SS Siberia v2 mikrofon nefunguje
SS Siberia v2 mikrofon nefunguje
Zdravím, mám sluchátka steelseries siberia v2, ale nejede mi mikrofon. Mám win 8.1 Pro od kamaráda. Používám externí usb zvukovou kartu. Mikrofon nic nezaznamená, jde slyšet jen šum .. Na win mám nainstalovaný všechny updaty i drivery ke zvukovce. Jinak zvuk ze zvukovky jde
- beather
- Herní spec. / Tvůrce článků
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: SS Siberia v2 mikrofon nefunguje
nemáš ho zakázaný?
Návod na HijackThis ♦ Návod na BSOD ♦ Základní diagnostika počítače ♦ Příspěvek fóru
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein
[b]Rozcestník mých článků
„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein

[b]Rozcestník mých článků
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Bylo by dobré popsat, co děláš když ať děláš co děláš. Podíval jsi se např. do Properties, jaká je nastavená hlasitost?
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Mám ho normálně zapojenej v usb v zadním panelu, jak na zvukovce, sluchátkách i systémových zvukách je zapnutý. V systému je na max a ať dělám co dělám tak se nic neděje .. na windows 7 fungují bezchybně, ale nevím kde by mohla být chyba na 8.1 ..
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Jestli na WIN 7 chodí a na WIN 8,1 ne, hádám na problém s ovladačem.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
Z offic. stránek jsem si stáhnul drivery, ty pro win 7 nejdou a ty pro win 8/8.1 podle mě nereagujou. Nejede jen mikrofon, sluchátka jedou v pohodě. Můžu ti ještě dát hw specifikace, jestli to nění základovkou či tak..
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
Z HW specifikace toho já moc nevyčtu, ale snad se toho ujme někdo, komu to něco řekne.
Když už je řeč o HW: jak to vypadá v Správci HW? žádný žlutý vykřičník nebo otazník?
Když už je řeč o HW: jak to vypadá v Správci HW? žádný žlutý vykřičník nebo otazník?
jak můžeš vidět, žádný vykřičník, nic. Tváří se to jako bych nedělal zvuky
- mmmartin
- Moderátor
-
Elite Level 10
- Pohlaví:
- Stav:
jak můžeš vidět, žádný vykřičník, nic.
Sice nic nevidím, ale věřím ti.

A v těch WIN 7 mikrofon funguje ve spojení se stejnou externí zvukovou kartou? Předpokládám, že to je na jiném počítači.
A je to tak, že když se vrátíš z 8.1 na 7, tak to funguje a po návratu zpět na 8.1 zase ne. Nebo je to tak, že kdysi to na win 7 chodilo a teď už není možnost to na 7 znova vyzkoušet?
A když na kartě Poslouchat zaškrtneš Poslouchat toto zařízení, tak mikrofon ve svých sluchátkách taky neslyšíš?
Řekl bych že to bude spíš driverama, na stejným pc s 7 jel v pohodě se zvukovkou, ale win 8.1 je prý lepší na RAMky, tak jsem ho nainstaloval kvůli modrý smrti. Když dám poslouchat tak se nic neozývá. Jinak promiň za zpoždění 

Stejný problém má spousta dalších uživatelů po přechodu na Win8. Měla by pomoci jedna z těchto možností
- nainstalovat audio driver pro Win7 v režimu compatibility
- koupit mikrofon pro usb (mně pomohlo)
- další možnost z Microsoft fóra (nezkoušel jsem + o tomto řešení pochybuju) - "device manager - sounds/video and game controllers - right click high def audio codec - update"
- nainstalovat audio driver pro Win7 v režimu compatibility
- koupit mikrofon pro usb (mně pomohlo)
- další možnost z Microsoft fóra (nezkoušel jsem + o tomto řešení pochybuju) - "device manager - sounds/video and game controllers - right click high def audio codec - update"
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Sluchátka FiiO JT1 - Windows nechce načíst mikrofón Příloha(y)
od HelFix » 11 pro 2024 17:55 » v Problémy s hardwarem - 5
- 2844
-
od HelFix
Zobrazit poslední příspěvek
12 pro 2024 13:50
-
-
- 7
- 3772
-
od martanius
17 led 2025 02:29
-
-
T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3315
-
od kecalek
20 led 2025 16:00
-
-
-
Snímač otisku najednou nefunguje, laptop Příloha(y)
od frisby » 17 srp 2024 22:18 » v Problémy s hardwarem - 1
- 1733
-
od frisby
18 srp 2024 10:46
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 6163