Zdravím
mám problém, můj nový hard disk je jak se koukám do biosu v IDE Channel 1 Slave, místo, aby byl v IDE Channel Master. Nevíte, co s tím ? Starý HDD mi jde normálně, ale jak ho odpojím a dám místo něj ten nový, tak to dělá tohle, tím pádem mi to asi taky hází chybu s NTDLR nenalezen, což nechápu, když toto je prej problém XPček, tím pádem taky při instalaci win 7 mi to hodí v 2. kroku u rozbalování souborů chybu, že C WINDOWS BOOT je poškozený.
Tak mi prosím poraďte :)
Děkuji.
BIOS hlásí disk jako IDE Channel 1 Slave namísto Master *
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
BIOS hlásí disk jako IDE Channel 1 Slave namísto Master *
Naposledy upravil(a) Myloš dne 25 dub 2014 17:17, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s hard diskem“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Důvod: Oprava nadpisu „Problém s hard diskem“. Co je to za zlozvyk nadepisovat vlákna „problém s…“? Je tak těžké namísto pitomého slova „problém“ ten problém nějak popsat?
Re: BIOS hlásí disk jako IDE Channel 1 Slave namísto Master
Je to ATA, anebo SATA v IDE režimu?
Pokud je to ATA (na „kšandě“ čili plochém kabelu), jak je najumprovaný?
Pokud je to ATA (na „kšandě“ čili plochém kabelu), jak je najumprovaný?
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Je to SERIAL ATA, takže SATA, žádný plochý kabel ( kšanda ). Nevím, co to znamená, najumprovaný :-O.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 17:24) ---
Jak je zapojený, už vím, vyfotím to a pošlu, pošlu to jak to mám zapojené v tomto HDD co jede, tak samo to zapojuji do toho nového.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 17:46) ---
Zde je to zapojení, sorry za zdržení, fotka mi nešla poslat přes bluetooth a nevím, jak se tady dávají přílohy. Fotka je zde : http://oi60.tinypic.com/akv41l.jpg
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 17:24) ---
Jak je zapojený, už vím, vyfotím to a pošlu, pošlu to jak to mám zapojené v tomto HDD co jede, tak samo to zapojuji do toho nového.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 17:46) ---
Zde je to zapojení, sorry za zdržení, fotka mi nešla poslat přes bluetooth a nevím, jak se tady dávají přílohy. Fotka je zde : http://oi60.tinypic.com/akv41l.jpg
-
- Pohlaví:
1. Obrázky se vkládají sem jako příloha. Stačí klinout na "příloha". Navíc bych čekal obrázky dva
2. U SATA je úplně jeno jak se hlásí
3. Nenapsal jsi, kde vidíš ten disk jako IDE Slave
4. Zkontroluj, zda se ti nezměnilo nastavení AHCI/IDE při výměně disku
5. Rozhraní disku a desky? Myšleno jakou verzi sata má disk a jakou deska?
2. U SATA je úplně jeno jak se hlásí
3. Nenapsal jsi, kde vidíš ten disk jako IDE Slave
4. Zkontroluj, zda se ti nezměnilo nastavení AHCI/IDE při výměně disku
5. Rozhraní disku a desky? Myšleno jakou verzi sata má disk a jakou deska?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
1. a) Už jsem na to přišel b) proč dva ?
2. Ok
3. Jak zapnu počítat, tak na té černé najížděcí obrazovce, je tam se mi zdá Primary Master, Secundary Master, Primary Slave a Secundary Slave pod sebou, tak vedle toho posledního je napsaný název mého disku a pak je to ještě pod tím vším napsané " primary master disk hdd smart capability disabled " a jak jsem najel do biosu, konkrétně v STANDART CMOS FEATURES, tak tam jsem měl taky název mého HDD až v secundary slave :)
4. Nevím jak, nevím co to je.
5. Taky nevím jak zjistím. ( mám program Everest, najdu to v něm ? pokud ano, kde? :) )
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 19:49) ---
Zde je fotka disku, jestli to pomůže.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 19:50) ---
2. Ok
3. Jak zapnu počítat, tak na té černé najížděcí obrazovce, je tam se mi zdá Primary Master, Secundary Master, Primary Slave a Secundary Slave pod sebou, tak vedle toho posledního je napsaný název mého disku a pak je to ještě pod tím vším napsané " primary master disk hdd smart capability disabled " a jak jsem najel do biosu, konkrétně v STANDART CMOS FEATURES, tak tam jsem měl taky název mého HDD až v secundary slave :)
4. Nevím jak, nevím co to je.
5. Taky nevím jak zjistím. ( mám program Everest, najdu to v něm ? pokud ano, kde? :) )
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 19:49) ---
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 19:50) ---
4) Jestliže nevíš, co to je, tak http://lmgtfy.com/?q=ahci+ide
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Pohlaví:
Čili úvodní obrazovka ukazuje většinou podle slotu. Najdi na desce sata0 a dej ho tam.
