po dlouhé odmlce sem přicházím s další prekérkou ...
Kamarádka vlastní šest let starý notebook Acer Aspire 5610 s OS Vista. Požádala mě, abych ji do tohoto noťasu koupil nějaké lepší DDR, neboť 1GB (2×512MB) od výrobce už nestačí. V článku, na který odkazuji výše je napsáno, že tam lze dát maximálně 2GB. Přes Aukro jsem zakoupil 2×1GB (http://aukro.cz/2gb-so-dimm-ddr2-667mhz ... 40025.html) a ty dnes vložil do noťasu. Noťas jsem zapnul, nalogoval se do účtu, atd. a vypadalo vše normálně, ale po cca minutě se samovolně natvrdo vypnul. Abych ho mohl znovu zapnout, musel jsem vytáhnout napájecí kabel ze zásuvky a znovu zapojit. Pak opět start, login, chvilka bez zátěže a zase se vypnul...
Myslel jsem si, že tohle způsobují nové DDRky, ale když jsem tam vrátil ty původní, noťas se stejně samovolně po chvíli natvrdo shodí. To předtím nikdy nedělal, takže teď si připadám s prominutím jako debil ...

Zkoušel jsem memtest, ten ale běží jen tu chvíli než noťas spadne, takže výsledek neznámý.
Přes CoreTemp32 jsem i měřil teplotu procesoru, ale nevím, jestli se tomu dá věřit. Při startu má 70°C, při zátěži vyskočil na stovku, a pak na -23°C, a podobný divný hodnoty ...
Co jsem si všiml tak malý ventilátor, který nejspíš chladí procesor a ještě nějaký čip na desce se roztočí jen při startu - cca než naskočí logo Windows a pak se zastaví. Na dotaz jestli to takto bylo i předtím mi kamarádka nedokázala přesně odpovědět, ale prý asi ne, protože ten ventilátor je hlučný a toho by si všimla...
Nenapadá vás, co by mohlo být špatně? Je možný, že noťas nové DDR "neskousl" a něco se tam pokazilo?
Fakt si připadám jak úplnej blbec, když z banální výměny DDR udělám nefunkční noťas ...

Ještě dodám, že noťas je napájen ze sítě. Baterie už totiž jaksi nefunguje - na samotnou baterii noťas nenastartuje.
Díky za každou dobrou radu.