce na všechny thinkpad e530, na ebay by se snad něco dalo sehnat :)

tak si kup rovnou tu desku i s tim čipem ne? pochybuju, že ti někdo bude ten čip vytahovat a posilat.
I'm still in love with .. Phenom II 955BE
A pokud bych vyměnil celou desku, tak nebude problém s BIOSem, nebo něčím jiným? Prostě by to mělo fungovat za předpokladu správných ovladačů?

-
- Pohlaví:
Jiná deska = jiný BIOS. Bezproblémové nahrazení ti nikdo nezaručí.
Budeš potřebovat i jinej chladič. Pokud vyměníš desku tak v podstatě vyměníš celej počítač, jediný co by mohlo dělat problémy je wifi adaptér, ten je externí. Jinak disk, paměti, klávesnice, monitor, tohle všechno by neměl být problém.
Just Fucking Google It!
Zakladni deska zcela urcite totozna neni, neverim tomu ze existuje verze kde chybi osazene nejake soucastky.
Krome samotneho GPU tam bude chybet spousta dalsich soucastek a urcite to bude mit i jinak udelane napajeni.
Deska by jit vymenit mela, je ale otazka jestli je v notebooku dost mista i na chladic GPU a zda jsou stejne i ostatni komponenty vevnitr.
Krome samotneho GPU tam bude chybet spousta dalsich soucastek a urcite to bude mit i jinak udelane napajeni.
Deska by jit vymenit mela, je ale otazka jestli je v notebooku dost mista i na chladic GPU a zda jsou stejne i ostatni komponenty vevnitr.
Děkuji všem za odpovědi, nákup zvážím, téma zatím nechávám odemčeno a dám v létě vědět jestli to dopadlo.

Je to napsane ve vsech specifikacich.
Je tam jedina grafika, a to ta ktera je soucasti procesoru (Intel).
Ten druhy notebook ma Nvidii na zakladni desce. Pochybuju ale, ze ta druha deska bude uplne stejna pouze bez osazene grafiky. Na 99,9% tam nikde zadne volne misto nebude.
Je tam jedina grafika, a to ta ktera je soucasti procesoru (Intel).
Ten druhy notebook ma Nvidii na zakladni desce. Pochybuju ale, ze ta druha deska bude uplne stejna pouze bez osazene grafiky. Na 99,9% tam nikde zadne volne misto nebude.
no co jsem googlil obrázky těch desek, tak vypadají totožně, ta moje má i socket pro ten čip, proto jsem si myslel, že to bude stejná deska používaná pro oba typy notebooku akorát bez čipu

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2790
-
od Kogaku
Zobrazit poslední příspěvek