AHCI/IDE musíš najít v BIOSu. Hledej něco jako režim sata. Bude tam volba native ide, či podobně. XP AHCI neumí, takže už při instalaci musí být nastaveno IDE.
Typ sata si zjisti. Prohledej manuály, zeptej se strejdy googla. Ten disk není nejnovější a pamatuju si, že sata2 disk se musel switchovat, aby šel na sata1 (možná naopak). Proto se na to ptám.
http://cs.wikipedia.org/wiki/SATA
AHCI/IDE musíš najít v BIOSu. Hledej něco jako režim sata. Bude tam volba native ide, či podobně. XP AHCI neumí, takže už při instalaci musí být nastaveno IDE.
Typ sata si zjisti. Prohledej manuály, zeptej se strejdy googla. Ten disk není nejnovější a pamatuju si, že sata2 disk se musel switchovat, aby šel na sata1 (možná naopak). Proto se na to ptám.
http://cs.wikipedia.org/wiki/SATA
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Takže zde je fotka zapojení do SATA0 a jak to vypadá v biosu, když jsem to zapojil do SATA0.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 20:24) ---
Ještě tady, jestli to pomůže :).
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 20:36) ---
Tak na základní desce mám napsané SATAII, takže je to typ SATA2, jen nevím, jak zjistit, jestli ten nový disk je SATA 1 nebo 2.
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 20:24) ---
Ještě tady, jestli to pomůže :).
--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Dub 2014 20:36) ---
Tak na základní desce mám napsané SATAII, takže je to typ SATA2, jen nevím, jak zjistit, jestli ten nový disk je SATA 1 nebo 2.
Disk SATA1 na desce SATA2 jde. Pouze opačně by se musel nastavit jumperem.
AUTO volba v BIOSu ti nastavuje kompatibilní (IDE) režim. Pro Windows vyšší než XP můžeš bez obav nastavit AHCI (někde se AHCI jmenuje Native SATA).
AUTO volba v BIOSu ti nastavuje kompatibilní (IDE) režim. Pro Windows vyšší než XP můžeš bez obav nastavit AHCI (někde se AHCI jmenuje Native SATA).
- Mýliti se je Myloš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ok a jak to nastavím ? V tom On Chip SATA Mode , vedle kterého je napsané Auto ? když najedu na Auto a chci ho změnit, jde mi pouze : Disabled Auto Combined Enhanced Non - Combined..Takže co mám dát ?
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Na auto se to nastaví podle toho kde máš disk připojen datovým kabelem. Pokud zvolíš místo AUTO to COMBINET musíš si to nastavit ručně. Podívej se do manuálu k základní desce jak jsou očíslované SATA porty a podle toho nastav, který disk chceš. Disk se systémem, tedy s WinXP by měl být Master a hlásit se ve Správě disku, jako C. Pokud ovšem disk s WinXP odebereš a dáš tam nový, tedy nejspíše prázdný a chceš instalovat nový OS, třeba WIn 7, musíš nejprve nastavit bootování (v BIOSu) z CD/DVD mechaniky a pak vložit instalačku do mechaniky a spustit PC. Pak postupovat podle dotazů instalačního programu. Vytvořit případně oddíl/y, naformátovat atd. Jestliže chceš, ještě mimo WinXP mít na druhém disku Win, musíš nechat původní disk na svém místě a druhý připojit do jiného slotu Sata. Po instalaci 7 budeš mít po spuštění PC nabídku volby systému (XP - 7). PC ovšem spustíš jen pokud bude v PC i disk s WinXP. Snad to je srozumitelné.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Chci používat jen jeden OS a to Win7, já se dostanu v pohodě k instalaci , ale jak píšu, v druhém kroku instalace při rozbalování souborů mi to hodí chybu, že C WINDOWS BOOT je poškozený, jak to zakřížkuji je tam další chybové okno :).
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 4
- 2709
-
od mmmartin
Zobrazit poslední příspěvek
27 srp 2024 16:39