Praskl mi displej u NB Acer 5336. Chci se zeptat je možné jej vyměnit vzhledem k licenci Windows? Mechanicky si myslim že to nebude velký problem ale co na to řeknou Windows pujdou potom spustit nebo to bude vyžadovat reinstal? Lze nějak přeinstalovat Windows aniž bych je musel znovu aktivovat? Jsou to original. Co třeba pomocí ABR (Activation Backup and Restore)? Má s tím někdo zkušenosti? Funguje to?
Díky za odpověď
Výměna displeje
Re: Výměna displeje
Displej je jen zobrazovací zařízení (v podstatě monitor) a jeho výměna nemá žádný vliv na SW notebooku.
Pro srovnání - kdyby to mělo být tak, jak naznačuješ ve svém dotazu, musel bys při každé výměně monitoru u PC přeinstalovávat systém a aktivovat ho. A to je, jak jistě sám uznáš, blbost
Pro srovnání - kdyby to mělo být tak, jak naznačuješ ve svém dotazu, musel bys při každé výměně monitoru u PC přeinstalovávat systém a aktivovat ho. A to je, jak jistě sám uznáš, blbost

Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Jj, vím ale třeba výměna HDD je také někdy problém...
Zkoušel jsem měnit WIFI/BlueTooth kartu a nepustilo me to do windows s tím že je vložen neschvalený hardware a to jsem si myslel že to bude také prkotina. Chtěl jsem se jen zeptat jestli to nebude problem vyměnit doma, nebo jestli to poslat na vyměnu nekam do servisu.
Takže to 100% pujde?
Zkoušel jsem měnit WIFI/BlueTooth kartu a nepustilo me to do windows s tím že je vložen neschvalený hardware a to jsem si myslel že to bude také prkotina. Chtěl jsem se jen zeptat jestli to nebude problem vyměnit doma, nebo jestli to poslat na vyměnu nekam do servisu.
Takže to 100% pujde?
-
- Pohlaví:
Ano na Win to nemá vliv. Jestli to vyměníš doma však záleží na tvé zručnosti.
Pokud tam mas tu verzi Windows co byla predinstalovana, tak ta se neaktivuje, protoze je aktivovana pres certifikaty a klic v BIOSu notebooku. Je vazana pouze na zakladni desku, na nic jineho. Zbytek hardware muzes menit jak chces.
Co se tyce neshvaleneho hardware, toto nesouvisi s Windows ale s BIOSem notebooku.
Vymena displeje je na notebooku jedna z jednodussich veci, musi to zvladnout kazdy kdo si behem 5m se stroubovakem nevypichne oko.
Co se tyce neshvaleneho hardware, toto nesouvisi s Windows ale s BIOSem notebooku.
Vymena displeje je na notebooku jedna z jednodussich veci, musi to zvladnout kazdy kdo si behem 5m se stroubovakem nevypichne oko.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 2323
-
od viktorsavo
Zobrazit poslední příspěvek
23 pro 2024 13:29
-
- 10
- 4611
-
od Montys
25 lis 2024 14:04
-
-
Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC - 2
- 11202
-
od bugicek7lpCZ
27 úno 2025 12:51
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”