Vyměňoval jsem základní desku, tedy i procesor a paměti.
Do desky mám zapojeno napájení (oba konektory) i větráček procesoru a dva paměťové moduly. Grafika je integrovaná v Celeronu. Vše odstatní je pro jistotu odpojené.
Bohužel jsem při vyndavání starého boardu někam zaratil pípák (PC speaker) – není ke skříni napevno přišroubovaný, takže nemůžu sloužit, pokud jde o případné beep-kódy.
Když zmáčknu zapínací čudlík na bedně, větráčky (na CPU a ve zdroji) se roztočí, i když nijak závratnou rychlostí, ale po chvilce se přestanou točit. Pak se zase roztočí, pak zase přestanou…
Do monitoru nejde signál, a to mám pro jistotu zapojené dva – jak přes DVI, tak přes HDMI.
Zkusil jsem připojit do PCI-E normální grafickou kartu, té se větrák roztočil jak o život, ale taky žádný signál.
Teď jsem v práci, tak můžu psát a sbírat rady, doma budu bezmocný.
Napadá někoho nějaký tip, co bych mohl udělat jinak? Kde by mohla být chyba?
Nemůže být třeba špatně vložený procesor? Je v patici LGA 1150 a když jsem ho aretoval (nikdy předtím jsem to nedělal), měl jsem pocit, že to jde ztuha.
Procesor: Celeron G1820 s boxovaným větrákem
MB: GIGABYTE GA-H87-HD3 - Intel H87
RAM: Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP
Zdroj: Enermax NAXN ENP450AGT 450W
Sestavuji PC, nenaběhne. Větráčky se točí/netočí…
Sestavuji PC, nenaběhne. Větráčky se točí/netočí…
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Re: Sestavuji PC, nenaběhne. Větráčky se točí/netočí…
Tohle mi dělala jedna stará deska co jsem koupil na aukru a řekl bych, že byla v hazlu
U toho procesoru, ten by tam nějak z tuha jít neměl, co jsem koukal na obrázky, tak nemá žádné vystouplé pini stejně jako procesory pro socket 775, takže ty piny máš na desce. Zkus ještě vyndat procesor a podívat se, jestli jsi neohnul nějaký pin. ten procesor by měl mít z každé strany takový malý výstupek abys ho nedal obráceně do desky.
Ta deska je nová?

Ta deska je nová?
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
Přesně tohle se mi taky stalo před 2 dny .. Odešla mi Ram,Procesor,Zakl.Deska
Tohle je nová deska – deska i paměti jsou nové, procesor sice z výprodeje, ale z CZC, zdroj před rozebráním fungoval.
Ztuha mi šla ta aretace. Jinak usazený je snad správně – má z boku na jedné straně zářezy, takže snad ani špatně dát nejde, nevím. Každopádně socket LGA 1150 nepoužívá procesory s piny, jen se tam do toho slotu normálně položí:
Ztuha mi šla ta aretace. Jinak usazený je snad správně – má z boku na jedné straně zářezy, takže snad ani špatně dát nejde, nevím. Každopádně socket LGA 1150 nepoužívá procesory s piny, jen se tam do toho slotu normálně položí:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Zkus vyjmout na minutu baterii na základní desce při PC odpojeném z el sítě. Předpokládám, že jsi vše dobře připojil a nemáš zatím připojen disk s OS z původního PC. Pokud nenaběhne PC s chybou pak asi jen je problém s procesorem, případně RAM (nech zatím jen jednu).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Disky jsem zatím nepřipojoval, jinak budu instalovat Win7 na nový SSD.
Zkusím tu baterku. Nebo mám pro jistotu i resetnout CMOS?
Zkusím tu baterku. Nebo mám pro jistotu i resetnout CMOS?
- Mýliti se je Myloš.
Osobne bych skusil jinou pamet - s napajenim 1,5V nebo 1,35V. Nekdo sice tvrdi ze to s 1,65V pameti a Intelem je mytus, ale ja jsem zvykly stavet pocitace podle specifikaci vyrobce. Reset BIOSu by mohl pomoci, protoze pamet automaticky bezi na 1333 MHz a 1,5V.
Jako prvni bych si nekde pujcil speaker, at je aspon znamy chybovy kod jestli to nejaky hlasi.
Jako prvni bych si nekde pujcil speaker, at je aspon znamy chybovy kod jestli to nejaky hlasi.
ještě bych zkontroloval ty piny na desce pod procesorem, jestli jsi tam náhodou nějaký neohnul, pokud nepomůže reset desky vyndáním baterie. Případně tady v manuálu je reset biosu přímo na desce popsán http://www.gigabyte.cz/products/page/mb ... oad/manual
Intel i3 6320, Gigabyte GA-Z170 Gaming K3, NZXT Kraken X31, 8GB DDR4 Crucial 2666MHz, Eurocase ECO+90 700w, MSI GTX1060 6GB OCV1, 1TB WD raid edition, monitor BenQ 24" FullHD LED
petr22: to bych taky rád, ale jiné paměťové DDR3 moduly nevlastním.
DeNNI85: Podívej se, prosím, pozorně na ten obrázek, který jsem kvůli tobě výše přiložil – procesory do LGA 1150 nemají žádné nožičky, takže se na nich nemá co ohnout.
Manuál k desce samozřejmě mám a resetnout CMOS umím – vyzkouším.
DeNNI85: Podívej se, prosím, pozorně na ten obrázek, který jsem kvůli tobě výše přiložil – procesory do LGA 1150 nemají žádné nožičky, takže se na nich nemá co ohnout.
Manuál k desce samozřejmě mám a resetnout CMOS umím – vyzkouším.
- Mýliti se je Myloš.
Ale na desce máš nožičky, tak ty jestli nejsou ohnuté. Na procesoru nejsou, protože jsou na desce a přiléhají na procesor po vložení.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Dub 2014 15:18) ---
jinak odkud přesně jsi z prahy? mám doma nějaké ddr3 ramky na zkoušku
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Dub 2014 15:18) ---
jinak odkud přesně jsi z prahy? mám doma nějaké ddr3 ramky na zkoušku
Jde ohnout ty piny co jsou ve slotu. Ale celkem dobre se narovnavaji, staci hodinarsky sroubovak nebo jehla.
Osobne bych to podle popisu hadal na desku nebo zdroj. To, ze deska je nova neznamena nutne ze je funkcni, to plati o vsech komponentech, jenom vadny procesor od Intelu jsem nikdy nevidel, od AMD ano.
Osobne bych to podle popisu hadal na desku nebo zdroj. To, ze deska je nova neznamena nutne ze je funkcni, to plati o vsech komponentech, jenom vadny procesor od Intelu jsem nikdy nevidel, od AMD ano.
DeNNI85:
Aha, tak desku zkontroluju, ale je nová a opravdu jsem na ni dával pozor.
Kdybych to nerozchodil, ozval bych se ti případně po neděli v SZ kvůli těm pamětem, dík za nabídku.
Aha, tak desku zkontroluju, ale je nová a opravdu jsem na ni dával pozor.
Kdybych to nerozchodil, ozval bych se ti případně po neděli v SZ kvůli těm pamětem, dík za nabídku.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 1773
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek